Aanbevolen snelheid van internetverbinding

Als je series en films wilt kijken op Netflix, heb je een stabiele internetverbinding nodig met de downloadsnelheid die hieronder wordt weergegeven in megabits per seconde (Mbps).

Videokwaliteit

Resolutie

Aanbevolen snelheid

High Definition (HD)

720p

3 Mbps of hoger

Full High Definition (FHD)

1080p

5 Mbps of hoger

Ultra High Definition (UHD)

4K

15 Mbps of hoger

Netflix-videokwaliteit

Veel factoren kunnen de beeldkwaliteit beïnvloeden. Zie Hoe krijg ik de beste beeldkwaliteit? voor meer informatie.

Data en bandbreedteverbruik beheren

Als er voor je internetabonnement een limiet geldt voor het dataverbruik, kun je de hoeveelheid data die Netflix gebruikt, wijzigen of verlagen.

Als je internetprovider een limiet heeft ingesteld voor de downloadsnelheid van je internet, kun je de verbinding mogelijk stabieler maken door de instelling voor de videokwaliteit te wijzigen.

Je internetsnelheid controleren

Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, open je een webbrowser en ga je naar Fast.com.

Op andere apparaten, zoals een tv of streamingstick, kun je de internetsnelheid controleren in de Netflix-app:

Als je bent ingelogd bij Netflix

1. Ga vanuit het startscherm van Netflix naar links om het menu te openen.

2. Ga vanaf de onderkant van het menu naar rechts en selecteer Ondersteuning.

3. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

Als de controle mislukt of er een fout wordt weergegeven, betekent dit meestal dat je apparaat geen verbinding heeft met internet.

Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de internetsnelheid langzamer is dan verwacht.

Als je niet bent ingelogd

1. Open de Netflix-app.

2. Druk op de afstandsbediening in deze volgorde op deze knoppen:

• Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag

• Links, rechts, links, rechts

• Omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

3. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

Als de controle mislukt of er een fout wordt weergegeven, betekent dit meestal dat je apparaat geen verbinding heeft met internet.

Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de internetsnelheid langzamer is dan verwacht.