Slik bruker du Netflix på datamaskiner og nettbrett med Windows

Du kan bruke denne artikkelen til å lære mer om Netflix-funksjonene på en datamaskin eller et nettbrett med Windows og hvordan du kan sette opp og logge ut av kontoen. Hvis du ikke vet om Netflix fungerer på enheten din, kan du følge trinnene i delen Konfigurer Netflix. Netflix-appen er tilgjengelig på Windows 10 og nyere versjoner. Hvis du bruker en tidligere versjon av Windows, kan du se på Netflix.com fra en nettleser.

Netflix-funksjoner
Konfigurere Netflix
Logge ut av Netflix
Netflix i Ultra HD
Netflix i HDR

Netflix er tilgjengelig på Windows-datamaskiner med en støttet nettleser eller Netflix-appen for Windows 10 eller nyere. Strømmefunksjoner for Netflix på Windows-datamaskiner inkluderer:

Navigering

• Bla gjennom rader med filmplakater: Hovedsiden viser rader av serier og filmer du kan bla gjennom. Du kan også bla gjennom sjangrer i Bla gjennom-rullegardinmenyen.

• Søk: Søk etter bestemte serie- eller filmtitler, skuespillere, regissører eller sjangrer i søkefeltet øverst til høyre.

• Film- eller seriesider: Hold pekeren over en bestemt plakat for en film eller serie for å se mer informasjon – for eksempel et kort sammendrag, produksjonsår eller aldersgrense. Klikk eller trykk på tittelen i vinduet for å se den fullstendige informasjonen.

• Avspilling: Klikk på en filmplakat for å spille av en serie eller film. Mens tittelen spilles av kan du bruke rullefeltet nederst i avspillingsskjermbildet til å spole fremover, bakover eller for å vise flere alternativer. Hvis du vil avslutte avspilling, velger du Tilbake-knappen øverst til venstre på skjermbildet. Hvis rullefeltet eller Tilbake-knappen ikke er synlige på skjermen, beveger du markøren til de vises.

Nedlastinger

Netflix-appen for Windows 10 og Windows 11 støtter nedlasting av titler, slik at du kan se serier og filmer uten tilgang til Internett. Nedlastede titler er tilgjengelige i opp til 1080p.

Undertekster og alternativ lyd

Velg ikonet Lyd og undertekster hvis du vil velge lyd på et annet språk eller slå på tilgjengelige undertekster.

På Windows-datamaskiner som støtter Dolby Atmos, er utvalgte serier og filmer tilgjengelige med Dolby Atmos-lyd når du bruker en Edge-nettleser eller Netflix-appen for Windows.

Videooppløsning

Datamaskiner med Windows støtter avspilling av Netflix i disse videokvalitetene:

Nettleser eller Netflix-appen

Videokvalitet

Oppløsning

Google Chrome

Full HD-oppløsning (Full HD)

1080p

Microsoft Edge

*Ultra HD (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K eller 2160p

Mozilla Firefox

Høy oppløsning (HD)

720p

Opera

Høy oppløsning (HD)

720p

Netflix-app for Windows

*Ultra HD (UHD)

*High Dynamic Range (HDR)

4K eller 2160p

*På enheter som oppfyller UHD- eller HDR-systemkravene som er oppført i avsnittene nedenfor.

Selv om Netflix fortsatt kan fungere i noen nettlesere som ikke støttes, gir de kanskje ikke den beste opplevelsen og kan føre til problemer.

Netflix-nettstedet

Du kan se Netflix i de fleste moderne nettleserne vi støtter.

Kom i gang:

1. Gå til netflix.com.

2. Klikk på Logg inn. Hvis du ikke er Netflix-medlem, kan du finne ut hvordan du registrerer deg.

3. Angi e-postadressen eller telefonnummeret og passordet for Netflix.

4. Klikk på Logg inn.

Netflix-app for Windows 10 eller nyere

1. Velg Butikk (Store) fra Start-menyen.

2. Velg Søk (Search).

3. Skriv Netflix i søkefeltet, og trykk Enter.

4. Velg Netflix fra søkeresultatet.

5. Velg Installer (Install).

• Hvis du blir bedt om å logge inn, logger du på med Microsoft-kontoen din.

6. Gå tilbake til Start-menyen.

7. Velg Netflix-appen.

8. Velg Logg inn.

9. Oppgi e-postadressen og passordet for Netflix.

10. Velg Logg inn (Sign In).

Følg disse trinnene for å logge ut av Netflix-kontoen på enheten din.

