Een Kids-profiel maken

Als je wilt bepalen welke soorten series, films en games die kinderen en andere personen binnen je Netflix-account kunnen kijken of spelen, kun je afzonderlijke profielen maken met aangepaste leeftijdsclassificaties. Je kunt profielen toevoegen op apparaten die na 2013 zijn gemaakt.

1. Ga naar de pagina Profielen beheren op een van de onderstaande apparaten:

• Tv of streamingapparaat: Ga naar het profielselectiescherm en kies Profiel toevoegen +.

• Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad: Tik linksboven op Mijn Netflix pictogram mijn netflix, tik op je profiel en tik op Profielen beheren .

• Webbrowser: Ga naar de pagina Profielen beheren.

2. Kies Profiel toevoegen.

3. Wijs een naam toe aan het profiel. Als je het Netflix Kids-gedeelte wilt gebruiken, selecteer je Voor kinderen, Kids-profiel of Kind?, afhankelijk van je apparaat.

• Kids-profielen hebben een logo op het profielpictogram zodat je ze makkelijk kunt herkennen.

4. Selecteer Doorgaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Ga op een computer naar netflix.com en volg de bovenstaande stappen als je geen profiel kunt maken op je apparaat of als je een mobiele browser gebruikt.

Opmerking:
Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden ingesteld als Kids-profiel.

Je kunt ook een bestaand secundair profiel bewerken via deze apparaten:

Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix pictogram mijn netflix, tik op je profiel en tik op Profielen beheren..

3. Tik op het pictogram Bewerken penpictogram bewerken bij het profiel dat je wilt bewerken.

4. Tik op Kijkbeperkingen.

5. Tik op Leeftijdsclassificatie.

6. Voer je wachtwoord van Netflix in.

7. Tik op Kids-profiel, tik op het pictogram Terug pictogram pijl-terug.

8. Tik op App opnieuw starten.

Webbrowser

1. Ga naar de pagina Profielen beheren en kies het profiel dat je wilt bewerken.

2. Kies onder Instellingen voor leeftijdsclassificatie de optie Bewerken.

3. Voer je wachtwoord van Netflix in.

4. Selecteer Geef het Netflix Kids-gedeelte weer met titels voor kids.

5. Kies Opslaan.

Als je een leeftijdsclassificatie kiest die hoger is dan het toegestane niveau voor het Netflix Kids-gedeelte, wordt dat profiel niet ingesteld als Kids-profiel.

Netflix Kids

Een Netflix Kids-profiel:

• Heeft een logo op het profielpictogram zodat je het makkelijk kunt herkennen.

• heeft een eenvoudigere lay-out;

• Verwijdert directe toegang tot accountinstellingen.

• Bevat alleen series en films die met zorg zijn geselecteerd voor kids.

• Bevat geen Netflix Games.

Opmerking:
Je apparaat moet mogelijk worden vernieuwd om de bijgewerkte instellingen op te halen. Dat doe je als volgt:
– Schakel naar een ander profiel en schakel weer terug.
– Of log uit op je apparaat en log weer in.

Stel de nieuwste versie van ouderlijk toezicht in om deze functie op Netflix optimaal te benutten.