Netflixin virhe N8010

Näkemäsi virhe liittyy Silverlight-laajennukseen, jota Netflix käyttää toistaakseen TV-sarjoja ja elokuvia tietokoneellasi.

Tämän virheen aiheuttaa yleensä jokin kolmesta seuraavasta:

• Jokin tietokoneen asetus, joka estää Silverlightia tallentamasta sellaisia tiedostoja, joita se tarvitsee tv-sarjan tai elokuvan näyttämiseen
  • Silverlight-laajennukseen itseensä liittyvä ongelma
  • Toistettavaan sisältöön liittyvä ongelma

Yritä ratkaista ongelma alla olevien ohjeiden avulla.

Ohjeet Windowsille

Netflix.com-soitin toimii Microsoft Silverlight -alustalla. Microsoft tarjoaa maksuttoman ja ladattavan Fix it -korjaustyökalun, jolla voi korjata monia Silverlightin ongelmia tietokoneissa, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai uudempi. Netflix suosittelee Microsoftin Fix it -korjaustyökalun käyttämistä ongelman ratkaisemiseksi.

Korjaa

Linkki Microsoftin Fix it -korjaustyökaluun Silverlightin ongelmien ratkaisemiseksi

Jos Fix it -korjaustyökalu ei poistanut virhettä, tai käyttöjärjestelmäsi on Windows XP tai Vista, kokeile seuraavia vianmääritysohjeita.

Käytä jotain toista selainta

Suosittelemme päivittämään selaimeen, jossa on HTML5-tuki, jotta tietokoneesi olisi optimoitu verkkosoittimellemme. Lataa Google Chromen, Mozilla Firefoxin tai Operan uusin versio ja kokeile Netflixiä uudelleen. Verkkosoittimemme toimii parhaiten näillä:

• Google Chrome Windows XP Service Pack 2 tai uudempi.
  • Mozilla Firefox Windows Vista tai uudempi.
  • Opera Windows Vista Service Pack 2 tai uudempi.

Tarkista päivämäärän ja ajan asetus

There may be a problem playing a TV show or movie if the date and time set on your computer are incorrect.

Windows 10

1. Right-click on the clock in the lower right corner of the task bar.
  2. Select Adjust date/time.
  3. Vaihda Automaattinen kellonaika (Set time automatically) -tilaksi Päällä (On).
  4. Vaihda Automaattinen kesäaika (Adjust for daylight saving time automatically) -tilaksi Päällä (On).
  5. Vaihda Automaattinen aikavyöhyke (Set time zone automatically) -tilaksi Päällä (On).
  6. Tallenna muutokset sulkemalla Asetukset (Settings).
  7. Avaa selain uudestaan ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Windows 8/7/Vista

1. Click or tap the clock in the lower right corner of the task bar.
  2. Valitse Muuta päivämäärä- ja aika-asetuksia (Change date and time settings), valitse sitten Muuta päivämäärää ja aikaa (Change date and time).
  3. Set the calendar to the correct time and date including the year, then select OK.
  4. Valitse OK.
  5. Avaa selain uudestaan ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Windows XP

1. Double-click the clock in the lower right corner of the task bar to open Date and Time Properties.
  2. Set the calendar to the correct time and date, including the year, then click OK.
  3. Avaa selain uudestaan ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Selaimen vianmääritys
  1. Selaimen evästeiden poistaminen
    Selaimesi saattaa käyttää evästetiedoston vanhentunutta tai vioittunutta asetusta.
    1. Poista Netflix-eväste siirtymällä sivulle netflix.com/clearcookies. Näin tekemällä kirjaudut ulos sivustosta Netflix.com.
    2. Siirry Netflixin etusivulle ja kirjaudu takaisin sisään valitsemalla Kirjaudu sisään. Toista TV-ohjelma tai elokuva uudelleen.
  2. Käynnistä selain uudelleen
    Toisinaan selaimen käynnistäminen uudelleen poistaa ongelman.
    • Sulje selain, käynnistä se uudelleen ja kokeile tv-sarjan tai elokuvan katselua uudelleen.
  3. Kokeile toista selainta
    Suosittelemme päivittämään selaimeen, jossa on HTML5-tuki, jotta tietokoneesi olisi optimoitu verkkosoittimellemme. Lataa Google Chromen, Mozilla Firefoxin tai Operan uusin versio ja kokeile Netflixiä uudelleen. Verkkosoittimemme toimii parhaiten näillä:
    • Google Chrome Windows XP Service Pack 2 tai uudempi.
    • Mozilla Firefox Windows Vista tai uudempi.
    • Opera Windows Vista Service Pack 2 tai uudempi.

