Hur du använder Netflix på din Android-mobil eller Android-surfplatta

Lär dig hur du konfigurerar och loggar ut från ditt Netflix-konto på din Android-enhet. Om du inte vet ifall Netflix fungerar på din enhet kan du läsa avsnittet Konfigurera Netflix (Set Up Netflix).

Netflix-funktioner
Konfigurera Netflix
Logga ut från Netflix
Netflix i HD
Netflix i HDR

Netflix är tillgängligt på mobiler och surfplattor som kör Android version 2.3 eller senare. Den aktuella versionen av Netflix-appen kräver Android version 5.0 eller senare.

Vissa äldre Android-enheter är kompatibla med Netflix men kan inte ladda ner Netflix-appen från Google Play Store. Dessa enheter kan eventuellt ladda ner en version av Netflix-appen direkt från oss. Om du inte hittar Netflix-appen i Google Play Store på Android följer du dessa instruktioner.

Obs!
Om din enhet är rotad eller saknar certifiering kanske du inte kan ladda ner Netflix-appen, eller så kanske appen inte fungerar som den ska. Din enhet blockeras inte av Netflix, men det vara ett problem med enhetens konfiguration. Kontakta enhetens tillverkare för att avgöra om enheten är certifierad och kompatibel med Netflix.

Netflix streamingfunktioner på enheter som stöds inkluderar:

Regioner som stöds
Netflix är tillgängligt på certifierade Android-mobiler och Android-surfplattor i alla regioner där Netflix-tjänsten finns tillgänglig.

Navigering

• Sök efter titlar genom att trycka på förstoringsglaset i det övre högra hörnet.

• Du kan bläddra bland rader med rekommenderade genrer på hemskärmen.

• Bläddra bland alla genrer från menyn längst upp till vänster.

• Om du vill snabbspola framåt eller bakåt trycker du var som helst på skärmen och drar sedan med fingret längs med förloppsindikatorn för att spola bakåt eller framåt.

• Om du vill avsluta trycker du på bakåtknappen.

Upplösning
Mobiler och surfplattor som kör Android stöder streaming i 540p eller högre. Mer information finns under fliken Netflix i HD (Netflix in HD).

Undertexter och alternativt ljud
Tryck på symbolen Undertexter och alternativt ljud (Subtitles and Alternate Audio) längst upp på skärmen under uppspelning för att ställa in undertexter och alternativt ljud.

Bild-i-bild (Android 8.0 eller senare)
Vissa mobiler och surfplattor som kör Android låter dig titta på Netflix medan du använder andra appar. Alla Android-enheter och Android-operativsystem är inte kompatibla. Kontakta enhetstillverkaren för utförlig information om bild-i-bild och support.

Nerladdningar
Ladda ner titlar för att titta offline.

Eftersom Android finns på många olika typer av enheter med olika kapacitet fungerar inte nerladdningsfunktionen på alla Android-enheter. Om du har laddat ner den senaste versionen av Netflix-appen och inte kan ladda ner Netflix-innehåll måste du använda en annan enhet för nerladdning.

Netflix är tillgängligt på mobiler och surfplattor som kör Android version 2.3 eller senare. Den aktuella versionen av Netflix-appen kräver Android version 5.0 eller senare.

Om du vill ansluta din Android-mobil eller Android-surfplatta till ditt Netflix-konto ser du till att du är på Hemskärmen (Home) och följer sedan stegen nedan.

Obs!
Stegen kan variera något om du eller tillverkaren har anpassat enheten. Om du inte kan genomföra stegen nedan bör du besöka webbplatsen för tillverkaren av Android-enheten.
  1. Öppna appen Play Store.

2. Sök efter Netflix.

3. Välj Netflix i listan med sökresultat.

4. Tryck på Installera (Install).

5. Installationen har slutförts när meddelandet Netflix har installerats (Successfully Installed Netflix) visas i meddelandefältet högst upp på skärmen.

6. Avsluta Play Store.

7. Leta reda på och starta Netflix-appen.

8. Ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

Din enhet är nu ansluten till ditt Netflix-konto.

Obs!
Appen kan begära tillåtelse att använda enhetens mikrofon, eftersom du kan ringa kundtjänst direkt från Netflix-appen.

Följ stegen nedan för att logga ut från ditt Netflix-konto på din enhet.

1. Öppna Netflix-appen och välj Profil eller ikonen Mer eller .

