Hur använder jag min dator för att titta på Netflix på min tv?

Använd den här artikeln för att lära dig hur du ansluter en stationär eller bärbar dator till din tv för att titta på Netflix.

Anslut med Chromecast eller inbyggd Chromecast (tidigare Google Cast)

Om du har anslutit en Chromecast till din tv, eller om din tv har inbyggd Chromecast, kan du använda webbläsaren Chrome på din dator för att casta Netflix till tv:n.

1. Öppna webbläsaren Chrome (version 72 eller senare) på din dator.

2. Logga innetflix.com.

3. Väl ikonen Mer Mer i skärmens övre eller nedre högra hörn.

4. Välj ikonen Cast netflix castikon i skärmens övre eller nedre högra hörn.

5. Markera din dator i listan över tillgängliga enheter för att casta Netflix till din tv.

6. Välj en serie eller film som du vill titta på och tryck på Spela upp (Play). Du kan kontrollera uppspelningen från din dator.

Obs!
Din dator måste vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din Chromecast.

Anslut med en extern kabel

Du kan använda en extern kabel för att ansluta en stationär eller bärbar dator till din tv, och på så sätt visa datorskärmen på din tv. Kabelanslutningarna varierar beroende på datorns utgång och tv-ingången.

Du måste identifiera vilka kabelanslutningar eller adaptrar som behövs för din dator och tv. Om du är osäker på vilka kabelanslutningar som finns på din dator eller tv kan du läsa bruksanvisningen eller kontakta enhetens tillverkare för att få hjälp.

• De flesta nyare tv-apparater använder HDMI-anslutningar.

• De flesta nyare Apple-datorer använder en Type C-anslutning (även kallad USB-C) eller en Thunderbolt-anslutning.

• De flesta nyare PC-datorer använder en DisplayPort- eller HDMI-anslutning.

När du använder kompatibla anslutningar för att titta på Netflix kan det hända att du märker en skillnad mellan hur streamade och nerladdade titlar visas.

Obs!
Automatisk uppspelning stöds inte med kabelanslutningar.