Het volume van Netflix is te laag of te stil

Netflix heeft misschien een lager volume dan andere apps of live televisie. Als je niets kunt horen, wijst dit meestal op een instelling op je apparaat die moet worden gewijzigd.

Volg de stappen op je apparaat om het probleem op te lossen.

Amazon Fire-tablet

De Netflix-app opnieuw installeren

1. Ga in het startscherm naar Instellingen.

2. Selecteer Opslag.

3. Ga naar de optie Ondersteunde apps installeren op je SD-kaart en schakel deze uit.

4. Ga terug naar het startscherm en selecteer Appstore.

5. Tik rechtsboven op het vergrootglaspictogram.

6. Typ 'Netflix' in het zoekvak en selecteer het zoekpictogram.

7. Selecteer Netflix in de zoekresultaten.

8. Selecteer Downloaden, Installeren of App downloaden.

9. Selecteer Openen als de app is gedownload, en probeer Netflix opnieuw.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Wijzig je geluidsinstellingen

1. Ga naar het Apple TV-menu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Audio en videoDolby > Automatisch.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Als hiermee het probleem niet is opgelost, ga je weer naar de instelling Dolby en kies je Uit. Probeer Netflix nu opnieuw.

Als je een ondersteunend luisterappaaraat gebruikt

Als je een ondersteunend luisterapparaat of een spraakversterkende koptelefoon gebruikt terwijl je Netflix kijkt, moet je mogelijk de audio-uitvoerinstellingen van het apparaat wijzigen in Stereo of Lineaire PCM (Linear PCM). Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor hulp bij het aanpassen van deze instellingen.

Ga hieronder verder met probleemoplossing als je geen van deze apparaten gebruikt.

Verdere stappen

We onderzoeken momenteel dit probleem. Neem contact met ons op om ons te helpen bij dit onderzoek.

PlayStation 3

Stereogeluid inschakelen
  1. Ga in het PlayStation-startscherm naar Instellingen (Settings).

2. Ga naar Geluidsinstellingen (Sound Settings).

3. Selecteer Instellingen video-uitvoer (Video Output Settings).

4. Selecteer het kabeltype waarmee je momenteel de PlayStation 3 hebt aangesloten op je tv of thuisbioscoopsysteem, en druk op X.

• Druk op X om de instellingen op te slaan als je Connector voor audio-invoer / SCART / AV MULTI (Audio Input Connector / SCART / AV MULTI) hebt geselecteerd. Probeer Netflix opnieuw.

• Selecteer Handmatig (Manual) en ga door naar de volgende stap als je HDMI hebt geselecteerd.

5. Zorg dat alleen Lineair PCM 2. KAN 44,1 kHz (Lineair PCM 2. CH 44.1 kHz ) en Lineair PCM 2. CH 48 kHz (Linear PCM 2. KAN 48 kHz) zijn ingeschakeld.

6. Zorg ervoor dat Dolby Digital en Dolby Digital Plus zijn uitgeschakeld.

7. Druk op de pijl naar rechts.

8. Selecteer OK als dit wordt gevraagd.

9. Druk op X om de instellingen op te slaan.

10. Probeer Netflix opnieuw.

Smart-tv van Samsung

De audio-instellingen aanpassen

1. Druk op de knop Menu van de afstandsbediening voor je Samsung-tv.

2. Selecteer Geluid.

3. Selecteer Aanvullende instellingen.

• Als je Aanvullende instellingen niet ziet, selecteer je Luidsprekerinstellingen.

4. Stel Automatisch volume in op Normaal.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Problemen met je hardwareverbinding oplossen

Mogelijk is er een probleem met de verbinding tussen je apparaat en de tv.

Los het probleem als volgt op:

1. Controleer of je een HDMI-kabel gebruikt.

2. Probeer de uiteinden van de HDMI-kabel om te keren.

3. Omzeil eventuele gebruikte ontvangers of geluidssystemen door je apparaat rechtstreeks via een HDMI-kabel aan te sluiten op je tv.

4. Probeer de kabel aan te sluiten op een andere HDMI-poort van je tv.

5. Probeer een nieuwe HDMI-kabel.

6. Probeer een HDMI-poort op een andere tv, indien beschikbaar.

• Als je kunt streamen op een andere tv, is er mogelijk een probleem met de HDMI-poort van de oorspronkelijke tv. Neem contact op met de tv-fabrikant voor hulp.

Als je een ondersteunend luisterappaaraat gebruikt

Als je een ondersteunend luisterapparaat of een spraakversterkende koptelefoon gebruikt terwijl je Netflix kijkt, moet je mogelijk de audio-uitvoerinstellingen van het apparaat wijzigen in Stereo of Lineaire PCM (Linear PCM). Neem contact op met de fabrikant van je streamingapparaat voor hulp bij het aanpassen van deze instellingen.

Ga hieronder verder met probleemoplossing als je geen van deze apparaten gebruikt.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Met deze stappen worden mogelijk opgeslagen apps, gegevens of instellingen op je apparaat gewist. Zorg dat je je wifinaam en -wachtwoord en je Netflix-inloggegevens bij de hand hebt voordat je doorgaat.

Als je dit probleem wilt oplossen, moet je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Vraag hun om hulp met deze stappen. Probeer Netflix na elke stap opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

1. Werk de firmware of software van je apparaat bij naar de nieuwste versie.

2. Herstel je apparaat naar de oorspronkelijke instellingen.

Als de fabrikant het probleem niet kan oplossen of als deze stappen niet werken, moet je een ander apparaat gebruiken om Netflix te kijken.

Alle overige apparaten

Wijzig je geluidsinstellingen

Controleer de geluidsinstellingen van de Netflix-app als het apparaat rechtstreeks is verbonden met je tv. Als surround sound (5.1) s geselecteerd, wijzig deze instelling dan in Stereo. Als je niet zeker weet hoe je de geluidsinstellingen van de Netflix-app wijzigt, kun je het artikel over alternatieve audio raadplegen.

Als het audioprobleem is opgelost door stereo in te stellen, is je apparatuur mogelijk niet compatibel met surround sound. Neem contact op met de apparaatfabrikant voor hulp als je van mening bent dat je apparatuur compatibel zou moeten zijn met 5.1-audio.

Opmerking:
Als je de audio-instelling telkens moet wijzigen in stereo bij het afspelen van een serie of film, bevat je apparaat mogelijk een instelling waarmee standaard 5.1 audio wordt gebruikt. Neem contact op met de apparaatfabrikant voor hulp als je stereogeluid als standaard wilt instellen.