Netflixin toistovirhe N8010

Näkemäsi virhe liittyy Silverlight-laajennukseen, jota Netflix käyttää toistaakseen elokuvia ja tv-sarjoja tietokoneellasi.

Tämän virheen aiheuttaa yleensä jompikumpi seuraavista:

• Jokin tietokoneen asetus, joka estää Silverlightia tallentamasta sellaisia tiedostoja, joita se tarvitsee elokuvan tai tv-sarjan näyttämiseen.
  • Silverlight-laajennukseen itseensä liittyvä ongelma.

Yritä korjata virhe seuraavien Windows- tai Mac-tietokonetta varten annettujen ohjeiden avulla.

Ohjeet Windowsille

Netflix.com-soitin toimii Microsoft Silverlight -alustalla. Microsoft tarjoaa maksuttoman ja ladattavan Fix it -korjaustyökalun, jolla voi korjata monia Silverlightin ongelmia tietokoneissa, joiden käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai uudempi. Netflix suosittelee Microsoftin Fix it -korjaustyökalun käyttämistä ongelman ratkaisemiseksi.

Korjaa

Linkki Microsoftin Fix it -korjaustyökaluun Silverlightin ongelmia varten

Jos Fix it -korjaustyökalu ei poistanut virhettä, tai käyttöjärjestelmäsi on Windows XP tai Vista, kokeile seuraavia vianmääritysohjeita.

Tarkista tietokoneen päivämäärän ja ajan asetukset

Videon toistamisessa voi olla ongelmia, jos PC-tietokoneen päivämäärän ja ajan asetukset ovat väärin. Jos PC-tietokoneesi päivämäärän ja ajan asetukset ovat oikein, ohita tämä vaihe.

Päivämäärän ja ajan asettaminen PC-tietokoneessa:

Windows 8 / 7 / Vista

1. Klikkaa tai napauta tehtäväpalkin oikean alakulman kelloa.
  2. Valitse Muuta päivämäärä- ja aika-asetuksia (Change date and time settings), valitse sitten Muuta päivämäärää ja aikaa (Change date and time).
  3. Aseta kalenteriin oikea kellonaika ja päivämäärä, mukaan lukien vuosiluku, valitse sitten OK.
  4. Valitse OK.

Windows XP

1. Kaksoisklikkaa tehtäväpalkin oikean alakulman kelloa avataksesi kohdan Ominaisuudet: Päivämäärä ja kellonaika (Date and Time Properties).
  2. Aseta kalenteriin oikea kellonaika ja päivämäärä, mukaan lukien vuosiluku, klikkaa sitten OK.

Kun päivämäärä ja aika on asetettu oikein, toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Selaimen vianmääritys
  1. Selaimen evästeiden poistaminen
    Selaimesi saattaa käyttää evästetiedoston vanhentunutta tai vioittunutta asetusta.
    1. Poista Netflix-eväste siirtymällä sivulle netflix.com/clearcookies. Näin tekemällä kirjaudut ulos sivustosta Netflix.com.
    2. Siirry Netflix-etusivulle ja kirjaudu takaisin sisään valitsemalla Kirjaudu sisään. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.
  2. Käynnistä selain uudelleen
    Toisinaan selaimen käynnistäminen uudelleen poistaa ongelman.
    • Sulje selain, käynnistä se uudelleen ja toista elokuva tai tv-ohjelma uudestaan.
  3. Kokeile toista selainta
    Selaimen laajennus tai lisäosa saattaa aiheuttaa ongelman. Yritä elokuvan tai TV-ohjelman toistamista toisella selaimella.
    • Jos elokuvan tai TV-ohjelman toistaminen ei onnistu useissa eri selaimissa, ongelma saattaa olla Netflix.com.-sivuston käyttämässä Silverlight-laajennuksessa.

Varmista, että sovelluksen tallennustila on käytössä.
Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää sovelluksen tallennustilan ottamista käyttöön, jotta se voi suoratoistaa elokuvia ja TV-ohjelmia osoitteesta Netflix.com.
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella virheviestiä ja valitse Silverlight.
    • Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, sinun pitää mahdollisesti liittää ulkoinen näppäimistö ja hiiri tämän vaiheen suorittamiseen.
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että Ota käyttöön sovelluksen tallennustila (Enable application storage) -valintaruutu on valittuna.
  4. Sulje ikkuna klikkaamalla OK.
  5. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Poista Silverlight-sovelluksen tallennustila
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella virheviestiä ja valitse Silverlight.
    • Jos käytät kosketusnäyttölaitetta, sinun pitää mahdollisesti liittää ulkoinen näppäimistö ja hiiri tämän vaiheen suorittamiseen.
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että https://movies.netflix.com/ on listattuna sarakkeessa Verkkosivut (Web site).
  4. Valitse Poista kaikki... (Delete all...)
  5. Klikkaa Kyllä (Yes).
  6. Klikkaa OK.
  7. Sulje ja avaa verkkoselain uudestaan ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Poista yksityinen selaaminen, suojattu tila tai incognito-tila käytöstä

