Series en films op Netflix downloaden

Je kunt bepaalde series en films in de Netflix-app downloaden en later offline kijken. Deze functie is beschikbaar in de Netflix-app voor mobiele Apple iOS- of Android-apparaten en voor computers en tablets met Windows 10. Downloads worden momenteel niet op andere apparaten of in browsers op de computer ondersteund.

Je hebt het volgende nodig om titels van Netflix naar je apparaat te downloaden:

*Hoewel je je gedownloade series en films wel zonder een internetverbinding kunt kijken, heb je wel een internetverbinding nodig om inhoud met de Netflix-app te downloaden.

Het mobiele dataverbruik voor downloaden is ongeveer hetzelfde als voor streaming. Als je je mobiele dataverbruik onder controle wilt houden, raden we je aan te downloaden terwijl je met wifi bent verbonden. Zie ons Helpcentrum voor meer informatie over dataverbruik.

Als je een foutmelding te zien krijgt wanneer je een titel probeert te downloaden of te kijken, raden we je aan in ons Helpcentrum naar de foutmelding te zoeken.

Je kunt je actieve downloadapparaten beheren vanaf de pagina Account nadat je je hebt aangemeld bij Netflix.com.

Als een titel die je gedownload hebt niet meer beschikbaar is op Netflix, zal de download verlopen en kun je de titel niet meer afspelen.

Een titel downloaden

Een titel downloaden

Niet alle titels zijn beschikbaar zijn om te downloaden. Als je een specifieke titel in gedachten hebt, kun je naar die titel zoeken en het downloadpictogram zoeken. Als je door titels die je kunt downloaden wilt bladeren, selecteer je Beschikbaar voor downloaden (Available for Download) in het Netflix-menu . Volg de onderstaande stappen als je een titel hebt gevonden. Als je deze opties niet hebt op je apparaat, probeer je mogelijk te downloaden naar een apparaat dat niet voldoet aan de bovenstaande criteria voor downloads.

Opmerking:
Je kunt alleen content downloaden als je verbinding met internet hebt.
  1. Selecteer de titel die je wilt downloaden.

2. Tik op de beschrijvingspagina op het downloadpictogram .

• Het pictogram wordt voor series naast elke beschikbare aflevering weergegeven.

3. Zodra de titel is gedownload, kun je die openen via het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) in de app. Let op: Verschillende titels hebben verschillende vervalperioden. Controleer dus de informatie over de vervalperiode op de pagina Mijn downloads (My Downloads).

Als je een foutmelding te zien krijgt wanneer je een titel probeert te downloaden of te kijken, raden we je aan in ons Helpcentrum naar deze melding te zoeken.

De kwaliteit van de gedownloade video selecteren

Je kunt de gewenste kwaliteit van de gedownloade video selecteren.* De standaardkwaliteit is een enigszins lagere videoresolutie die minder opslagruimte nodig heeft en sneller kan worden gedownload. Hogere kwaliteit, tot 1080p afhankelijk van de gedownloade titel, vereist meer opslagruimte en duurt langer om te downloaden.

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Videokwaliteit (Video Quality) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer Standaard (Standard) of Hoger (Higher) als videokwaliteit.

*Android-apparaten moeten Netflix in HD kunnen streamen om videokwaliteit te kunnen selecteren. Raadpleeg ons artikel over Android voor meer informatie over modellen die HD ondersteunen.

Opslaglocatie voor downloads beheren (alleen Android)

Android-apparaten met geïnstalleerde SD-kaart kunnen downloads daarop opslaan.

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Downloadlocatie (Download Location) onder het kopje Downloads.

4. Selecteer waar je downloads wilt opslaan.

• De opslaglocatie van toekomstige downloads wordt dan gewijzigd. Titels die al zijn gedownload, blijven op hun plaats.

Een gedownloade titel bekijken

Open als volgt titels die je al hebt gedownload op je apparaat:

1. Open de Netflix-app en tik op het menupictogram .*

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Tik op het pictogram Afspelen (Play) bij de titel die je wilt kijken.

• Voor series selecteer je eerst de serie. Tik vervolgens op het pictogram Afspelen bij de aflevering die je wilt kijken.

*Je hoeft geen verbinding met internet te hebben om gedownloade titels te kijekn, maar hebt wel alleen toegang hiertoe als je bent aangemeld bij Netflix. Als je altijd toegang tot je downloads wilt, kun je het beste aangemeld blijven bij je mobiele Netflix-app.

Een gedownloade titel verwijderen

Als je een gedownloade titel hebt bekeken, kun je die titel verwijderen voordat je een nieuwe titel gaat downloaden.

Een gedownloade titel verwijderen van je iOS-apparaat

1. Tik op het menupictogram .

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op Bewerken (Edit).

4. Tik op het rode X-pictogram om de titel van je apparaat te verwijderen.

Een gedownloade titel verwijderen van je Android-apparaat

1. Tik op het menupictogram .

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Tik rechtsboven in je scherm op het bewerkingspictogram .

4. Selecteer de titels die je wilt verwijderen door het vakje naar de titels aan te vinken.

5. Klik of tik op het pictogram Verwijderen om de titel van je apparaat te verwijderen.

Een gedownloade titel verwijderen van je Windows 10-apparaat

1. Klik of tik op het menupictogram .

2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).

3. Klik of tik rechtsboven in je scherm op het bewerkingspictogram .

4. Selecteer de titels die je wilt verwijderen door het vakje naar de titels aan te vinken.

5. Klik of tik op het pictogram Verwijderen om de titel van je apparaat te verwijderen.

Alle gedownloade titels verwijderen

1. Klik of tik op het menupictogram .

2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Verwijder alle downloads (Delete All Downloads).

4. Kies in het bevestigingsscherm Verwijderen (Delete).

5. Alle gedownloade titels worden verwijderd.

globe