Ondertiteling, captions of audiotaal gebruiken

Je kunt ondertiteling, captions en audiotaal in- of uitschakelen voor veel series en films. Netflix geeft op de meeste tv's en hierop aangesloten apparaten vijf tot zeven relevante talen weer op basis van je locatie- en taalinstellingen. Voor iPhone, iPad, Android-telefoons en -tablets en webbrowsers zie je alle beschikbare talen voor een titel. Bij downloads geeft Netflix twee relevante talen weer.

Opmerking:
Bij series en films met dialogen in een andere taal dan de oorspronkelijke taal van de titel zie je soms toch ondertiteling terwijl je deze hebt uitgeschakeld.

Gebruik ondertiteling en closed captions of kies audiotaal als volgt:

1. Open Netflix en speel een serie of film af.

2. Voer de aangegeven actie voor je apparaat uit:

Apparaat

Actie

Mobile telefoons of tablets, computers

Tik of klik op het scherm.

Smart-tv, blu-rayspelers, settopboxen, gameconsoles, streaming mediaspelers

Druk op de afstandsbediening op de pijl-omhoog of pijl-omlaag.

Apple TV 2 of Apple TV 3

Houd de middelste knop op de afstandsbediening van je Apple TV ingedrukt.

Apple TV 4 en Apple TV 4K

Veeg omhoog of druk op de pijl-omlaag op de afstandsbediening van je Apple TV.

4. Selecteer Audio en ondertiteling knop voor ondertiteling boven- of onderaan het scherm. Op tv's kan het zijn dat de taalopties onderaan het scherm weergegeven worden zonder het pictogram. Je kunt kiezen uit de weergegeven talen of Overige selecteren om alle taalopties te bekijken.

5. Breng wijzigingen aan in je selecties voor audio of ondertiteling.

Opmerking:
Voorkeuren voor ondertiteling en audio worden niet opgeslagen wanneer de meeste Kids-titels worden gekeken vanuit een profiel voor volwassenen. Ze worden wel opgeslagen wanneer ze worden bekeken vanuit een Kids-profiel. Als je de audio telkens moet resetten wanneer je probeert te kijken, speel dan 2 tot 3 minuten een titel af met een leeftijdsclassificatie voor tieners of hoger om jouw voorkeurstaal voor audio in te stellen. Hierdoor worden je instellingen opgeslagen voor als je later wilt kijken.

Je kunt ook de weergave van ondertiteling en closed captions op je apparaten wijzigen.

Voor titels met ondertiteling voor doven en slechthorenden (ODS) wordt de ODS-badge weergegeven op de informatiepagina van de titel.

Opmerking:
Bij sommige series is ODS niet beschikbaar voor alle seizoenen en afleveringen.

Als er voor een titel geen ODS beschikbaar is, kan het zijn dat je standaard ondertiteling krijgt die alleen dialoog bevat en geen context zoals geluiden of muziek.