Hoe kan ik het dataverbruik van Netflix beheersen?

Het bekijken van series of films op de Netflix-app verbruikt, afhankelijk van de videokwaliteit, variërende hoeveelheden data per uur. Je kunt je instellingen voor dataverbruik eenvoudig aanpassen met de onderstaande stappen.

Webbrowser
Android-telefoon, Android-tablet, iPhone of iPad

Netflix biedt vier instellingen voor dataverbruik.

Data verbruikt per uur, per apparaat:

1. Laag: Basisvideokwaliteit, tot 0,3 GB

2. Medium: Standaard videokwaliteit, tot 0,7 GB

3. Hoog: Beste videokwaliteit:

• Standaarddefinitie: tot 1 GB

• High definition: tot 3 GB

• Ultra high definition (4K): tot 7 GB

4. Automatisch: wordt automatisch aangepast om een optimale kwaliteit te leveren op basis van de huidige snelheid van je internetverbinding.

Instellingen voor dataverbruik aanpassen

Je kunt andere instellingen voor dataverbruik hebben voor elk profiel in je account. Wijzig je instellingen:

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Selecteer een profiel in het gedeelte Profiel en ouderlijk toezicht.

• Selecteer voor sommige accounts de optie Profielen en kies een profiel.

3. Selecteer Instellingen voor afspelen.

4. Selecteer je gewenste instelling voor dataverbruik.

Opmerking:
    Als je het dataverbruik beperkt, kan dit van invloed zijn op de beeldkwaliteit.
  5. Klik op Opslaan (Save).

Netflix biedt vier instellingen voor mobiel dataverbruik:

1. Automatisch: de Netflix-app selecteert een instelling die het dataverbruik afweegt tegen de videokwaliteit. Je kunt ongeveer 4 uur kijken per GB.

2. Alleen wifi: alleen streamen als er een verbinding is met wifi.

3. Data besparen: kijk ongeveer 6 uur per GB.

4. Maximale hoeveelheid data:

• hoogste kwaliteit die mogelijk is voor je apparaat en de serie of film die je kijkt.

• Dit kan 1 GB per 20 minuten of meer kosten, afhankelijk van je apparaat en de netwerksnelheid.

• Alleen aanbevolen als je een onbeperkt data-abonnement hebt.

Opmerking:
Als je ook je Netflix-dataverbruik hebt ingesteld, zal het dataverbruik bij streamen op mobiele apparaten niet de ingestelde waarde overschrijden.

Instellingen voor mobiel dataverbruik aanpassen

De instelling selecteren die het beste werkt voor je mobiele-data-abonnement.

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op App-instellingen.

5. Selecteer onder Afspelen de optie Mobiel dataverbruik.

• Als je de instellingen voor datagebruik bij downloads wilt aanpassen, kun je Alleen via wifi onder Downloads in- of uitschakelen.

6. Kies de gewenste instelling.

Opmerking:
Je kunt deze instelling niet wijzigen als Automatisch is ingeschakeld of als je nog onvoltooide downloads hebt. Als de gewenste data-instelling grijs wordt weergegeven, kun jeAutomatic to off or cancel all pending downloads or wait for them to finish, then try again.