Ik heb geen 5.1 surround sound

Je kunt titels met 5.1 surround sound kijken als je streamingapparaat dit ondersteunt en als de serie of film die je kijkt, beschikbaar is in surround sound.

Volg deze stappen als je geen 5.1 surround sound hoort en je denkt dat dit wel zou moeten.

Controleer of je apparaat 5.1 surround sound ondersteunt

5.1 surround sound wordt niet ondersteund als je gedownloade titels kijkt of wanneer je een webbrowser gebruikt.

De meeste tv's, streaming mediaplayers en de Netflix-app voor Windows ondersteunen 5.1 surround sound. Je kunt als volgt testen of je apparaat 5.1 audio ondersteunt:

1. Speel een Netflix Original-serie of -film af

2. Selecteer het menu Audio en ondertiteling knop voor audio en ondertiteling.

3. Als er geen 5.1 naast een van de audio-opties staat, wordt surround sound waarschijnlijk niet ondersteund op je apparaat of is het niet ingeschakeld.

Voor hulp bij het controleren of je apparaat 5.1 surround sound ondersteunt, neem je contact op met het bedrijf dat je apparaat heeft gemaakt.

Controleer de audio-instellingen van je apparaat

Staat de audio-uitvoer van je apparaat ingesteld op stereo of Linear PCM? Selecteer dan een optie die compatibel is met 5.1.

Neem contact op met het bedrijf dat je apparaat heeft gemaakt voor hulp bij het wijzigen van deze instellingen.

Controleer of 5.1 beschikbaar is voor de serie of film

Bij series en films met 5.1 surround sound staat een 5.1- 5.1-pictogram of Dolby Digital Plus-pictogram op de pagina met de beschrijving.

Als je apparaat 5.1 audio ondersteunt en je niet een van deze labels ziet, is de serie of film niet beschikbaar in surround sound.

Als je een van deze labels ziet, speel je de serie of film af en controleer je of de optie is ingesteld in het menu Audio en ondertiteling knop voor audio en ondertiteling.

Voor series en films is mogelijk niet voor elke taal 5.1 surround sound beschikbaar.

Problemen met je apparaatverbindingen oplossen

• Zorg dat alle geluidsapparatuur en luidsprekers juist zijn aangesloten.

• Controleer of de HDMI-kabel of optische kabel tussen je apparaat en de geluidsapparatuur juist is aangesloten.

Opmerking:
    Voor hulp bij deze stappen moet je mogelijk contact opnemen met het bedrijf dat je apparaat of geluidsapparatuur heeft gemaakt.

Als de apparaten correct zijn aangesloten, kun je de uiteinden van de kabel omwisselen of een andere kabel proberen om het probleem op te lossen.