Hoe stel ik in Singapore een pincode in voor ouderlijk toezicht?

Alle Netflix-gebruikers in Singapore moeten een pincode invoeren om R21-series en -films te kunnen kijken.

Als hoofdgebruiker heb je twee opties om kijken op het account te beheren:

• Accountniveau (uitgebreid toezicht): Stel een verplichte 4-cijferige pincode in die moet worden ingevoerd om R21-series en -films te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind geen content bekijkt die in een hogere categorie valt dan de geselecteerde leeftijdscategorie.
  • Profielniveau (beperkt toezicht): Stel een leeftijdscategorie voor een bepaald profiel in om te beheren welke series en films beschikbaar zijn op dat profiel. Jij (de ouder of verzorgende) zorgt ervoor dat je kind alleen het juiste profiel gebruikt.

Dit artikel bevat alleen informatie over de pinfunctie voor Singapore. Zie Hoe stel ik een pincode in voor ouderlijk toezicht? (How do I set a PIN for parental controls?) voor informatie over de pinfunctie voor alle andere landen.

Een pincode voor ouderlijk toezicht instellen

Je kunt je pincode maken tijdens de registratie op de Netflix-website en op veel nieuwere Smart TV's, Blu-ray spelers en gameconsoles.

Als je je aanmeldt op een apparaat waarop je een pincode kunt instellen, volg je deze stappen:

1. Volg de stappen voor het instellen van je account, waarbij je wordt gevraagd om je e-mailadres, wachtwoord en betalingsgegevens in te voeren.
  2. Nadat je dat hebt gedaan, voer je in het pincodeveld een 4-cijferige pincode in.
  3. Klik op Opslaan (Save).

Wanneer moet ik mijn pincode invoeren?

Een pincode moet worden ingevoerd om R21-series en -films te kunnen kijken in Singapore. Je kunt er ook voor kiezen om je pincode in te stellen op een lager niveau dan R21.

Je wordt gevraagd om je pincode in te voeren als je een beperkte titel of aflevering probeert af te spelen of als je een volgende aflevering wilt kijken die een andere classificatie heeft. Wanneer een pincode is ingevoerd, is deze actief totdat je je afmeldt, van profiel wisselt of enige tijd geen interactie meer hebt met de service.

Op sommige apparaten kun je geen pincode invoeren. Je kunt deze apparaten niet gebruiken om content te kijken die met een pincode is beveiligd of voor jeugd is geblokkeerd. Je moet een ander apparaat gebruiken om deze titel te kijken.

Je moet je pincode invoeren om titels te downloaden op een mobiel apparaat wanneer de content de R21-classificatie heeft of wanneer het niveau van pincodebescherming van je account wordt overschreden. Je hoeft je pincode niet in te voeren om een serie of film offline te kijken nadat je deze hebt gedownload.

Je pincode wijzigen of bijwerken

De pincode moet worden ingevoerd om R21-series en -films te kijken in Singapore. Je kunt er ook voor kiezen om je pincode in te stellen op een lager niveau dan R21.

1. Ga naar de pagina Mijn account (Your Account) met je webbrowser.
  2. Klik op de link voor Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).
  3. Voer op het scherm je Netflix-accountwachtwoord in.
  4. Voer in het pincodeveld de 4-cijferige pincode naar keuze in (geen letters).
  5. Kies je niveau voor pincodebescherming uit de volgende opties:
    • Kleine kinderen
    • Oudere kinderen
    • Tieners
    • Volwassenen

Opmerking: voor omschrijvingen van de niveaus voor pincodebescherming, bekijk je de leeftijdsclassificaties voor jouw land.

6. Klik op Opslaan.

Als je je bij Netflix hebt aangemeld op een apparaat waarop je geen pincode kunt instellen en je wilt de standaardpincode 0000 veranderen, volg je deze stappen:

1. Volg de stappen voor het instellen van je account, waarbij je wordt gevraagd om je e-mailadres, wachtwoord en betalingsgegevens in te voeren. De pincode 0000 wordt automatisch aan je account toegewezen.
  2. Ga naar de pagina Mijn account (Your Account) met je webbrowser.
  3. Klik op de link voor Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).
  4. Voer in het pincodeveld de 4-cijferige pincode naar keuze in.
  5. Klik op Opslaan (Save).

Een vergeten pincode achterhalen

Als je je pincode nodig hebt om je gekozen titel te kijken maar je je pincode bent vergeten, klik je op de blauwe link Pincode vergeten? (Forgot PIN?).

Nadat je op de blauwe link Pincode vergeten? (Forgot PIN?) hebt geklikt ... dan ..
word je naar de aanmeldingspagina van Netflix geleid: meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord en voer een nieuwe pincode in in het veld Pincode (PIN) op het volgende scherm.
je wordt gevraagd om op dezelfde pagina je wachtwoord in te voeren voer je wachtwoord in en voer een nieuwe pincode in het veld Pincode (PIN) in op het volgende scherm.