Varmista, että sovelluksen tallennustila on käytössä.

Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää sovelluksen tallennustilan ottamista käyttöön, jotta se voi suoratoistaa elokuvia ja TV-ohjelmia osoitteesta Netflix.com.

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella virheviestiä ja valitse Silverlight.
    • Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, sinun pitää mahdollisesti liittää ulkoinen näppäimistö ja hiiri tämän vaiheen suorittamiseen.
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että Ota käyttöön sovelluksen tallennustila (Enable application storage) -valintaruutu on valittuna.
  4. Sulje ikkuna klikkaamalla OK.
  5. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Poista Silverlight-sovelluksen tallennustila
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella virheviestiä ja valitse Silverlight.
    • Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, sinun pitää mahdollisesti liittää ulkoinen näppäimistö ja hiiri tämän vaiheen suorittamiseen.
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että https://movies.netflix.com/ on listattuna sarakkeessa Verkkosivut (Web site).
  4. Valitse Poista kaikki... (Delete all...)
  5. Klikkaa Kyllä (Yes).
  6. Klikkaa OK.
  7. Sulje internet-selain, avaa se uudestaan ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Poista yksityinen selaaminen, suojattu tila tai incognito-tila käytöstä

Yksityinen selailu – jota kutsutaan myös suojatuksi tai incognito-tilaksi – estää Netflixiä käyttämästä evästeitä, joihin tallennetaan palvelusta suoratoistamiseen tarvittavia tietoja. Yksityinen selailu saattaa myös pakottaa Netflix.com-sivuston käyttämän Microsoft Silverlight -laajennuksen asentumaan aina, kun käynnistät selaimen.

Internet Explorer:
Internet Explorerissa yksityinen selailu voi olla käytössä koko ajan. Seuraavat ohjeet koskevat Internet Explorer 8 -selainta, mutta ne saattavat toimia myös IE:n muissa versioissa. Jos et löydä ryhmäkäytäntöeditoria (Group Policy Editor), siirry seuraavaan vaiheeseen.

1. Avaa Ryhmäkäytäntöeditori (Group Policy Editor)
    • Avaa Käynnistä (Start) -valikko, kirjoita hakukenttään gpedit.msc ja paina Enter-näppäintä.
  2. Siirry: Tietokone (Computer) > Hallintamallit (Administrative Templates) > Windowsin osat (Windows Components) > Internet Explorer > InPrivate.
  3. Valitse Asetus (Setting) -näytössä Poista yksityinen selaus käytöstä (Turn Off Private Browsing).
  4. Valitse Muokkaa käytäntöasetusta (Edit Policy Setting) ja varmista, että Poista InPrivate-selaus käytöstä (Turn off InPrivate Browsing) -valintanappi on valittu.
  5. Valitse OK.

Firefox:

1. Sulje tai tallenna kaikki välilehdillä avoinna olevat työt.
  2. Ota avattava Työkalut (Tools) -valikko esiin pitämällä Alt-näppäin painettuna ja painamalla T-näppäintä.
  3. Klikkaa Valinnat (Options).
  4. Valitse Tietosuoja (Privacy) ‑välilehti.
  5. Valitse Historiatiedot (History) ‑pudotusvalikkovaihtoehdosta Firefox säilyttää: Täydelliset historiatiedot (Firefox will: Remember History).
  6. Valitse OK, kun Firefox pyytää uudelleenkäynnistystä.

Chrome:

• Poistu Incognito-tilasta sulkemalla selaimen ikkuna ja avaamalla Chrome uudelleen Käynnistä (Start) -valikosta.

Lisää Netflix luotettuihin sivustoihin Internet Explorerissa
  1. Valitse Internet Explorerissa rataskuvake () tai Työkalut (Tools) ikkunan oikeasta yläkulmasta.
  2. Valitse Internet-sisältö (Internet Content).
  3. Valitse Suojaus (Security) -välilehti.
  4. Valitse Luotetut sivustot (Trusted Sites) ja valitse Sivustot (Sites).
  5. Poista Vaaditaan palvelimen varmentaminen (Require server verification) -valinta.
  6. Poista kaikki Netflixiin liittyvä Verkkosivu (Website) -kentästä.
    • Jos näytöllä ei ole mitään Netflixiin liittyvää, jatka seuraavaan vaiheeseen.
  7. Kirjoita *.netflix.comLisää tämä sivusto alueeseen (Add this website to the zone) -kenttään.
  8. Klikkaa Lisää (Add) -painiketta.
  9. Klikkaa Lisää (Add) -painiketta.
  10. Kokeile Netflixiä uudelleen.