2. Välj Logga ut (Sign Out).

3. Bekräfta att du vill logga ut från ditt konto.

Obs!
Om du använder Googles funktion Smart Lock för att spara lösenord på ditt Google-konto kan du behöva ta bort inloggningsuppgifterna för Netflix från Smart Lock. Gå till Googles support om du behöver hjälp.

Netflix finns tillgängligt i HD på Android-surfplattorna nedan.

Obs!
Enheterna måste ha den senaste inbyggda programvaran för uppspelning i HD för att fungera normalt.

Acer

• Acer Predator 8

• Acer Iconia Tab 10

Amazon

• Fire HD 8" 2020 (KFONWI)

• Fire HD 10" 2019 (KFMAWI)

• Fire HD 8" 2018 (KFKAWI)

• Fire HD 10" 2017 (KFSUWI)

• Fire HD 8" 2017 (KFDOWI)

• Fire HD 8" 2016 (KFGIWI)

• Fire HD 10" 2015 (KFTBWI)

• Fire HD 8" 2015 (KFMEWI)

• Fire HD 7" 2014 (KFASWI)

• Fire HD 6" 2014 (KFARWI)

• Fire HDX 8,9" 2014 (KFSAWI)

Asus

• Asus MeMO Pad 7

• Asus ZenPad S8

• Asus ZenPad 10

• Asus ZenPad Z8 för Verizon

Honor

• Honor WaterPlayer 8

Huawei

• Huawei Honor Tablet 5

• Huawei MediaPad M5

• Huawei MediaPad M5 10

• Huawei MediaPad M5 10 Lite

• Huawei MediaPad T5 10

Lenovo

• Lenovo Tab P11

• Lenovo Tab P11 5G

• Lenovo Tab P11 Plus

• Lenovo Tab P11 Pro

• Lenovo Tab P12 Pro

• Lenovo Yoga 3 Pro

• Lenovo Yoga Tab 11

• Lenovo Yoga Tab 13

NVIDIA

• NVIDIA Shield Portable

• NVIDIA Shield Tablet

• NVIDIA Shield Tablet K1

• NVIDIA Tegra Note 7

Samsung

• Samsung Galaxy Tab 10.1

• Samsung Galaxy Tab A

• Samsung Galaxy Tab A 8.0

• Samsung Galaxy Tab A med S Pen

• Samsung Galaxy Tab Active 2

• Samsung Galaxy Tab Active 3

• Samsung Galaxy Tab Active Pro

• Samsung Galaxy Tab A7

• Samsung Galaxy Tab S 8.4*

• Samsung Galaxy Tab S 10.5*

• Samsung Galaxy Tab S2*

• Samsung Galaxy Tab S3

• Samsung Galaxy Tab S4

• Samsung Galaxy Tab S5e

• Samsung Galaxy Tab S6

• Samsung Galaxy Tab S6 Lite

• Samsung Galaxy Tab S7

• Samsung Galaxy Tab S7+

• Samsung Galaxy Tab S7 FE

• Samsung Galaxy View

• Samsung Galaxy View 2

Obs!
*HD finns endast på Samsung Galaxy Tab och Tab S2 med Android M (version 6.0–6.0.1)

Netflix finns tillgängligt i HD på Android-mobilerna nedan.

Obs!
Enheterna måste ha den senaste inbyggda programvaran för uppspelning i HD för att fungera normalt.

Asus

• Asus ROG Phone II

• Asus ROG Phone 3

• Asus ROG Phone 5

• Asus ZenFone 2

• Asus ZenFone 3 Ultra

• Asus ZenFone 6

• Asus ZenFone 7

• Asus ZenFone 8

• Asus ZenFone 8 Flip

• Asus ZenFone Zoom

Google

• Google Nexus 6

• Google Nexus 5X

• Google Nexus 6P

• Google Pixel och Pixel XL

• Google Pixel 2 och Pixel 2 XL

• Google Pixel 3 och Pixel 3 XL

• Google Pixel 3a och Pixel 3a XL

• Google Pixel 4 och Pixel 4 XL

• Google Pixel 4a och Pixel 4a med 5G

• Google Pixel 5

Honor

• Honor 10

• Honor Play

HTC

• HTC One A9

• HTC Butterfly 3

Huawei

• Huawei Mate 10 Pro

• Huawei Mate 20

• Huawei Nova 3

• Huawei P Smart+

• Huawei P20

• Huawei P30

• Huawei P30 Pro

LG

• LG G3

• LG G6

• LG G7

• LG G7 One

• LG Q9 One

• LG X5

• LG V20

• LG V30

• LG V35

• LG V40

Motorola

• Motorola DROID Turbo 2*

• Motorola Moto X 2014

Obs!
*HD-uppspelning på DROID Turbo 2 finns bara på Android 6 (Marshmallow)

