Chromecast wordt niet weergegeven in Netflix

Als je op de castknop Chromecast-pictogram tikt, moet je mogelijk op Toestaan tikken om ervoor te zorgen dat Netflix apparaten in je lokale netwerk kan vinden en hiermee verbinding kan maken.

Als je op de castknop Chromecast-pictogram tikt en je tv of Chromecast niet wordt weergegeven, betekent dit dat Netflix je apparaat niet in je wifinetwerk kan vinden door een instelling of netwerkprobleem.

Opmerking:
Als je de castknop Chromecast-pictogram niet in de Netflix-app kunt vinden, volg dan in plaats hiervan deze stappen voor probleemoplossing.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Android-telefoon of -tablet

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

De instelling voor castdetectie inschakelen

1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.

2. Tik op Google > Apparaatverbindingen > Cast-opties.

3. Schakel Gastmodus of Netwerkgegevens gebruiken in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:
De gastmodus wordt na twee uur automatisch uitgeschakeld. Je moet de modus weer inschakelen om te blijven kijken.

Het wifinetwerk van je Chromecast controleren

1. Open de app Google Home op je Android-telefoon of -tablet. Als je de app niet hebt, kun je deze downloaden vanuit de Google Play Store.

2. Tik linksonder op het pictogram Home en scrol omlaag naar je Chromecast.

• Als je je Chromecast niet kunt vinden of als deze wordt weergegeven als Offline, moet je het apparaat mogelijk aansluiten of verbinden met hetzelfde netwerk als je telefoon of tablet. Volg de stappen van Google om je Chromecast te verbinden met een ander netwerk als je hulp nodig hebt.

• Als je Chromecast wordt weergegeven als Aan, bevindt deze zich in het juiste netwerk.

3. Probeer Netflix opnieuw.

iPhone of iPad

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

2. Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.

3. Laat je apparaat 15 seconden uit staan.

4. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Toegang tot lokaal netwerk inschakelen

Toestaan dat Netflix de Chromecast of tv in je lokale netwerk vindt:

1. Open Instellingen.

2. Tik in de lijst op Netflix.

3. Controleer of de instelling Lokaal netwerk is ingeschakeld.

Het wifinetwerk van je Chromecast controleren

1. Open de app Google Home op je iPhone of iPad. Als je de app niet hebt, kun je deze downloaden vanuit de App Store.

2. Tik linksonder op het pictogram Home en scrol omlaag naar je Chromecast.

• Als je je Chromecast niet kunt vinden of als deze wordt weergegeven als  Offline, moet je het apparaat mogelijk aansluiten en verbinden met dezelfde wifi als je iPhone of iPad. Volg de stappen van Google om je Chromecast te verbinden met een correcte netwerk als je hulp nodig hebt.

• Als je Chromecast wordt weergegeven als Aan, bevindt deze zich in het juiste netwerk.

3. Open Netflix en probeer het opnieuw.