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot Windows XP:ssä

Huomaa: Silverlight-laajennuksen väliaikaisten tiedostojen poisto on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlight-laajennuksen väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta avuksesi seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja paina sitten R-näppäintä samanaikaisesti. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile% ja valitse OK.
  4. Avaa Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.
    • Jos et näe Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansiota, ota piilotetut tiedostot ja kansiot käyttöön:
      1. Klikkaa Työkalut (Tools).
      2. Klikkaa Kansioasetukset (Folder Options).
      3. Klikkaa Näytä (View) -välilehteä.
      4. Valitse Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot (Show Hidden Files and Folders).
      5. Klikkaa OK.
      6. Avaa seuraavaksi Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.

Huomautus: Jos otat Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot -asetuksen (Show Hidden Files and Folders) käyttöön, muista vaihtaa takaisin Älä näytä piilotettuja tiedostoja ja kansioita -asetukseen (Do Not Show Hidden Files and Folders), kun olet käynyt läpi seuraavat vaiheet.

5. Avaa Sovellustiedot (Application Data) -kansio
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete).
  9. Avaa selain ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot kaikissa muissa tuetuissa Windows-versioissa

Huomaa: Silverlight-laajennuksen väliaikaisten tiedostojen poisto on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlight-laajennuksen väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta avuksesi seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja paina sitten R-näppäintä samanaikaisesti. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile%/appdata ja valitse OK.
  4. Avaa LocalLow-kansio.
  5. Avaa Microsoft-kansio.
  6. Avaa Silverlight-kansio.
  7. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete).
  8. Avaa selain ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Ohjeet Macille

Käytä jotain toista selainta

Suosittelemme päivittämään selaimeen, jossa on HTML5-tuki, jotta tietokoneesi olisi optimoitu verkkosoittimellemme. Lataa Google Chromen tai Operan uusin versio ja kokeile Netflixiä uudelleen. Verkkosoittimemme toimii parhaiten näillä:

• Google Chrome OS X 10.6 (Snow Leopard) tai uudempi.
  • Opera OS X 10.9 (Mavericks) tai uudempi.

Tarkista päivämäärän ja ajan asetus

Videon toistossa voi olla ongelmia, jos Mac-tietokoneen päivämäärä ja aika ovat väärin.

1. Klikkaa valikkorivin oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa ja valitse Päivämäärä ja aika -asetukset (Date & Time Preferences) tai Avaa päivämäärä ja aika (Open Date & Time).
  2. Klikkaa Päivämäärä ja aika (Date & Time) -välilehteä.
  3. Lisää valintamerkki Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti -kohdan (Set date and time automatically) vieressä olevaan ruutuun.
  4. Avaa selain uudestaan ja kokeile Netflixiä uudelleen.

Selaimen vianmääritys
  1. Selaimen evästeiden poistaminen
    Selaimesi saattaa käyttää evästetiedoston vanhentunutta tai vioittunutta asetusta.
    1. Poista Netflix-eväste siirtymällä sivulle netflix.com/clearcookies. Näin tekemällä kirjaudut ulos sivustosta Netflix.com.
    2. Siirry Netflixin etusivulle ja kirjaudu takaisin sisään valitsemalla Kirjaudu sisään. Toista TV-ohjelma tai elokuva uudelleen.
  2. Käynnistä selain uudelleen
    Toisinaan selaimen käynnistäminen uudelleen poistaa ongelman.
    • Sulje selain, käynnistä se uudelleen ja kokeile tv-sarjan tai elokuvan katselua uudelleen.
  3. Kokeile toista selainta
    Suosittelemme päivittämään selaimeen, jossa on HTML5-tuki, jotta tietokoneesi olisi optimoitu verkkosoittimellemme. Lataa Google Chromen, Mozilla Firefoxin tai Operan uusin versio ja kokeile Netflixiä uudelleen. Verkkosoittimemme toimii parhaiten näillä:
    • Google Chrome Windows XP Service Pack 2 tai uudempi.
    • Mozilla Firefox Windows Vista tai uudempi.
    • Opera Windows Vista Service Pack 2 tai uudempi.

Poista yksityinen selaaminen tai suojattu tila käytöstä

Yksityinen selaaminen (jota kutsutaan myös suojatuksi tilaksi) estää Netflixiä käyttämästä evästeitä, jotka tallentavat palvelumme suoratoistoon tarvittavia tietoja. Se saattaa myös pakottaa Netflix.com-sivuston käyttämän Microsoft Silverlight -laajennuksen asentumaan aina, kun käynnistät selaimen.

Yksityisen selauksen poisto käytöstä Safari-selaimessa:

• Valitse Safari-valikosta Yksityinen selaus (Private Browsing).
    • Yksityisen selaamisen kuvake (Safari Private tag icon) poistuu URL-rivin oikeasta kulmasta.