Yksityinen selaaminen – jota kutsutaan myös suojatuksi tai incognito-tilaksi – estää Netflixiä käyttämästä evästeitä, joihin tallennetaan palvelusta suoratoistamiseen tarvittavia tietoja. Se saattaa myös pakottaa Netflix.com-sivuston käyttämän Microsoft Silverlight -laajennuksen asentumaan aina kun käynnistät selaimen.

Internet Explorer
: Internet Explorerissa yksityinen selaaminen voi olla käytössä koko ajan. Seuraavat ohjeet koskevat Internet Explorer 8 -selainta, mutta ne saattavat toimia myös IE:n muissa versioissa. Mikäli et onnistu löytämään ryhmäkäytäntöeditoria (Group Policy Editor), siirry seuraavaan vaiheeseen.

1. Avaa Ryhmäkäytäntöeditori (Group Policy Editor)
    • Avaa Käynnistä (Start) -valikko, kirjoita hakukenttään gpedit.msc ja paina Enter-näppäintä.
  2. Siirry: Tietokone (Computer) > Hallintamallit (Administrative Templates) > Windowsin osat (Windows Components) > Internet Explorer > InPrivate.
  3. Valitse Asetus (Setting) -näytössä Poista yksityinen selaus käytöstä (Turn Off Private Browsing).
  4. Valitse Muokkaa käytäntöasetusta (Edit Policy Setting) ja varmista, että kohdan Poista InPrivate-selaus käytöstä (Turn off InPrivate Browsing) valintanappi on valittu.
  5. Valitse OK.

Firefox (oranssi valikko):

1. Sulje tai tallenna kaikki välilehdillä avoinna olevat työt.
  2. Klikkaa Firefox-painiketta.
  3. Klikkaa Valinnat (Options).
  4. Klikkaa Valinnat (Options) uudelleen.
  5. Valitse Tietosuoja (Privacy) ‑välilehti.
  6. Valitse Historiatiedot (History) ‑pudotusvalikkovaihtoehdosta Firefox säilyttää: Täydelliset historiatiedot (Firefox will: Remember History).
  7. Klikkaa OK, kun Firefox pyytää uudelleenkäynnistystä.

Firefox (valikkorivi):

1. Sulje tai tallenna kaikki välilehdillä avoinna olevat työt.
  2. Klikkaa Työkalut (Tools).
  3. Klikkaa Valinnat (Options).
  4. Valitse Tietosuoja (Privacy) ‑välilehti.
  5. Valitse Historiatiedot (History) ‑pudotusvalikkovaihtoehdosta Firefox säilyttää: Täydelliset historiatiedot (Firefox will: Remember History).
  6. Klikkaa OK, kun Firefox pyytää uudelleenkäynnistystä.

Chrome:

• Poistu Incognito-tilasta sulkemalla selaimen ikkuna ja avaamalla Chrome uudelleen Käynnistä (Start) -valikosta.

Lisää Netflix luotettuihin sivustoihin Internet Explorerissa
  1. Valitse Internet Explorerissa rataskuvake () tai Työkalut (Tools) ikkunan oikeasta yläkulmasta.
  2. Valitse Internet-sisältö (Internet Content).
  3. Valitse Suojaus (Security) -välilehti.
  4. Valitse Luotetut sivustot (Trusted Sites) ja valitse Sivustot (Sites).
  5. Poista Vaaditaan palvelimen varmentaminen (Require server verification) -valinta.
  6. Poista kaikki Netflixiin liittyvä Verkkosivu (Website) -kentästä.
  7. Kirjoita *.netflix.com Lisää tämä sivusto alueeseen (Add this website to the zone) -kenttään.
  8. Klikkaa Lisää (Add) -painiketta.
  9. Klikkaa Lisää (Add) -painiketta.

Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen Windows 8:ssa
Huomautus: Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlightin väliaikaisia tiedostoja.
  1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Pyyhkäise näytön oikealta reunalta keskelle ja napauta Haku (Search). (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaan alakulmaan ja klikkaa Haku (Search).)
  3. Kirjoita %userprofile%/appdata ja valitse OK.
  4. Avaa LocalLow-kansio.
  5. Avaa Microsoft-kansio.
  6. Avaa Silverlight-kansio.
  7. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella tai paina ja pidä is-kansiota ja valitse Poista (Delete). IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  8. Avaa selain ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot Windows 7:ssä/Vistassa

Huomautus: Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlightin väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja napauta samanaikaisesti näppäimistöllä R-kirjainta. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile%/appdata ja valitse OK.
  4. Avaa LocalLow-kansio.
  5. Avaa Microsoft-kansio.
  6. Avaa Silverlight-kansio.
  7. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete). IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  8. Avaa selain ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Poista Silverlightin väliaikaistiedostot Windows XP:ssä

Huomautus: Silverlightin väliaikaisten tiedostojen poistaminen on kokeneille käyttäjille tarkoitettu vianmääritysvaihe. Kokeile ensin kaikkia muita vianmääritysvaiheita, ennen kuin ryhdyt poistamaan Silverlightin väliaikaisia tiedostoja.

1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Paina Windows-näppäintä ja pidä se painettuna ja napauta samanaikaisesti näppäimistöllä R-kirjainta. Tämä tuo näyttöön Suorita (Run) -ikkunan.
  3. Kirjoita %userprofile% ja valitse OK.
  4. Avaa Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.
    • Jos et näe Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansiota, ota piilotetut tiedostot ja kansiot käyttöön:
      1. Klikkaa Työkalut (Tools).
      2. Klikkaa Kansioasetukset (Folder Options).
      3. Klikkaa Näytä (View) -välilehteä.
      4. Valitse Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot (Show Hidden Files and Folders).
      5. Klikkaa OK.
      6. Avaa seuraavaksi Paikalliset asetukset (Local Settings) -kansio.
      Huomautus: Jos otat Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot (Show Hidden Files and Folders) -asetuksen käyttöön, muista vaihtaa takaisin  Älä näytä piilotettuja tiedostoja ja kansioita  (Do Not Show Hidden Files and Folders) -asetukseen, kun olet käynyt läpi seuraavat vaiheet.
  5. Avaa Sovellustiedot (Application Data) -kansio
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella is-kansiota ja valitse Poista (Delete). IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  9. Avaa verkkoselain ja yritä toistaa nimike uudelleen.

Ohjeet Macille

Tarkista päivämäärän ja ajan asetus

Videon toistamisessa voi olla ongelmia, jos Macin päivämäärä ja aika ovat väärin.
Huomautus: Jos Macin päivämäärä ja aika ovat oikein, ohita tämä vaihe.

Päivämäärän ja ajan asettaminen Mac-tietokoneessa:

1. Klikkaa valikkorivin oikeassa yläkulmassa olevaa kelloa ja valitse Päivämäärä ja aika -asetukset (Date & Time Preferences) tai Avaa päivämäärä ja aika (Open Date & Time).
  2. Klikkaa Päivämäärä ja aika (Date & Time) -välilehteä.
  3. Lisää valintamerkki Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti (Set date and time automatically) -kohdan vieressä olevaan ruutuun.
    1. Tämä asettaa kelloon oikean päivämäärän ja ajan vuosilukua myöten.
    2. Jos aikaa ja päiväystä ei ole muotoiltu oikein, poista valintamerkki kohdasta Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti (Set date and time automatically) ja syötä oikeat tiedot manuaalisesti.

Kun päivämäärä ja aika on asetettu oikein, toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Selaimen vianmääritys
  1. Selaimen evästeiden poistaminen
    Selaimesi saattaa käyttää evästetiedoston vanhentunutta tai vioittunutta asetusta.
    1. Poista Netflix-eväste siirtymällä sivulle netflix.com/clearcookies. Näin tekemällä kirjaudut ulos sivustosta Netflix.com.
    2. Siirry Netflix-etusivulle ja kirjaudu takaisin sisään valitsemalla Kirjaudu sisään. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.
  2. Käynnistä selain uudelleen
    Toisinaan selaimen käynnistäminen uudelleen poistaa ongelman.
    • Sulje selain, käynnistä se uudelleen ja toista elokuva tai tv-ohjelma uudestaan.
  3. Kokeile toista selainta
    Selaimen laajennus tai lisäosa saattaa aiheuttaa ongelman. Yritä elokuvan tai TV-ohjelman toistamista toisella selaimella.
    • Jos elokuvan tai TV-ohjelman toistaminen ei onnistu useissa eri selaimissa, ongelma saattaa olla Netflix.com.-sivuston käyttämässä Silverlight-laajennuksessa.

Poista yksityinen selaaminen tai suojattu tila käytöstä
Yksityinen selaaminen (jota kutsutaan myös suojatuksi tilaksi) estää Netflixiä käyttämästä evästeitä, jotka tallentavat palvelumme suoratoistoon tarvittavia tietoja. Se saattaa myös pakottaa Netflix.com-sivuston käyttämän Microsoft Silverlight -laajennuksen asentumaan aina, kun käynnistät selaimen.

