Mitt 5.1-surroundljud fungerar inte

Du kan titta på titlar med 5.1-surroundljud om detta stöds av din streamingenhet och förutsatt att serien eller filmen du tittar på finns med surroundljud.

Följ dessa steg om 5.1-surroundljud inte fungerar trots att du tror att det borde göra det.

Se till att din enhet stöder 5.1-surroundljud

5.1-surroundljud stöds inte när du tittar på nerladdade titlar eller när du använder en webbläsare.

De flesta tv-apparater, streamingspelare och Netflix-appen för Windows har stöd för 5.1-surroundljud. Gör följande för att testa om din enhet har stöd för 5.1-ljud:

1. Börja spela upp valfri originalserie eller originalfilm på Netflix

2. Välj menyn Ljud och undertexter knappen för ljud och undertexter (Audio & Subtitles).

3. Om du inte ser ”5.1” bredvid något av ljudalternativen betyder det troligtvis att enheten inte har stöd för surroundljud eller att det inte är aktiverat.

Om du vill ha hjälp att kontrollera om enheten har stöd för 5.1-surroundljud kan du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Kontrollera enhetens ljudinställningar

Om enhetens utgångsinställningar för ljud är inställda på stereo eller Linear PCM måste du istället välja ett 5.1-kompatibelt alternativ.

Om du vill ha hjälp att ändra inställningarna kan du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Kontrollera om 5.1 är tillgängligt för serien eller filmen

På beskrivningssidan för serier och filmer som är tillgängliga med 5.1 visas en 5.1-ikon 5.1-ikon eller en Dolby Digital Plus-ikon .

Om du inte ser någon sådan etikett trots att din enhet har stöd för 5.1-ljud betyder det att serien eller filmen inte är tillgänglig med surroundljud.

Om du ser en sådan etikett spelar du upp serien eller filmen och kontrollerar att alternativet 5.1 har valts i menyn Ljud och undertexter knappen för ljud och undertexter (Audio & Subtitles).

Serier och filmer är kanske inte tillgängliga med 5.1-surroundljud på alla språk.

Felsök enhetens anslutningar

• Kontrollera att all ljudutrustning och alla högtalare är korrekt anslutna.

• Kontrollera att den HDMI-kabel eller optiska kabel som kopplar enheten till ljudutrustningen är korrekt ansluten.

Obs!
    Om du vill ha hjälp med de här stegen kan du behöva kontakta företaget som tillverkade din enhet eller din ljudutrustning.

Om enheterna är korrekt anslutna kan du prova att lösa problemet genom att byta ände på kabeln eller testa en annan kabel.