Nokia

• Nokia 8.3 5G

• Nokia G50

• Nokia X10

• Nokia X20

• Nokia XR20

OnePlus

• OnePlus 7

• OnePlus 7 Pro

• OnePlus 7T

• OnePlus 7T Pro

• OnePlus 8

• OnePlus 8T

• OnePlus 8 Pro

• OnePlus 9 5G

• OnePlus 9 5G Pro

• OnePlus 9R

• OnePlus Nord2

OPPO

• OPPO A53s 5G

• OPPO A73

• OPPO A74

• OPPO A93

• OPPO A94

• OPPO A94 5G

• OPPO F17

• OPPO F17 Pro

• OPPO F19

• OPPO F19 Pro

• OPPO F19 Pro+

• OPPO Find X2

• OPPO Find X2 Pro

• OPPO Find X3 Lite

• OPPO Find X3 Neo

• OPPO Find X3 Pro

• OPPO Reno3

• OPPO Reno3 Pro

• OPPO Reno4

• OPPO Reno4 5G

• OPPO Reno4 F

• OPPO Reno4 Lite

• OPPO Reno4 Pro

• OPPO Reno 4 Pro 5G

• OPPO Reno5

• OPPO Reno5 A

• OPPO Reno5 F

• OPPO Reno5 Lite

• OPPO Reno5 Pro 5G

• OPPO Reno5 Z

• OPPO Reno6

• OPPO Reno6 5G

• OPPO Reno6 Pro 5G

• OPPO Reno6 Z 5G

Razer

• Razer Phone

• Razer Phone 2

Samsung

• Samsung Galaxy A9

• Samsung Galaxy A10

• Samsung Galaxy A10e

• Samsung Galaxy A20

• Samsung Galaxy A20e

• Samsung Galaxy A21s

• Samsung Galaxy A22

• Samsung Galaxy A22 5G

• Samsung Galaxy A30

• Samsung Galaxy A30s

• Samsung Galaxy A31

• Samsung Galaxy A32

• Samsung Galaxy A32 5G

• Samsung Galaxy A40

• Samsung Galaxy A41

• Samsung Galaxy A42 5G

• Samsung Galaxy A50

• Samsung Galaxy A50s

• Samsung Galaxy A51

• Samsung Galaxy A51 5G

• Samsung Galaxy A52

• Samsung Galaxy A52 5G

• Samsung Galaxy A52s 5G

• Samsung Galaxy A60

• Samsung Galaxy A70

• Samsung Galaxy A70s

• Samsung Galaxy A71

• Samsung Galaxy A71 5G

• Samsung Galaxy A72

• Samsung Galaxy A80

• Samsung Galaxy A82 5G

• Samsung Galaxy A90 5G

• Samsung Galaxy F12

• Samsung Galaxy F22

• Samsung Galaxy F41

• Samsung Galaxy F42 5G

• Samsung Galaxy F52 5G

• Samsung Galaxy F62

• Samsung Galaxy Feel

• Samsung Galaxy Fold

• Samsung Galaxy Fold 5G

• Samsung Galaxy M10

• Samsung Galaxy M10s

• Samsung Galaxy M12

• Samsung Galaxy M20

• Samsung Galaxy M21

• Samsung Galaxy M22

• Samsung Galaxy M30

• Samsung Galaxy M30s

• Samsung Galaxy M31

• Samsung Galaxy M31s

• Samsung Galaxy M32

• Samsung Galaxy M32 5G

• Samsung Galaxy M40

• Samsung Galaxy M62

• Samsung Galaxy Note 4*

• Samsung Galaxy Note 5*

• Samsung Galaxy Note 7

• Samsung Galaxy Note 8

• Samsung Galaxy Note 9

• Samsung Galaxy Note 10

• Samsung Galaxy Note 10 Lite

• Samsung Galaxy Note 20

• Samsung Galaxy Note 20 Ultra

• Samsung Galaxy S6*

• Samsung Galaxy S6 Edge*

• Samsung Galaxy S6 Edge+*

• Samsung Galaxy S7*

• Samsung Galaxy S7 Edge*

• Samsung Galaxy S8

• Samsung Galaxy S9

• Samsung Galaxy S10

• Samsung Galaxy S10+

• Samsung Galaxy S10 5G

• Samsung Galaxy S10e

• Samsung Galaxy S10 Lite

• Samsung Galaxy S20

• Samsung Galaxy S20+