Netflix-nettstedet

1. Gå til netflix.com i nettleseren du foretrekker å bruke.

2. På Netflix-startsiden holder du markøren over profilnavnet ditt øverst til høyre på siden.

3. Velg Logg ut av Netflix.

4. Nå er du logget ut av Netflix-kontoen din.

Merk:
Disse trinnene vil bare logge deg ut av Netflix i den aktuelle nettleseren. Hvis du er logget på Netflix-kontoen i flere nettlesere, må du gjenta disse trinnene i alle nettleserne du bruker for å få tilgang til Netflix.

Netflix-app for Windows 10 eller nyere

1. I Netflix-appen velger du ikonet Flere alternativer (More Options) øverst til høyre.

2. Velg Logg ut (Sign Out).

3. Velg Logg ut (Sign Out) på nytt for å bekrefte.

4. Nå er du logget ut av Netflix-kontoen din.

Hvis du vil se Netflix i Ultra HD på en datamaskin eller et nettbrett med Windows, trenger du:

• Et Netflix-abonnement som støtter strømming i Ultra HD med kvaliteten for videoavspilling satt til Automatisk eller Høy.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 15 megabit per sekund eller raskere.

• Windows 10 eller Windows 11 med de nyeste oppdateringene installert.

• En nettleser som støttes av Netflix eller med Netflix-appen for Windows installert.

• Den nyeste HEVC-videoutvidelsen må være installert.

Merk:
    Mange Windows 10- og Windows 11-enheter leveres med HEVC-videoutvidelsen forhåndsinstallert. Enkelte datamaskiner krever et separat kjøp fra Microsoft før den kan installeres. Hvis du er usikker eller trenger hjelp til å installere videoutvidelser eller oppdateringer, kan du følge denne fremgangsmåten eller ta kontakt med produsenten av enheten.
  • En eller flere av disse grafikkbehandlingsenhetene (GPU) som støtter strømming i Ultra HD:

• NVIDIA GeForce GPU-er som oppfyller disse kravene.

• AMD Radeon RX 400-serien eller nyere GPU

• Intels 7. generasjons Core GPU eller nyere, eller en AMD Ryzen GPU.

Merk:
      Det kan hende du må installere de nyeste grafikkdriverne for å se i Ultra HD.
  • En 4K 60Hz innebygget skjerm, eller 4K 60Hz ekstern monitor eller skjerm med en HDCP 2.2 kompatibel tilkobling.

For flere tilkoblede skjermer må hver aktive skjerm også oppfylle dette kravet.

Hvis du trenger hjelp til å sjekke om disse kravene oppfylles, kan du kontakte selskapet som produserte datamaskinen eller skjermen din.

Hvis du vil se Netflix i HDR på en datamaskin med Windows, trenger du:

• Et Netflix-abonnement som støtter strømming i HDR med kvaliteten for videoavspilling satt til Automatisk eller Høy.

• En stabil Internett-tilkoblingshastighet på 15 megabit per sekund eller raskere.

• Windows 10 eller Windows 11 med de nyeste oppdateringene installert.

• En nettleser som støttes av Netflix eller med Netflix-appen for Windows installert.

• Den nyeste HEVC-videoutvidelsen må være installert.

Merk:
    Mange Windows 10- og Windows 11-enheter leveres med HEVC-videoutvidelsen forhåndsinstallert. Enkelte datamaskiner krever et separat kjøp fra Microsoft før den kan installeres. Hvis du er usikker eller trenger hjelp til å installere videoutvidelser eller oppdateringer, kan du følge denne fremgangsmåten eller ta kontakt med produsenten av enheten.
  • En eller flere grafikkbehandlingsenheter (GPU) som støtter strømming i HDR:

• NVIDIA GeForce GPU-er som oppfyller disse kravene.

• AMD Radeon RX 400-serien eller nyere GPU

• Intels 7. generasjons Core GPU eller nyere, eller en AMD Ryzen GPU.

Merk:
      Det kan hende du må installere de nyeste grafikkdriverne for å se i HDR.
  • En skjerm som oppfyller disse kravene til Windows HDR.

For flere tilkoblede skjermer må hver aktive skjerm også oppfylle disse kravene.

Hvis du trenger hjelp til å sjekke om disse kravene oppfylles, kan du kontakte selskapet som produserte datamaskinen eller skjermen din.