Jeg blir stadig bedt om å installere Silverlight.

Hvis du stadig blir bedt om å installere Silverlight når du prøver å se på Netflix, er årsaken vanligvis et problem med tillatelsene på datamaskinen din, eller at du bruker en inkompatibel nettleser. Følg trinnene nedenfor for å løse problemet.

Trinn for Windows
Trinn for Mac

Feilsøk nettleseren

1. Slett informasjonskapsler for nettleser
    Det kan hende nettleseren din bruker en foreldet eller skadet innstilling i informasjonskapselfilen.

1. Gå til netflix.com/clearcookies for å slette informasjonskapselen fra Netflix. Dette logger deg av Netflix.com, og sender deg til Netflix-startsiden.

2. Velg Logg på (Sign In) for å logge på igjen og spille av filmen eller serien på nytt.

2. Start nettleseren på nytt
    Noen ganger løses dette problemet ved å starte nettleseren på nytt.

• Avslutt nettleseren, start den på nytt og spill av serien eller filmen igjen.

3. Prøv en annen nettleser
    Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren til en som støtter HTML5 for å sikre at datamaskinen er optimalisert for nettspilleren vår. Last ned nyeste versjon av Google Chrome, Mozilla Firefox eller Opera og prøv Netflix på nytt. Nettspilleren virker best på:

• Google Chrome på Windows XP Service Pack 2 eller nyere.

• Mozilla Firefox på Windows Vista eller nyere.

• Opera på Windows Vista Service Pack 2 eller nyere.

Kontroller at Silverlight-tillegget er aktivert

Det er mulig at Silverlight-tillegget, som brukes til å spille av Netflix-innhold har blitt deaktivert. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere at tillegget er aktivert i nettleseren du bruker.

Internet Explorer:

1. Trykk på Alt-tasten på tastaturet.

2. Velg menyen Verktøy (Tools) øverst i nettleservinduet.

3. Velg Administrere tillegg (Manage Add-ons).

4. Fra Tilleggstyper (Add-on Types), velg Verktøylinjer og utvidelser (Toolbars and Extensions).

5. Velg Alle tillegg (All Add-ons) fra nedtrekksmenyen.

6. Velg Microsoft Silverlight.

7. Hvis det er deaktivert, klikk Aktiver-knappen (Enable) nederst i høyre hjørnet av vinduet.

8. Avslutt og start deretter Internet Explorer på nytt, og prøv Netflix igjen.

Google Chrome:

1. I adresselinjen skriver du chrome://plugins for å gå til menyen for programtillegg.

2. Velg Aktiver (Enable) under Silverlight.

3. Avslutt og start deretter Chrome på nytt, og prøv Netflix igjen.

Mozilla Firefox:

1. Velg meny-ikonet øverst i høyre hjørne på nettleseren.

2. Velg Tillegg (Add-ons).

3. Velg Programtillegg (Plugins) fra panelet til venstre.

4. Finn Silverlight-programtillegget og velg Aktiver alltid (Always Activate) fra nedtrekksmenyen.

5. Avslutt og start deretter Firefox på nytt, og prøv Netflix igjen.

Deaktivere ActiveX-filtrering i Internet Explorer

1. Velg tannhjul-ikonet () eller Verktøy (Tools) øverst på høyre side i nettleseren.

2. Velg Sikkerhet (Safety).

3. Fjern avmerkingen ved ActiveX-filtrering (ActiveX filtering).

Avinstaller Silverlight-tillegget og installer det deretter på nytt

Det kan hende du kjører en utdatert versjon av Silverlight-tillegget, eller at tillegget har blitt skadet.

For å avinstallere Silverlight-tillegg:

Windows 8

1. Lukk alle åpne nettlesere, inkludert dette vinduet! Det kan være lurt å skrive ut disse trinnene.

2. Sveip fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter på Innstillinger (Settings). (Hvis du bruker en mus, peker du nederst i høyre hjørne på skjermen og klikker på Innstillinger.)

3. Velg Kontrollpanel.

4. Under Programmer (Programs), velg Avinstaller et program (Uninstall a program).

5. Finn og velg Microsoft Silverlight.

6. Velg Avinstaller.

Windows 7/Vista

1. Lukk alle åpne nettlesere, inkludert dette vinduet! Det kan være lurt å skrive ut disse trinnene.

2. Klikk påStart-knappen.

3. Velg Kontrollpanel.

4. Angi Sorter etter øverst til høyre for Kategori.

5. Under Programmer (Programs) velger du Avinstaller et program (Uninstall a program).

6. Finn og velg Microsoft Silverlight.

7. Velg Avinstaller (Uninstall).

Windows XP

1. Lukk alle åpne nettlesere, inkludert dette vinduet! Det kan være lurt å skrive ut disse trinnene.

2. Klikk på Start-knappen.

3. Velg Kontrollpanel (Control Panel).

4. Velg Legg til eller fjern programmer (Add or Remove Programs).

5. Finn og velg Microsoft Silverlight.

6. Klikk på Fjern.

Slik installerer du nyeste versjon av Silverlight-tillegget:

1. Gå til Netflix.com og spill av en tittel.

2. Følg instruksjonene for å laste ned og installere Silverlight på din Windows PC.

Silverlight støttes ikke på Safari 12. Hvis du har oppdatert til Safari 12, kan du gå til våre systemkrav for å finne et kompatibelt nettleseralternativ. Hvis du ikke bruker Safari 12, kan du følge trinnene nedenfor.

