De nieuwste versie van ouderlijk toezicht inschakelen

Als je al ouderlijk toezicht hebt ingesteld op het hele Netflix-account, kun je nu de nieuwste versie instellen en de instellingen aanpassen voor individuele profielen.

Stel de nieuwste versie van ouderlijk toezicht als volgt in:

1. Ga via een webbrowser naar de pagina Account

2. Open Ouderlijk toezicht

• Als je geen link naar Ouderlijk toezicht ziet, heb je de nieuwste versie al en kun je ouderlijk toezicht instellen per profiel. Gebruik Ouderlijk toezicht op Netflix om je opties te bekijken.

3. Zodra je de pagina Ouderlijk toezicht vernieuwd ziet, waar informatie over ouderlijk toezicht per profiel staat, kun je:

• Een leeftijdscategorie voor ieder profiel kiezen.

• Een pincode instellen om ieder profiel te kunnen openen.

• De lijst met Beperkte titels voor ieder profiel beoordelen (deze wordt meegenomen uit je huidige instellingen voor ouderlijk toezicht).

4. Klik op Opslaan.

Opmerking:
Je moet het apparaat mogelijk verversen voordat de bijgewerkte instellingen worden doorgevoerd. Om te verversen:
Ga naar een ander profiel en ga daarna weer terug.
Of log uit op je apparaat en log daarna weer in.

Waarom wordt mij gevraagd mijn instellingen voor ouderlijk toezicht bij te werken?

We hebben het mogelijk gemaakt om ouderlijk toezicht in te stellen per profiel in plaats van voor het hele account. Zo hebben gezinnen meer controle over de series en films die kinderen kunnen kijken.

Als je liever een pincode blijft gebruiken om weergave in het hele account te beperken, klik je op Annuleren en stel je geen instellingen voor ieder profiel in.

Waarom wordt mij NIET gevraagd instellingen voor ouderlijk toezicht in te stellen voor ieder profiel?

Als je nog nooit ouderlijk toezicht hebt ingesteld, of pas hebt ingesteld nadat de bijgewerkte functies beschikbaar waren, hoef je niets te veranderen. Je kunt dan ouderlijk toezicht gebruiken op al je Netflix-profielen.

Kan ik mijn pincode voor het hele account blijven gebruiken voor ouderlijk toezicht?

Ja. Om een pincode te blijven gebruiken om weergave in het hele account te beperken, klik je op Annuleren en stel je geen instellingen voor ieder profiel in.

Je wordt dan nog steeds gevraagd om de pincode voor ouderlijk toezicht in te voeren om iets te kijken van een hogere leeftijdsclassificatie dan ingesteld, maar je kunt geen wijzigingen aanbrengen zonder over te gaan op de nieuwste versie. Ga in je account naar de instellingen voor Ouderlijk toezicht om de instellingen per profiel bij te werken.

Kan ik na het updaten nog terug naar de oude bescherming met pincode?

Nee. Zodra je de update uitvoert om ouderlijk toezicht aan te passen per profiel, heb je niet meer de optie om één pincode voor het hele account te gebruiken. Je kunt nog wel een pincode aanmaken om toegang tot bepaalde profielen te beheren in Profielvergrendeling.