Minulla on ääni- ja kuvaongelmia tietokoneellani.

Jos havaitset jotain seuraavista yrittäessäsi katsoa Netflixiä Windows- tai Mac-tietokoneella:

Ääniongelmia:
Kuvaongelmia:
  • Ei ääntä
  • Äänen hetkittäinen katoaminen
  • Hiljentyvä ja voimistuva ääni
  • Liian nopeasti toistava ääni
  • Ääni epätahdissa
  • Ei kuvaa
  • Vääristynyt kuva
  • Kuvan hetkittäinen katoaminen
  • Kuva epätahdissa
  • Katkonainen videokuva

Varmista aluksi, ettei ongelma johdu itse elokuvasta tai TV-ohjelmasta:

Toista toinen nimike
  • Jos toinen nimike toistuu ongelmitta, siirry Katselutiedot (Vieving Activity) -sivulle ja klikkaa Ilmoita ongelmasta (Report problem) ‑linkkiä toistamasi nimikkeen vieressä. Jos et näe Ilmoita ongelmasta (Report problem) ‑linkkiä, on ongelmasta ilmoitettu automaattisesti.

Jos näet tämän ongelman jokaisessa elokuvassa ja tv-sarjassa, jota yrität katsoa, tietokoneesi prosessori voi olla ylikuormittunut. Kokeile parantaa tietokoneesi Netflix-kokemusta seuraavien ohjeiden avulla.

Sulje muut selaimen välilehdet, sovellukset tai ohjelmat

Netflix-suoratoiston suorituskyky voi parantua, jos suljet selaimen välilehdet, sovellukset ja ohjelmat, jotka saattavat viedä tietokoneen muistia ja käsittelyresursseja.

Poista Webroot Anti-Virus -ohjelmisto käytöstä

1. Siirry näytön oikeassa alakulmassa olevaan ilmaisinalueeseen (System Tray) ja klikkaa kellon vieressä olevaa nuolta.
  2. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella ilmaisinalueella (System Tray) olevaa Webroot Secure Anywhere -kuvaketta.
  3. Valitse Lopeta suojaus (Shut down Protection).
  4. Sulje selain.
  5. Avaa selain, ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Poista teräväpiirtosuoratoistot (HD) käytöstä

Tarkasta elokuvan tai TV-ohjelman toiston aikana, näkyykö HD-painiketta.

• Jos näet HD-painikkeen, klikkaa sitä ja poista sitten valintamerkki kohdasta Salli HD (Allow HD).
  • Jos et näe HD-painiketta, sinulla on todennäköisesti käytössä uudempi selain, joka säätää videon automaattisesti oikeille laatuasetuksille.

Jos yllä oleva ohje ei ratkaissut ongelmaa, ongelma saattaa johtua yhdestä tai useammasta tietokoneen ääniasetuksesta. Yritä ratkaista ongelma seuraavien Windows- tai Mac-tietokoneelle suunnattujen ohjeiden avulla.

Ohjeet Windowsille

Onko äänenvoimakkuus asetettu riittävän korkeaksi?

Varmista, että äänenvoimakkuus on asetettu riittävän korkeaksi sekä Netflix.com-soittimessa että tietokoneessa.

1. Klikkaa Toista (Play) aloittaaksesi elokuvan tai TV-ohjelman katselemisen Netflix.com.-sivuston kautta.
  2. Kun videota toistetaan, etsi äänikuvake (Netflix player audio icon) soittimen hallintariviltä. Viemällä hiiren osoittimen kuvakkeen päälle näet äänenvoimakkuuden liukusäätimen. Säädä äänenvoimakkuus täysille vetämällä säädin ylös asti.
  3. Varmista seuraavaksi, että myös tietokoneesi äänenvoimakkuus on täysillä.
    • Näppäimistön toimintonäppäimissä voi olla äänenvoimakkuuden säätötoiminto. Kokoonpanostasi riippuen voit joutua pitämään toimintonäppäintä (Fn) painettuna painaessasi F1-näppäintä.
    • Jos sinulla on käytössä kannettava tai tabletti, kokeile irrottaa ulkoiset kuulokkeet tai kaiuttimet nähdäksesi, saatko paremman äänen sisäänrakennetuista kaiuttimista.
    • Jos tarvitset apua tietokoneen äänenvoimakkuuden säätämiseen, katso käyttöohjeesta tai ota yhteys tietokoneen valmistajaan.

Ota käyttöön äänenvoimakkuuden tasokorjaus
  1. Klikkaa Aloita (Start) -painiketta.
    • Jos käytössäsi on Windows 8, klikkaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta (Start) tai paina Windows- + X-näppäintä yhtä aikaa.
  2. Valitse Ohjauspaneeli (Control Panel).
  3. Klikkaa Ääni (Sound).
    • Jos et näe Ääni (Sound) ‑valintaa, klikkaa Laitteet ja äänet (Hardware and Sound) ja sen jälkeen klikkaa Ääni (Sound).
  4. Klikkaa Toisto (Playback) -välilehdellä kohtaa Oletuslaite (Default Device) (joka ilmaistaan vihreällä ympyrällä, jonka sisällä on valintamerkki).
  5. Klikkaa Ominaisuudet (Properties).
  6. Valitse Tehosteet (Enhancements) -välilehti.
  7. Valitse ruutu Äänenvoimakkuuden tasokorjaus (Loudness Equalization).
  8. Varmista, että ruudussa Ota kaikki laajennukset pois käytöstä (Disable all enhancements) ei ole valintamerkkiä.
  9. Sulje Kaiutinominaisuudet (Speakers Properties) klikkaamalla OK ja klikkaa sitten uudestaan OK.