• Samsung Galaxy S20+ 5G

• Samsung Galaxy S20 Ultra

• Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

• Samsung Galaxy S21 5G

• Samsung Galaxy S21+ 5G

• Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

• Samsung Galaxy XCover 4s

• Samsung Galaxy XCover 5

• Samsung Galaxy XCover Pro

• Samsung Galaxy Z Flip

• Samsung Galaxy Z Flip 5G

• Samsung Galaxy Z Flip 3

• Samsung Galaxy Z Fold 2

• Samsung Galaxy Z Fold 3

Obs!
*Vissa modeller stöder inte streaming i HD. Kontakta Samsung för att få hjälp.

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Sony

• Sony Xperia 1

• Sony Xperia 1 II

• Sony Xperia 1 III

• Sony Xperia 5

• Sony Xperia 5 II

• Sony Xperia 10 III

• Sony Xperia X

• Sony Xperia X Compact

• Sony Xperia X Performance

• Sony Xperia XZ

• Sony Xperia XZ Premium

• Sony Xperia XZs

• Sony Xperia XZ1

• Sony Xperia XZ1 Compact

• Sony Xperia XZ2

• Sony Xperia XZ2 Compact

• Sony Xperia XZ2 Premium

• Sony Xperia XZ3

• Sony Xperia Z5

TCL

• TCL 10 5G

• TCL 10 Plus

• TCL 10 Pro

• TCL 10L

• TCL 20 5G

vivo

• vivo X60

• vivo X60 Pro

• vivo X60 Pro+

Xiaomi

• Xiaomi Mi 9T

• Xiaomi Mi 9T Pro

• Xiaomi Mi 10

• Xiaomi Mi 10 Lite 5G

• Xiaomi Mi 10 Pro

• Xiaomi Mi Note 10 Lite

• Xiaomi Redmi K20

• Xiaomi Redmi K20 Pro

Utöver modellerna ovan kan du streama Netflix i HD på enheter med följande chipset. Kontakta enhetens tillverkare för att bekräfta maskinvarans specifikationer:

Kompatibla chipset

• HiSilicon Kirin 710 (tillgängligt på utvalda modeller)

• HiSilicon Kirin 980 (tillgängligt på utvalda modeller)

• MediaTek MT6768

• MediaTek MT6769

• MediaTek MT6779

• MediaTek MT6785

• MediaTek MT6833

• MediaTek MT6853

• MediaTek MT6883

• MediaTek MT6885

• MediaTek MT6889

• MediaTek MT6893

• MediaTek MT8185

• MediaTek MT8789

• Qualcomm® Snapdragon™ 429

• Qualcomm® Snapdragon™ 480

• Qualcomm® Snapdragon™ 630

• Qualcomm® Snapdragon™ 660

• Qualcomm® Snapdragon™ 665

• Qualcomm® Snapdragon™ 670

• Qualcomm® Snapdragon™ 675

• Qualcomm® Snapdragon™ 690

• Qualcomm® Snapdragon™ 710

• Qualcomm® Snapdragon™ 730G

• Qualcomm® Snapdragon™ 750G

• Qualcomm® Snapdragon™ 765G

• Qualcomm® Snapdragon™ 835

• Qualcomm® Snapdragon™ 845

• Qualcomm® Snapdragon™ 855

• Qualcomm® Snapdragon™ 865

• Qualcomm® Snapdragon™ 870

• Qualcomm® Snapdragon™ 875

• Samsung Exynos 980

Om du ser din modell i listan, men ändå inte kan titta i HD, hittar du mer information i artikeln Det går inte att spela upp innehåll i HD på min Android-enhet.

För att streama Netflix i HDR krävs version 5.0 av Netflix-appen för Android. För att streama i HDR behöver du:

Netflix är tillgängligt i Dolby Vision på Android-enheterna nedan.