Yksityisen selaamisen poistaminen käytöstä Firefoxissa:

• Sulje tai tallenna kaikki välilehdillä avoinna olevat työt.
  • Klikkaa Firefox-painiketta.
  • Klikkaa Asetukset (Preferences).
  • Klikkaa Tietosuoja (Privacy) ‑välilehteä.
  • Valitse Historiatiedot (History) ‑pudotusvalikosta Firefox säilyttää: Täydelliset historiatiedot (Firefox will: Remember History).
  • Klikkaa OK, kun Firefox pyytää uudelleenkäynnistystä.

Yksityisen selaamisen poistaminen käytöstä Chrome-selaimessa:

• Poistu inkognito-tilasta sulkemalla selaimen ikkuna ja avaamalla Chrome uudelleen Sovellukset (Applications) -kansiosta.

Varmista, että sovelluksen tallennustila on käytössä.

Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää sovelluksen tallennustilan ottamista käyttöön, jotta se voi suoratoistaa elokuvia ja TV-ohjelmia osoitteesta Netflix.com.

1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella (tai CTRL + klikkaus) virheilmoitusta ja valitse Silverlight-asetukset (Silverlight Preferences).
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että Ota käyttöön sovelluksen tallennustila (Enable application storage) -valintaruutu on valittuna.
  4. Sulje ikkuna klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa punaista ympyrää.
  5. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Tarkista, että OSX-profiilillasi on järjestelmänvalvojan oikeudet

Netflix.com-sivuston soittimen käyttämä Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää, että OSX-profiilillasi on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

Tilin käyttöoikeuksien tarkistaminen:

1. Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Apple-kuvakeApple icon ja sen jälkeen Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  2. Järjestelmä (System) -osiossa:
    • Lion (10.7) tai uudempi: Valitse Käyttäjät ja ryhmät (Users & Groups).
    • Snow Leopard (10.6) tai vanhempi): Valitse Tili (Account).
  3. Varmista, että kohdan Nykyinen käyttäjä (Current User) alla on merkintä Järjestelmänvalvoja (Admin).

Apple OSX Profile image showing User name and privileges

Jos olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana, mutta et silti pysty näkemään tai poistamaan PlayReady-kansiota, tilisi oikeuksissa saattaa olla jokin ongelma. Kannattaa ehkä kokeilla edellisiä toimenpiteitä toisella tilillä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet, tai luoda tätä varten uusi järjestelmänvalvojan oikeuksilla varustettu tili.

Uuden järjestelmänvalvojan tilin luominen:

1. Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Apple-kuvakeApple icon ja sen jälkeen Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  2. Järjestelmä (System) -osiossa:
    • Lion (10.7) tai uudempi: Valitse Käyttäjät ja ryhmät (Users & Groups).
    • Snow Leopard (10.6) tai vanhempi): Valitse Tili (Account).
  3. Klikkaa lukkokuvaketta.
  4. Syötä salasana.
  5. Klikkaa tilien alla olevasta listasta Lisää (+) (Add (+)).
  6. Valitse avautuvasta Uusi tili -valikosta Järjestelmänvalvoja (Administrator).
  7. Anna tilille haluamasi nimi.
  8. Syötä tilin salasana Salasana (Password) ja Vahvista (Verify) -kenttiin. Lisää myös salasanan muistutusvihje.
  9. Klikkaa Luo käyttäjä (Create User).
  10. Varmista, että kohdassa Salli käyttäjän hallinnoida tietokonetta (Allow user to administer this computer) on valintamerkki .

Voit nyt kirjautua sisään uudella järjestelmänvalvojan oikeuksilla varustetulla tunnuksella ja kokeilla Netflixiä uudestaan.

Jos tarvitset lisätietoja Mac OSX ‑järjestelmien käyttöoikeuksiin liittyvien ongelmien ratkaisusta, suosittelemme, että otat yhteyttä Applen tukeen.

Silverlightin tilapäistiedostojen poistaminen
  1. Lopeta (Quit) kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta avuksesi seuraavat vaiheet.
  2. Klikkaa Finder-kuvaketta Dockissa.
  3. Valitse näytön yläosan valikkorivillä Siirry (Go).
  4. Paina näppäimistön Optio (Alt) -näppäintä samalla, kun valitset kohdan Kirjasto (Library).
    Huomaa: Jos Kirjasto ei ole listalla, valitse Koti ja avaa Kirjasto -kansio.
  5. Avaa Sovellustuki (Application Support) -kansio.
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Vedä is-kansio roskakoriin.
  9. Avaa verkkoselain ja toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.