Säädä äänenvoimakkuuden mikserin asetuksia

Windows 8

1. Valitse työpöytätilan ilmaisinalueesta (System Tray) kaiuttimien kuvake
  2. Valitse Mixeri (Mixer) esiin tulevasta äänenvoimakkuuden palkista
  3. Valitse Säädä järjestelmän äänenvoimakkuutta (Adjust System Volume)
  4. Säädä Äänenvoimakkuuden mikseri (Volume Mixer) -asetuksia ja kokeile Netflixiä uudelleen

Windows 7/Vista

1. Klikkaa näytön vasemmassa alakulmassa olevaa Käynnistys (Start) -valikkoa
  2. Valitse Ohjauspaneeli (Control Panel).
  3. Valitse Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound)
  4. Valitse Säädä järjestelmän äänenvoimakkuutta (Adjust System Volume)
  5. Säädä Äänenvoimakkuuden mikseri (Volume Mixer) -asetuksia ja kokeile Netflixiä uudelleen

Windows XP

1. Klikkaa näytön vasemmassa alakulmassa olevaa Käynnistys (Start) -valikkoa
  2. Valitse Ohjauspaneeli (Control Panel).
  3. Valitse Ääni, puhe ja äänilaitteet (Sound, Speech, and Audio Devices)
  4. Valitse Säädä järjestelmän äänenvoimakkuutta (Adjust System Volume)
  5. Valitse Lisäasetukset (Advanced) Äänenvoimakkuus (Volume) -välilehden kohdasta Laitteen äänenvoimakkuus (Device Volume).
  6. Säädä Päävoimakkuus (Master Volume) -asetuksia ja kokeile Netflixiä uudelleen

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot Windows XP:ssä

Huomautus: Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlightin väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja paina sitten R-näppäintä samanaikaisesti. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile% ja valitse OK.
  4. Avaa Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.
    • Jos et näe Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansiota, ota piilotetut tiedostot ja kansiot käyttöön:
      1. Klikkaa Työkalut (Tools).
      2. Klikkaa Kansioasetukset (Folder Options).
      3. Klikkaa Näytä (View) -välilehteä.
      4. Valitse Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot (Show Hidden Files and Folders).
      5. Klikkaa OK.
      6. Avaa seuraavaksi Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.
      Huomautus: Jos otat Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot (Show Hidden Files and Folders) -asetuksen käyttöön, muista vaihtaa takaisin Älä näytä piilotettuja tiedostoja ja kansioita (Do Not Show Hidden Files and Folders) -asetukseen, kun olet käynyt läpi seuraavat vaiheet.
  5. Avaa Sovellustiedot (Application Data) -kansio
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete). IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  9. Avaa verkkoselain ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot kaikissa muissa tuetuissa Windows-versioissa

Huomautus: Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlightin väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja paina sitten R-näppäintä samanaikaisesti. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile%/appdata ja valitse OK.
  4. Avaa LocalLow-kansio.
  5. Avaa Microsoft-kansio.
  6. Avaa Silverlight-kansio.
  7. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete). IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  8. Avaa selain ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Ohjeet Macille

Onko äänenvoimakkuus asetettu riittävän korkeaksi?

Varmista, että äänenvoimakkuus on asetettu riittävän korkeaksi sekä Netflix.com-soittimessa että tietokoneessa.

1. Klikkaa Toista (Play) aloittaaksesi elokuvan tai TV-ohjelman katselemisen Netflix.com.-sivuston kautta.
  2. Kun videota toistetaan, etsi äänikuvake (Netflix player audio icon) soittimen hallintariviltä. Viemällä hiiren osoittimen kuvakkeen päälle näet äänenvoimakkuuden liukusäätimen. Säädä äänenvoimakkuus täysille vetämällä säädin ylös asti.
  3. Varmista seuraavaksi, että myös tietokoneesi äänenvoimakkuus on täysillä.
    • Näppäimistön toimintonäppäimissä voi olla äänenvoimakkuuden säätötoiminto. Kokoonpanostasi riippuen voit joutua pitämään toimintonäppäintä (Fn) painettuna painaessasi F1-näppäintä.
    • Jos sinulla on käytössä kannettava tai tabletti, kokeile irrottaa ulkoiset kuulokkeet tai kaiuttimet nähdäksesi, saatko paremman äänen sisäänrakennetuista kaiuttimista.
    • Jos tarvitset apua tietokoneen äänenvoimakkuuden säätämiseen, katso käyttöohjeesta tai ota yhteys tietokoneen valmistajaan.

Silverlightin tilapäistiedostojen poistaminen
  1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Klikkaa Finder-kuvaketta Dockissa.
  3. Valitse näytön yläosan valikkorivillä Siirry (Go).
  4. Pidä Optio (Option) -näppäin painettuna näppäimistöllä ja valitse Kirjasto (Library).
    Huomautus: Jos Kirjasto (Library) ei ole listalla, valitse Koti (Home) ja avaa Kirjasto (Library) -kansio.
  5. Avaa Sovellustuki (Application Support) -kansio.
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Vedä is-kansio roskakoriin. IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  9. Avaa verkkoselain ja toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Odotusaika: enintään minuutti