Profielen maken, wijzigen of verwijderen

Mensen in één huishouden kunnen hun eigen gepersonaliseerde gedeelte op Netflix hebben. Eén Netflix-account kan maximaal vijf profielen bevatten.

Opmerking:
Profielen zijn niet beschikbaar op apparaten die vóór 2013 zijn geproduceerd. Extra-lidaccounts hebben één profiel en kunnen geen extra profielen maken.

Elk profiel biedt het volgende:

• Taalvoorkeur

• Leeftijdscategorie

• Specifieke kijkbeperkingen

• Profielvergrendeling

• Kijkactiviteitenlogboek

• Game-ID

• Opgeslagen gamegegevens

• Weergave van ondertitels

• Instellingen voor afspelen

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Mijn lijst

• Beoordelingen

• E-mail (voor kennisgevingen en alleen profielen met classificatie Alle leeftijdscategorieën)

Opmerking:
Sommige profielfuncties zijn niet beschikbaar voor Kids-profielen.

Een profiel maken

Profielen kunnen worden toegevoegd op apparaten die na 2013 zijn geproduceerd.

Opmerking:
Extra-lidaccounts hebben één profiel en kunnen geen extra profielen maken.
  1. Ga naar het gedeelte Profielen beheren op je apparaat:

• Tv of streamingapparaat: ga naar het profielselectiescherm en kies Profiel toevoegen +

• Webbrowser: ga naar de pagina Profielen beheren.

• Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad:

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Profielen beheren .

2. Selecteer Profiel toevoegen.

3. Geef het profiel een naam.

4. Selecteer voor Netflix Kids de optie Kids.

5. Selecteer Doorgaan of Opslaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Als je geen profiel kunt maken op je apparaat, ga dan via een webbrowser naar Netflix.com en volg de bovenstaande stappen.

Een profiel verwijderen

Je kunt profielen verwijderen op de meeste apparaten. Het hoofdprofiel van je account kan niet worden verwijderd. Als je het huidige profiel wilt verwijderen, moet je eerst overschakelen naar een ander profiel om onderstaande stappen uit te voeren. Nadat je een profiel hebt verwijderd, zijn de kijkgeschiedenis en de opgeslagen gamegegevens voor dat profiel niet meer beschikbaar.

1. Ga naar het gedeelte Profielen beheren op je apparaat:

• Tv of streamingapparaat: ga naar het profielselectiescherm.

• Webbrowser: ga naar de pagina Profielen beheren.

• Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Profielen beheren .

2. Kies het profiel dat je wilt verwijderen en selecteer het pictogram Bewerken .

3. Selecteer Profiel toevoegen.

Als je een profiel niet kunt verwijderen vanaf je apparaat, ga dan in een webbrowser naar Netflix.com en volg de bovenstaande stappen.

Een profiel wijzigen

Je kunt profielen aanpassen op de meeste apparaten.

1. Ga naar het gedeelte Profielen beheren op je apparaat:

• Tv of streamingapparaat: ga naar het profielselectiescherm.

• Webbrowser: ga naar de pagina Profielen beheren.

• Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Profielen beheren .

2. Kies het profiel dat je wilt wijzigen en selecteer het pictogram Bewerken .

3. Wijzig de naam, afbeelding, taal of leeftijdsclassificatie van het profiel.

Opmerking:
    Wijzigingen in de leeftijdsclassificatie kunnen niet worden aangebracht op een tv of streamingapparaat.
  4. Selecteer Gereed of Opslaan.

Als je een profiel niet kunt bewerken vanaf je apparaat, ga dan in een webbrowser naar netflix.com en volg de bovenstaande stappen.

Profiel en ouderlijk toezicht gebruiken

Alle profielgebruikers, behalve Netflix Kids-profielen, kunnen ouderlijk toezicht en machtigingen voor individuele profielen openen en bewerken. Als je de kijkbeperkingen wilt bewerken of profielvergrendeling wilt toevoegen, wijzigen of verwijderen, heb je je accountwachtwoord nodig.

De instellingen van een afzonderlijk profiel bewerken:

1. Ga naar het gedeelte met profielinstellingen op je apparaat.

• Webbrowser:

1. Ga in een browser naar de pagina Account.

2. Selecteer een profiel in het gedeelte Profiel en ouderlijk toezicht.

• Selecteer voor bepaalde accounts de optie Profielen en kies een profiel.

• Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Profielen beheren .

5. Kies het profiel dat je wilt wijzigen en selecteer het pictogram Bewerken .

2. Selecteer de instelling die je wilt bewerken voor dit profiel.

3. Sla je wijzigingen op/Verzend je wijzigingen.

Zie Ouderlijk toezicht op Netflix voor meer informatie.

Een e-mailadres toevoegen of bijwerken

Je kunt een ander e-mailadres toevoegen aan een secundair profiel uit de categorie Volwassen om persoonlijke aanbevelingen en andere berichten van Netflix te ontvangen. Via een e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan een secundair profiel, kun je niet inloggen bij je Netflix-account.

Volg deze stappen als je een e-mailadres voor een tweede profiel wilt toevoegen of wijzigen:

1. Log via een browser in op het profiel in dat je wilt bewerken.

2. Ga naar de pagina Account.

3. Selecteer je profiel in het gedeelte Profiel en ouderlijk toezicht.

• Selecteer voor bepaalde accounts de optie Profielen en kies je profiel.

4. Selecteer E-mailadres profiel of E-mailadres.

5. Voer het gewenste e-mailadres in voor het profiel.

6. Selecteer E-mailadres toevoegen.

• Selecteer E-mailadres wijzigen of E-mailadres verwijderen als je een bestaand e-mailadres wilt bijwerken.

Game-ID's maken en beheren

Raadpleeg Game-ID's maken, bijwerken en gebruiken voor meer informatie.