Yksityisen selaamisen poistaminen käytöstä Safarissa:
  • Valitse Safari-valikosta Yksityinen selaus (Private Browsing).
    • Yksityisen selaamisen kuvake (Safarin yksityisen selaamisen kuvake) poistuu URL-rivin oikeasta kulmasta.
Yksityisen selaamisen poistaminen käytöstä Firefoxissa:
  • Sulje tai tallenna kaikki välilehdillä avoinna olevat työt.
  • Klikkaa Firefox-painiketta.
  • Klikkaa Asetukset (Preferences).
  • Klikkaa Tietosuoja (Privacy) ‑välilehteä.
  • Valitse Historiatiedot (History) ‑pudotusvalikosta Firefox säilyttää: Täydelliset historiatiedot (Firefox will: Remember History).
  • Klikkaa OK, kun Firefox pyytää uudelleenkäynnistystä.
Yksityisen selaamisen poistaminen käytöstä Chrome-selaimessa:
  • Poistu inkognito-tilasta sulkemalla selaimen ikkuna ja avaamalla Chrome uudelleen Sovellukset (Applications) -kansiosta.

Varmista, että sovelluksen tallennustila on käytössä.
Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää sovelluksen tallennustilan ottamista käyttöön, jotta se voi suoratoistaa elokuvia ja TV-ohjelmia osoitteesta Netflix.com.
  1. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella (tai CTRL + klikkaus) virheilmoitusta ja valitse Silverlight-asetukset (Silverlight Preferences).
  2. Klikkaa Sovelluksen tallennustila (Application Storage) -välilehteä.
  3. Varmista, että Ota käyttöön sovelluksen tallennustila (Enable application storage) -valintaruutu on valittuna.
  4. Sulje ikkuna klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa punaista ympyrää.
  5. Toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Varmista, että OSX-profiilisi voi käyttää Netflix.com-sivustoa

Netflix.com-soittimen-käyttämä Microsoft Silverlight -laajennus edellyttää, että OSX-profiilillasi on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet.

Tilin käyttöoikeuksien tarkistaminen:

1. Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Apple-kuvakeApple icon.
  2. Valitse Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  3. Järjestelmä (System) -osiossa:
    • Lion-(10.7) tai uudempi: Valitse Käyttäjät ja ryhmät (Users & Groups).
    • Snow Leopard (10.6) tai vanhempi): Valitse Tili (Account).
  4. Varmista, että kohdan Nykyinen käyttäjä (Current User) alla on merkintä Järjestelmänvalvoja (Admin).
Apple OSX Profile image showing User name and privileges

Jos profiilisi alapuolella lukee Järjestelmänvalvoja (Admin) tai haluat antaa toiselle käyttäjäprofiilille luvan käyttää sivustoa Netflix.com, sinun on ehkä säädettävä OSX:n lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten (Parental Controls) muuttaminen:

1. Valitse näytön vasemmasta yläkulmasta Apple-kuvakeApple icon ja sen jälkeen Järjestelmäasetukset (System Preferences).
  2. Valitse Järjestelmä (System) -osiosta Lapsilukko (Parental Controls).
  3. Valitse käyttäjäprofiili
  4. Valitse Internet (Web) -painike.
  5. Lisää Netflix.com sallituksi sivustoksi.
    • Jos tilin käyttöoikeuksia on rajoitettu (Limited access), valitse Muokkaa (Customize) -painike ja lisää Netflix.com-sivusto Salli aina (Always allow these websites) -kohtaan.

Silverlightin tilapäistiedostojen poistaminen
  1. Lopeta kaikki avoimet selaimet, mukaan lukien tämä ikkuna. Tulosta seuraavat vaiheet.
  2. Klikkaa Finder-kuvaketta Dockissa.
  3. Valitse näytön yläosan valikkorivillä Siirry (Go).
  4. Pidä Optio (Option) -näppäin painettuna näppäimistöllä ja valitse Kirjasto (Library).
    Huomautus: Jos Kirjasto (Library) ei ole listalla, valitse Koti (Home) ja avaa Kirjasto (Library) -kansio.
  5. Avaa Sovellustuki (Application Support) -kansio.
  6. Avaa Microsoft-kansio.
  7. Avaa Silverlight-kansio.
  8. Vedä is-kansio roskakoriin. IS-kansio sisältää Silverlightin asetukset. IS-kansion poistaminen käytännössä palauttaa Silverlightin oletusasetukset.
  9. Avaa verkkoselain ja toista elokuva tai TV-ohjelma uudelleen.

Odotusaika: enintään minuutti