Een pincode voor een profiel toevoegen of verwijderen

Als je de toegang tot een bepaald profiel op jouw account wilt beperken, kun je het beschermen met een pincode voor Profielvergrendeling. Als je al toegang hebt tot een profiel en je wordt gevraagd een pincode in te voeren voor het afspelen van een serie of film, lees dan meer over pincodes op accountniveau.

Een pincode aan een bepaald profiel toevoegen:

Opmerking:
Sommige apparaten kunnen niet worden bijgewerkt met nieuwe functies, zoals pincodes voor het vergrendelen van profielen. Extra-lidaccounts hebben één profiel en kunnen geen profielvergrendeling hebben.

Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Profielen beheren .

5. Kies het profiel dat je wilt bewerken.

6. Tik op Profielvergrendeling om een pincode te bewerken of toe te voegen.

7. Tik op Profielvergrendeling maken en voer je accountwachtwoord in om wijzigingen door te voeren.

8. Voer vier cijfers in om de pincode voor Profielvergrendeling in te stellen. Tenzij je een niet-ondersteund apparaat gebruikt, voer je deze pincode in om het profiel te openen of om gedownloade titels af te spelen.

• Tik op Profielvergrendeling verwijderen om de vereiste voor een pincode te verwijderen.

Webbrowser

1. Ga in een browser naar de pagina Account.

2. Selecteer in het gedeelte Profiel en ouderlijk toezicht het profiel dat je wilt vergrendelen.

• Selecteer voor bepaalde accounts de optie Profielen en kies een profiel.

3. Selecteer Profielvergrendeling.

4. Voer je wachtwoord van Netflix in.

5. Vink Vereis een pincode om toegang te krijgen tot het profiel van (naam) aan.

• Verwijder het vinkje als je geen vereiste pincode wilt.

6. Voer vier cijfers in om de pincode voor Profielvergrendeling in te stellen. Tenzij je een niet-ondersteund apparaat gebruikt, voer je deze pincode in om het profiel te openen of om gedownloade titels af te spelen.

7. Selecteer Opslaan.

Je apparaat moet mogelijk worden vernieuwd om de bijgewerkte instellingen op te halen. Vernieuw als volgt:

• Ga naar een ander profiel en daarna weer terug.

• Of log uit op je apparaat en log opnieuw in.

Een vergeten pincode voor vergrendeling van het profiel achterhalen

Als je de pincode voor Profielvergrendeling bent vergeten, klik dan op de link Pincode vergeten?. Voer het vermelde webadres in een browser in als je Netflix op een tv kijkt.

Voer het wachtwoord voor je Netflix-account in om de pincode voor Profielvergrendeling weer te geven of te wijzigen.