Netflix gebruiken op je Amazon Fire TV-apparaat

Gebruik dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies op je Amazon Fire TV en over het instellen, uitloggen of verwijderen van de app.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix verwijderen
Netflix in Ultra HD

Spraakbediening

In sommige regio's kun je spraakbediening met behulp van Alexa gebruiken voor Netflix. Voor deze functie heb je een Amazon Voice Remote of ander Alexa-compatibel apparaat nodig (bijvoorbeeld Amazon Echo).

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD kijken via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie.

Apparaatserie

Resolutie

Ondertiteling en audio

Fire TV (eerste generatie)

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV (tweede generatie)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV (derde generatie)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Cube (eerste generatie)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Fire TV Cube (tweede generatie)

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Fire TV Stick (eerste generatie)

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Stick (tweede generatie)

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Stick (derde generatie)

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Fire TV Stick Basic Edition

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Stick Lite

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Stick 4K

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Stick 4K Max

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Fire TV 4-serie smart-tv

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Fire TV Omni-serie smart-tv

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Anker Nebular Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

TCL Alto 8+ Soundbar Fire TV Edition

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Begin vanuit het startscherm als je je Amazon Fire TV wilt koppelen aan je Netflix-account.

1. Selecteer Zoeken (Search) in het hoofdscherm.

2. Typ 'Netflix' en selecteer Netflix.

3. Selecteer Netflix.

4. Selecteer Gratis of Downloaden.

5. Selecteer Openen en volg de instructies op het scherm wanneer de download is voltooid.

Begin vanuit het startscherm als je je Amazon Fire TV wilt loskoppelen van je Netflix-account.

1. Selecteer Instellingen.

2. Selecteer Toepassingen.

3. Selecteer Alle geïnstalleerde toepassingen beheren.

4. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

5. Selecteer Gegevens wissen.

Begin vanuit het startscherm als je de Netflix-app wilt verwijderen van je Amazon Fire TV Stick.

1. Selecteer Instellingen.

2. Selecteer Toepassingen.

3. Selecteer Alle geïnstalleerde toepassingen beheren.

4. Selecteer Netflix.

5. Selecteer Verwijderen of Installatie ongedaan maken.

Netflix is in Ultra HD beschikbaar op bepaalde Amazon Fire TV's (zie de lijst in 'Netflix-functies' hierboven).

Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Apparaatvereisten:

• Amazon Fire Smart TV: een model dat 4K UHD ondersteunt.

• Amazon Fire TV-sticks: een Ultra HD-tv uit 2014 of later waarmee je Ultra HD-content kunt kijken op 60 Hz, aangesloten op je Fire TV-apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 15 megabits per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

Als je niet in Ultra HD kunt kijken op je Fire TV-apparaat, volg je deze stappen om te controleren of de juiste weergave-instellingen zijn geconfigureerd op je apparaat:

1. Ga vanuit het Amazon-startscherm naar Instellingen > Beeld en geluid > Beeld.

2. Open het gedeelde Videoresolutie.

3. Selecteer Automatisch (tot 4K Ultra HD).

Opmerking:
    Als je de optie Automatisch ziet maar niet Automatisch (tot 4K Ultra HD), controleer dan of het Amazon Fire TV-apparaat voldoet aan onze vereisten voor Ultra HD hierboven.