Je Netflix-abonnement wijzigen als je via iTunes betaalt

Als je je Netflix-abonnement wilt wijzigen en momenteel wordt gefactureerd via iTunes, open je je iTunes-account via de pagina Account of rechtstreeks via iTunes en volg je de onderstaande stappen. Ga naar het Apple-artikel Abonnementen bekijken, wijzigen of opzeggen voor stapsgewijze instructies met schermafbeeldingen.

De verhoging van je abonnement gaat direct in. De volledige kosten voor het nieuwe abonnement worden op het moment van de verhoging in rekening gebracht. Ook je factureringsdatum verandert. Het ongebruikte gedeelte van je vorige abonnement ontvang je meteen pro rato terug. Downgrades van een abonnement gaan in vanaf de volgende factuurdatum.

Opmerking:
Klanten van wie het lidmaatschap vóór 10 mei 2014 is begonnen, kunnen hun abonnement niet wijzigen via iTunes. Als je je abonnement wilt wijzigen, moet je eerst je account annuleren via iTunes. Nadat je factureringsdatum is verstreken en je account is gesloten, kun je een nieuw betaalmiddel selecteren en je abonnement te wijzigen. Je wordt niet meer gefactureerd via iTunes als je je abonnement wijzigt.

Je abonnement wijzigen via Netflix op een computer

1. Ga op de pagina Account naar Lidmaatschap en facturering en klik op de link naar iTunes.

2. Je wordt omgeleid naar een pagina om iTunes te downloaden of iTunes wordt geopend.

3. Nadat je iTunes hebt gedownload of geopend, wordt je mogelijk gevraagd om in te loggen.

4. Nadat je bent ingelogd, word je omgeleid naar de pagina Abonnementen.

5. Selecteer rechts van het Netflix-abonnement de optie Bewerk.

6. Selecteer het abonnement waarop je wilt overstappen.

7. In een dialoogvenster wordt je gevraagd om je selectie te bevestigen. Selecteer Bevestig.

• Ook kun je worden gevraagd om bij iTunes in te loggen.

8. In je account wordt je nieuwe abonnement weergegeven.

Je abonnement via iTunes wijzigen op een computer

1. Download of open iTunes.

2. Als je nog niet bent ingelogd, moet je inloggen met je Apple ID.

• Log in door in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster achtereenvolgens Account en Inloggen te selecteren. Je wordt gevraagd om je Apple ID en wachtwoord in te voeren.

3. Selecteer in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster achtereenvolgens Account en Bekijk mijn account. Mogelijk moet je inloggen.

4. Ga in het scherm Accountgegevens naar het gedeelte Instellingen.

5. Selecteer rechts van de abonnementen de optie Beheer.

6. Selecteer rechts van het Netflix-abonnement de optie Bewerk.

• Zie je geen Netflix-abonnement in iTunes en worden er nog steeds betalingen afgeschreven? Controleer dan of je bent ingelogd met de juiste Apple ID. Zo ja, dan heb je je misschien rechtstreeks via Netflix geregistreerd en niet via iTunes. Raadpleeg in dit geval dit artikel om je abonnement te wijzigen.

7. Selecteer het abonnement waarop je wilt overstappen.

8. In een dialoogvenster wordt je gevraagd om je selectie te bevestigen. Selecteer Bevestig.

• Ook kun je worden gevraagd om opnieuw bij iTunes in te loggen.

9. In je account wordt je nieuwe abonnement weergegeven.

Je abonnement via iTunes wijzigen op een iPad, iPod of iPhone

1. Tik in het startscherm op Instellingen.

2. Tik op je naam.

3. Tik op Abonnementen.

4. Selecteer onder Abonnementen de optie Netflix.

5. Selecteer het abonnement waarop je wilt overstappen.

6. In een dialoogvenster wordt je gevraagd om je selectie te bevestigen. Selecteer Bevestig.

• Ook kun je worden gevraagd om opnieuw bij iTunes in te loggen.

7. In je account wordt je nieuwe abonnement weergegeven.

Je abonnement wijzigen op een Apple TV 4 of Apple TV 4K

1. Selecteer Instellingen in het startmenu van Apple TV.

2. Selecteer Accounts.

3. Selecteer onder Abonnementen, de optie Abonnementen beheren. Mogelijk moet je inloggen met je Apple ID.

4. Selecteer Netflix zodra je bent ingelogd.

5. Na het selecteren van Netflix word je doorgestuurd naar de pagina Abonnement bewerken. Selecteer onder Verlengingsopties het abonnement waarop je wilt overstappen.

6. In een dialoogvenster wordt je gevraagd om je selectie te bevestigen. Selecteer Bevestig.

7. In je account wordt je nieuwe abonnement weergegeven.

Opmerking:
Je kunt alleen abonnementen voor tvOS-apps bewerken die zijn geïnstalleerd op je Apple TV.

Als je overstapt op een ander betaalmiddel, kun je je Netflix-abonnement pas weer op je volgende factureringsdatum wijzigen. Zodra we een bedrag hebben afgeschreven van je nieuwe betaalmiddel, kun je je Netflix-abonnement wijzigen.