Feilsøk nettleseren

1. Slett informasjonskapsler for nettleser
    Det kan hende nettleseren din bruker en foreldet eller skadet innstilling i informasjonskapselfilen.

1. Gå til netflix.com/clearcookies for å slette informasjonskapselen fra Netflix. Dette logger deg av Netflix.com, og sender deg til Netflix-startsiden.

2. Velg Logg på (Sign In) for å logge på igjen og spille av filmen eller serien på nytt.

2. Start nettleseren på nytt
    Noen ganger løses dette problemet ved å starte nettleseren på nytt.

• Avslutt nettleseren, start den på nytt og spill av serien eller filmen igjen.

3. Prøv en annen nettleser
    Vi anbefaler at du oppdaterer nettleseren til en som støtter HTML5 for å sikre at datamaskinen er optimalisert for nettspilleren vår. Last ned nyeste versjon av Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera eller Safari, og prøv Netflix på nytt. Nettspilleren virker best på:

• Google Chrome på Mac OS X 10.9 eller nyere (Snow Leopard).

• Mozilla Firefox på Mac OS X 10.7 eller nyere.

• Opera på Mac OS X 10.9 eller nyere.

• Safari på Mac OS X 10.10 eller nyere.

Avinstaller Silverlight-tillegget og installer det deretter på nytt

Det kan hende du kjører en utdatert versjon av Silverlight-tillegget, eller at tillegget har blitt skadet.

For å avinstallere Silverlight-tillegg:

1. Lukk alle åpne nettlesere, inkludert dette vinduet! Det kan være lurt å skrive ut disse trinnene.

2. Klikk på Finder-ikonet fra Dock nederst i skjermbildet.

3. På menylinjen øverst på skjermen klikker du (Go), og velger Datamaskin (Computer).

4. Klikk på Macintosh HD-ikonet.

5. Velg Bibliotek (Library).

6. Velg Internett-programtillegg (Internet Plug-Ins).

7. Dra Silverlight.plugin til papirkurven.

8. Klikk på papirkurvikonet, og velg Tøm (Empty).

9. Once you have emptied your Trash, Microsoft Silverlight uninstallation is complete.

Slik installerer du nyeste versjon av Silverlight-pluginen::

1. Logg in på Netflix.com og trykk på spill av på en tittel.

2. Følg instruksjonene for å laste ned og installere Silverlight på Mac.

Noen medlemmer kan få meldingen Silverlight.dmg kan ikke åpnes fordi den er fra en uidentifisert utvikler (Silverlight.dmg cannot be opened because it is from an unidentified developer) når de prøver å installere Silverlight. Dette er ganske vanlig for programmer som ikke lastes ned fra Mac sin App store. Hvis du får denne meldingen, kan du fortsette med fremgangsmåten under for å fullføre Silverlight-installasjonen.

1. Høyreklikk eller hold nede CTRL-knappen på tastaturet og klikk på Silverlight.pkg.

2. Klikk på Åpne (Open) i menyen som vises.

3. Velg Åpne i meldingen der det står at "Silverlight.pkg" ikke er fra Mac App Store. Er du sikker på at du vil åpne den? Ved å åpne "Silverlight.pkg" vil du alltid tillate den å kjøre på denne Mac-maskinen.

4. Følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

5. Når installasjonen er ferdig, kan du prøve Netflix på nytt.

Kontroller at Silverlight-tillegget er aktivert

Det er mulig at Silverlight-tillegget, som brukes til å spille av Netflix-innhold har blitt deaktivert. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere at tillegget er aktivert i nettleseren du bruker.

Safari:

1. Mens Safari er åpen, velger du Safari øverst i venstre hjørne.

2. Velg Innstillinger (Preferences).

3. Velg Sikkerhet (Security).

4. Merk av for Tillat programtillegg (Allow Plug-ins).

5. Prøv Netflix på nytt.

Hvis Tillat programtillegg (Allow Plug-ins) allerede er merket av:

1. Velg Innstillinger for programtillegg (Plug-in Settings).

2. Merk av ruten ved siden av Silverlight.

3. Prøv Netflix på nytt.

Firefox

1. Velg Verktøy (Tools) fra menylinjen øverst på skjermen.

2. Velg Tillegg (Add-ons).

3. Velg Programtillegg (Plugins).

4. Finn Silverlight-programtillegget, og velg Aktiver alltid (Always Activate) fra rullegardinmenyen til høyre.

5. Prøv Netflix på nytt.

Google Chrome:

1. I adresselinjen skriver du chrome://plugins for å gå til menyen for programtillegg.

2. Velg Aktiver (Enable) under Silverlight.