Obs!
Enheterna måste ha den senaste inbyggda programvaran för uppspelning i Dolby Vision för att fungera normalt.

Lenovo

• Lenovo Tab P11 5G

• Lenovo Tab P11 Pro

• Lenovo Tab P12 Pro

• Lenovo Yoga Tab 13

LG

• LG G6

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Netflix är tillgängligt i HDR10 på Android-enheterna nedan.

Obs!
Enheterna måste ha den senaste inbyggda programvaran för uppspelning i HDR10 för att fungera normalt.

Asus

• Asus ROG Phone II

• Asus ROG Phone 3

• Asus ROG Phone 5

• Asus ZenFone 7

• Asus ZenFone 8

• Asus ZenFone 8 Flip

Google

• Google Pixel 3 och 3 XL

• Google Pixel 4 och Pixel 4 XL

• Google Pixel 4a och Pixel 4a med 5G

• Google Pixel 5

Honor

• Honor 10

• Honor Play

Huawei

• Huawei Mate 10 Pro

• Huawei Mate 20

• Huawei P20

• Huawei P30

• Huawei P30 Pro

Lenovo

• Lenovo Tab P11 Pro

• Lenovo Tab P12 Pro

• Lenovo Yoga Tab 13

LG

• LG G6

• LG G7

• LG G7 One

• LG Q9 One

• LG X5

• LG V30

• LG V35

• LG V40

OnePlus

• OnePlus 7

• OnePlus 7 Pro

• OnePlus 7T

• OnePlus 7T Pro

• OnePlus 8

• OnePlus 8T

• OnePlus 8 Pro

• OnePlus 9 5G

• OnePlus 9 Pro 5G

OPPO

• OPPO Find X2

• OPPO Find X2 Pro

• OPPO Find X3 Neo

• OPPO Find X3 Pro

• OPPO Reno 4 Pro

• OPPO Reno 5 Pro 5G

Razer

• Razer Phone

• Razer Phone 2

Samsung

• Samsung Galaxy Fold

• Samsung Galaxy Fold 5G

• Samsung Galaxy Note 8

• Samsung Galaxy Note 9

• Samsung Galaxy Note 10

• Samsung Galaxy Note 10+

• Samsung Galaxy Note 20

• Samsung Galaxy Note 20 Ultra

• Samsung Galaxy S9

• Samsung Galaxy S9+

• Samsung Galaxy S10

• Samsung Galaxy S10+

• Samsung Galaxy S10 5G

• Samsung Galaxy S10 Lite

• Samsung Galaxy S10e

• Samsung Galaxy S20

• Samsung Galaxy S20+

• Samsung Galaxy S20+ 5G

• Samsung Galaxy S20 FE

• Samsung Galaxy S20 Ultra

• Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

• Samsung Galaxy S21 5G

• Samsung Galaxy S21+ 5G

• Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

• Samsung Galaxy Tab S3

• Samsung Galaxy Tab S4

• Samsung Galaxy Tab S6

• Samsung Galaxy Tab S7+

• Samsung Galaxy Z Flip

• Samsung Galaxy Z Flip 5G

• Samsung Galaxy Z Flip 3

• Samsung Galaxy Z Fold 2

• Samsung Galaxy Z Fold 3

Sharp

• Sharp AQUOS R5G

Sony

• Sony Xperia 1

• Sony Xperia 1 II

• Sony Xperia 1 III

• Sony Xperia 5

• Sony Xperia 5 II

• Sony Xperia 10 III

• Sony Xperia XZ Premium

• Sony Xperia XZ1

• Sony Xperia XZ2

• Sony Xperia XZ2 Premium

• Sony Xperia XZ3

TCL

• TCL 10 5G

• TCL 10 Plus

• TCL 10 Pro

• TCL 10L

• TCL 20 5G

vivo

• vivo X60

• vivo X60 Pro

• vivo X60 Pro+

Xiaomi

• Xiaomi Mi 9T

• Xiaomi Mi 9T Pro

• Xiaomi Mi 10

• Xiaomi Mi 10 Lite 5G

• Xiaomi Mi 10 Pro

• Xiaomi Mi Note 10 Lite

• Xiaomi Redmi K20

• Xiaomi Redmi K20 Pro

Har du stött på ett problem? Läs mer om hur du kan felsöka streamingproblem på Android-enheter.