Hur du avslutar Netflix

Du kan avsluta ditt Netflix-konto när som helst.

Obs!
Det här är det enda sättet att avsluta ditt konto och medlemskap. Att logga ut från ditt konto eller att ta bort Netflix-appen avslutar inte ditt konto.

När debitering av abonnemangsavgifter upphör

Du kommer inte att debiteras igen såvida du inte återaktiverar ditt konto. Om du avslutar kontot med tid kvar under din faktureringsperiod kan du fortsätta använda Netflix tills kontot avslutas automatiskt vid slutet av faktureringsperioden.

Om du inte ser något alternativ för att avsluta

Om du inte ser alternativet för att avsluta ditt konto måste du avsluta abonnemanget hos din faktureringspartner. Gå till din kontosida och titta i sektionen Medlemskap och fakturering (Membership & Billing) eller Medlemskap (Membership). Där ser du antingen en länk som innehåller anvisningar om hur du avslutar ditt konto hos din faktureringspartner, eller anvisningar för hur du kontaktar din faktureringspartner för att avsluta kontot.

Om du avslutar innan slutet av faktureringsperioden

Om du avslutar kontot med tid kvar under din faktureringsperiod kan du fortsätta använda Netflix tills slutet av faktureringsperioden. Om du vill se när ditt konto kommer att stängas kan du kolla din faktureringsinformation.

Om du avslutar när kontot är fryst

Om ditt konto är fryst kommer det att stängas omedelbart när du avslutar.

Om du avslutar när du har ett presentkort eller ett kampanjsaldo

Efter att du har avslutat kan du fortsätta använda Netflix i det antal månader som motsvarar ditt presentkorts- eller kampanjsaldo. När ditt saldo förbrukats kommer du inte längre kunna använda Netflix.

Pausa medlemskap

Om du bara vill ta ett kortare uppehåll kan du pausa ditt abonnemang i stället för att avsluta det.

Denna funktion är för närvarande bara tillgänglig för kunder som använder ett kredit- eller bankkort som primär betalningsmetod. Funktionen är inte tillgänglig med Basic-abonnemanget.

Om du pausar ditt abonnemang kan du fortsätta titta på Netflix fram till nästa faktureringsdatum. När nästa faktureringsdatum infaller debiteras du inte och abonnemanget pausas i 1 månad. Efter 1 månad debiteras du priset för ditt nuvarande abonnemang och kan fortsätta titta på Netflix.

Så här pausar du ditt abonnemang

1. Gå till sidan Avsluta abonnemang (Cancel Membership). Du måste logga in om du inte redan gjort det.

2. Välj Pausa i 1 månad (Pause for 1 Month).

3. Du kan inte streama eller ladda ner innehåll medan abonnemanget är pausat, men du kan bläddra på Netflix och lägga till titlar i Min lista (My List).

Så här förlänger du pausen

En vecka innan abonnemanget automatiskt återupptas har du möjlighet att förlänga pausen i ytterligare en månad.

Obs!
Konton kan pausas i högst 3 månader. Om du inte ser alternativet Förläng pausen (Extend Pause) kanske ditt konto redan har varit pausat i 3 månader, eller så är din primära betalningsmetod inte längre ett kredit- eller bankkort.
  1. I en webbläsare på en dator eller mobil går du till din kontosida.

2. Välj Förläng pausen (Extend Pause) i fältet där det står Redo att börja titta? (Ready to watch?) längst upp på kontosidan.

3. Abonnemanget pausas då i ytterligare 1 månad.

Så här återupptar du ett pausat abonnemang

Medan ditt abonnemang är pausat kan du när som helst återuppta eller avsluta det från din kontosida. För att återuppta ditt abonnemang:

1. I en webbläsare på en dator eller mobil går du till din kontosida.

2. Välj Avsluta pausen nu (Unpause Now) i fältet där det står Redo att börja titta? (Ready to watch?) längst upp på kontosidan.

3. Du debiteras omedelbart, faktureringsdatumet uppdateras och du kan börja titta på Netflix direkt.

Återaktivera Netflix

Du kan återaktivera ditt Netflix-konto när som helst.

Vi kommer att spara din streamingaktivitet i tio månader efter att ditt konto stängts, så att den fortfarande finns kvar om du återaktiverar kontot under den tiden. Vi behåller även följande i tio månader:

• Dina rekommendationer

• Betyg

• Kontoinformation

• Spelhistorik

• Sparade spel (men för spel som inte stöder molnlagring måste spel och speldata fortfarande vara installerade på enheten)

Hindra andra från att återaktivera ditt konto

Om du vill vara säker på att ingen återaktiverar ditt Netflix-konto utan din tillåtelse kan du ändra ditt lösenord när du har avslutat ditt abonnemang. Se till att du markerar kryssrutan Logga ut på alla enheter (Sign out of all devices). På så sätt ändras ditt nuvarande lösenord och du loggas ut på alla enheter som är kopplade till ditt konto.