Netflix-fout 123

Als de volgende foutmelding wordt weergegeven op je Apple TV, iPhone, iPad of iPod touch:

Het item dat je hebt geselecteerd is momenteel niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw. (123)

Dit wijst meestal op een probleem met de titel zelf of met gegevens op het apparaat die moeten worden vernieuwd. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Apple TV

Een andere serie of film afspelen

Probeer een andere serie of film af te spelen. Kun je een andere titel wel zonder problemen afspelen? Ga dan naar de pagina Mijn activiteit (Viewing Activity) en klik op de link Een probleem melden (Report a Problem) naast de titel die niet werkt.

• Als je de link Een probleem melden (Report a Problem) niet ziet, is het probleem automatisch gemeld.

Controleren of Netflix een storing heeft

Controleer of het probleem dat je ervaart een Netflix-storing is. We plaatsen notificaties en updates over storingen op onze pagina Is Netflix offline?.

Start je Apple TV opnieuw op

1. Trek de stekker van je Apple TV en de tv waarop deze is aangesloten, uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Steek de stekker van de apparaten weer in het stopcontact.

3. Schakel beide apparaten weer in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je streaming mediaplayer en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Sluit je Settopbox rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je streaming mediaplayer uit.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Sluit de streaming mediaplayer rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de streaming mediaplayer rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je je streamingapparaat hebt gewijzigd voor aangepaste verbindingsinstellingen, herstel dan de standaardinstellingen van je internetprovider en probeer Netflix opnieuw. Aangepaste verbindingsinstellingen zijn bijvoorbeeld:

• Als je verbinding maakt met een Virtual Private Network of proxyservice, schakel deze dan uit en maak rechtstreeks verbinding met je thuisinternet.

• Stel je streamingapparaat zo in dat DNS automatisch wordt opgehaald als je het apparaat hebt gewijzigd in een aangepaste DNS-instelling.

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze verbindingsinstellingen, kun je contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

iPhone, iPad of iPod touch

Een andere serie of film afspelen

Probeer een andere serie of film af te spelen. Kun je een andere titel wel zonder problemen afspelen? Ga dan naar de pagina Mijn activiteit (Viewing Activity) en klik op de link Een probleem melden (Report a Problem) naast de titel die niet werkt.

• Als je de link Een probleem melden (Report a Problem) niet ziet, is het probleem automatisch gemeld.

Controleren of Netflix een storing heeft

Controleer of het probleem dat je ervaart een Netflix-storing is. We plaatsen notificaties en updates over storingen op onze pagina Is Netflix offline?.

Start je iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op

1. Houd de knop voor de sluimerstand ingedrukt totdat de rode schuifbalk wordt weergegeven.

2. Sleep de schuifbalk en schakel je apparaat volledig uit.

3. Druk na 10 seconden op de knop voor de sluimerstand om het apparaat weer in te schakelen.

4. Probeer Netflix opnieuw nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

Je internetverbinding testen

Je kunt de internetverbinding van je apparaat testen door naar een webpagina te gaan, zoals netflix.com.

Als de pagina in Safari niet kan worden geopend omdat je apparaat geen verbinding met internet heeft, is er mogelijk een verbindingsprobleem opgetreden. Hiervoor moet je je thuisnetwerk of de internetverbinding van het apparaat controleren. Bekijk de ondersteuningssite van Apple voor meer hulp.

Probeer Netflix opnieuw zodra je verbinding met internet hebt.