Accountgegevens inzien en bijwerken

Dit artikel gaat over het inzien en bijwerken van je accountgegevens.

Veel gegevens die we opslaan over onze leden, zijn eenvoudig te vinden. Je meldt je in een browser aan bij Netflix en klikt op Account. In bijna alle gevallen vind je op deze pagina de gegevens waarnaar je op zoek bent. Als je de gewenste gegevens op deze manier niet kunt vinden, stuur dan een bericht naar privacy@netflix.com.

De pagina Account biedt toegang tot de volgende gegevens:

• Accountgegevens - gegevens van de accounteigenaar die je aan Netflix hebt verstrekt, zoals een e-mailadres en telefoonnummer (beschikbaar onder Lidmaatschap en facturering of Beveiliging), en gegevens over het gekozen abonnement (beschikbaar onder Abonnementsgegevens of Lidmaatschap).

• Instellingen voor meldingen - je opgegeven voorkeuren met betrekking tot Netflix-berichten die je wilt ontvangen (per profiel beschikbaar onder Meldingen voor instellingen).

• Privacy- en gegevensinstellingen - je opgegeven voorkeuren met betrekking tot:

• Communicatie via afgestemde ID's - je opgegeven voorkeuren met betrekking tot promotieberichten van Netflix op externe diensten (per profiel beschikbaar onder Privacy- en gegevensinstellingen).

• Gedragsgerichte reclame - als je je abonneert op een abonnement met reclame, je opgegeven voorkeuren met betrekking tot of je reclame wilt ontvangen op basis van gegevens voor gedragsgerichte reclame (per profiel beschikbaar onder Privacy- en gegevensinstellingen, behalve voor Kids-profielen, waarvoor we geen gedragsgerichte reclame gebruiken).

• Betalings- en factureringsgegevens - betalingsgegevens die je aan Netflix hebt verstrekt en gegevens van de afschrijvingen die we hebben uitgevoerd of geprobeerd uit te voeren via het geregistreerde betaalmiddel voor je abonnement (beschikbaar onder Lidmaatschap en facturering of Lidmaatschap).

• Profielen - gegevens van de profielen die binnen je Netflix-account zijn gemaakt, inclusief afspeelvoorkeuren (per profiel beschikbaar onder Profiel en ouderlijk toezicht of Profielen).

• Contentgebruik - een overzicht van je kijkactiviteit en gegevens over je gebruik van contenttitels op Netflix, zoals series en films die je hebt beoordeeld (per profiel beschikbaar onder Kijkactiviteit).

• Toegangs- en apparaatgegevens - toont je details over ingelogde apparaten die in de afgelopen 90 dagen actief waren op het account.

Je kunt de volgende persoonsgegevens van je Netflix-account wijzigen op de pagina Account:

• e-mailadres

• betaalmiddel

• telefoonnummer

Je kunt ook je wachtwoord wijzigen, je instellingen voor meldingen aanpassen en titels in je kijkactiviteit verbergen.

Neem contact op met de klantenservice voor hulp bij het wijzigen van de volgende gegevens:

• naam

• e-mailadres

• betaalmiddel

• wachtwoord

Als je contact opneemt met de klantenservice, moet je een verificatieprocedure volgen voordat onze medewerkers je kunnen helpen met deze wijzigingen in je account.

Raadpleeg onze Help-pagina Privacy en beveiliging voor meer informatie over andere onderwerpen.