Series en films op Netflix downloaden

Je kunt bepaalde series en films downloaden zodat je die zonder internetverbinding kunt zien, via de Netflix-app op je mobiele Apple iOS- of Android-apparaat. Downloads worden momenteel niet op andere apparaten ondersteund.

Je hebt het volgende nodig om titels van Netflix naar je mobiele apparaat te downloaden:

*Hoewel je je gedownloade series en films wel zonder een internetverbinding kunt kijken, heb je wel een internetverbinding nodig om inhoud met de Netflix-app te downloaden.

Het mobiele dataverbruik voor downloaden is ongeveer hetzelfde als voor streaming. Als je je mobiele dataverbruik onder controle wilt houden, raden we je aan te downloaden terwijl je met wifi bent verbonden. Zie ons Helpcentrum voor meer informatie over dataverbruik.

Als je een foutmelding te zien krijgt wanneer je een titel probeert te downloaden of te kijken, raden we je aan in ons Helpcentrum naar de foutmelding te zoeken.

Een titel downloaden

Een titel downloaden

Niet alle titels zijn beschikbaar zijn om te downloaden. Als je een specifieke titel in gedachten hebt, kun je naar die titel zoeken en het downloadpictogram download.png zoeken. Als je door titels die je kunt downloaden wilt bladeren, selecteer je Beschikbaar voor downloaden (Available for Download) in het Netflix-menu menuIcon.png. Volg de onderstaande stappen als je een titel hebt gevonden.

1. Selecteer de titel die je wilt downloaden.
  2. Tik op de beschrijvingspagina op het downloadpictogram download.png.
    • Het pictogram wordt voor series naast elke beschikbare aflevering weergegeven.
  3. Zodra de titel is gedownload, kun je die openen via het gedeelte Mijn downloads (My Downloads) in de app. Let op: verschillende titels hebben verschillende vervalperioden. Controleer dus de informatie over de vervalperiode op de pagina Mijn downloads (My Downloads).

De kwaliteit van de gedownloade video selecteren

Je kunt de gewenste kwaliteit van de gedownloade video selecteren.* De standaardkwaliteit is een enigszins lagere videoresolutie die minder opslagruimte nodig heeft en sneller kan worden gedownload. De hogere kwaliteit vereist meer opslagruimte en kost meer tijd om te downloaden.

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram menuIcon.png.
  2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen.
  3. Selecteer Videokwaliteit (Video Quality) onder het kopje Downloads.
  4. Selecteer Standaard (Standard) of Hoger (Higher) als videokwaliteit.

*Android-apparaten moeten Netflix in HD kunnen streamen om videokwaliteit te kunnen selecteren. Bezoek ons artikel over Android voor meer informatie over modellen die HD ondersteunen.

Opslaglocatie voor downloads beheren (alleen Android)

Android-apparaten met geïnstalleerde SD-kaart kunnen downloads daarop opslaan.

1. Tik in de Netflix-app op het menupictogram menuIcon.png.
  2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen.
  3. Selecteer Downloadlocatie (Download Location) onder het kopje Downloads.
  4. Selecteer waar je wilt dat downloads worden opgeslagen.
    • De opslaglocatie van toekomstige downloads wordt dan gewijzigd. Titels die al zijn gedownload, blijven op hun plaats.

Een gedownloade titel bekijken

1. Open de Netflix-app en tik op het menupictogram menuIcon.png voor toegang tot de titels die je al op je apparaat hebt gedownload.*
  2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).
  3. Tik op het pictogram Afspelen op de titel die je wilt kijken.
    • Voor series selecteer je eerst de serie. Tik vervolgens op het pictogram Afspelen op de aflevering die je wilt kijken.

*Je moet zijn aangemeld bij je Netflix-account om toegang tot je gedownloade titels te krijgen. Om er zeker van te zijn dat je altijd toegang tot je downloads hebt, raden we je aan aangemeld te blijven bij je mobiele Netflix-app.

Een gedownloade titel verwijderen

Als je een gedownloade titel hebt bekeken, kun je die titel verwijderen voordat je een nieuwe titel gaat downloaden.

Een gedownloade titel verwijderen van je iOS-apparaat

1. Tik op het menupictogram menuIcon.png.
  2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).
  3. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op Bewerken (Edit).
  4. Tik op het rode X-pictogram om de titel van je apparaat te verwijderen.

Een gedownloade titel verwijderen van je Android-apparaat

1. Tik op het menupictogram menuIcon.png.
  2. Selecteer Mijn downloads (My Downloads).
  3. Tik in de rechterbovenhoek van je scherm op het bewerkingspictogram penedit.png.
  4. Tik op het rode X-pictogram om de titel van je apparaat te verwijderen.

Alle gedownloade titels verwijderen

1. Tik op het menupictogram menuIcon.png.
  2. Scrol omlaag en selecteer App-instellingen.
  3. Selecteer Alle downloads wissen (Clear All Downloads).
  4. Selecteer Verwijderen (Delete) in het bevestigingsscherm.
  5. Alle gedownloade titels worden verwijderd.