Kan inte logga in på Netflix

Om du har svårigheter att logga in på ditt Netflix-konto väljer du det alternativ som bäst stämmer in på ditt problem.

Om du får ett felmeddelande när du loggar in

Om du får ett meddelande om fel lösenord, eller om du glömt ditt lösenord, måste du ändra lösenordet.

Om du ser ett av dessa felmeddelanden går du till den relevanta artikeln för att få hjälp:

Om du ser ett annat felmeddelande, eller om en felkod visas, kan du söka efter meddelandet eller koden i vårt hjälpcenter för att hitta den tillhörande artikeln.

Om du inte kan logga in på någon enhet

Prova att logga in på Netflix på en annan enhet. Om det inte går att logga in på någon enhet behöver du eventuellt uppdatera ditt konto. De här artiklarna kan vara till hjälp:

Om du kan logga in på en enhet, men inte på en annan, går du till nästa alternativ.

Om du kan logga in på en enhet, men inte på en annan

Om du kan logga in på en enhet, men inte på en annan, trots att du använder samma e-postadress eller telefonnummer och lösenord, kan det ha uppstått ett problem med din enhet eller ditt nätverk.

Följ de här stegen för att lösa problemet.

Tv-apparat eller tv-ansluten enhet

De här stegen åtgärdar inloggningsproblem på smart-tv-apparater och enheter som ansluter till en tv-apparat, inklusive: streaming-stickor och mediaspelare, digitalboxar, Apple TV-enheter och Xbox- eller PlayStation-spelkonsoler.

Logga in med en mobil

1. Öppna Netflix på din tv och välj Logga in (Sign in).

2. Öppna kamera-appen på en telefon eller surfplatta och rikta den mot din tv-skärm för att skanna QR-koden.

Obs!
    Om du inte ser någon QR-kod måste du logga in med hjälp av din fjärrkontroll istället.
  3. Tryck på länken som visas. Om länken inte visas öppnar du en webbläsare och går till netflix.com/tv8.

4. Följ instruktionerna på din telefon eller surfplatta och logga in på Netflix-kontot på din tv.

Logga in med en dator

1. Öppna Netflix-appen på din tv och välj Logga in (Sign in).

2. Din tv kommer att visa en 8-siffrig inloggningskod.

Obs!
    Om du inte ser någon inloggningskod måste du använda en fjärrkontroll för att logga in istället.
  3. Öppna en webbläsare på en dator och gå till netflix.com/tv8.

4. Ange inloggningskoden som visas på din tv-skärm och klicka sedan på Fortsätt (Continue).

5. Logga in på ditt Netflix-konto om du blir tillfrågad och klicka sedan på Börja titta (Start Watching).

6. Din tv kommer att loggas in på ditt Netflix-konto.

Kontrollera e-postadress och lösenord

Se till att e-postadressen som visas på tv:n stämmer. Om den inte stämmer klickar du på Föregående (Previous) för att gå tillbaka och ändra den.

Ange ditt lösenord igen. Kom ihåg att lösenord är skiftlägeskänsliga. Klicka på uppåtpilen på skärmen för att växla mellan versaler och gemener. Klicka på Visa lösenord (Show Password) för att se lösenordet, så att du kan bekräfta att det stämmer.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Återställ ditt lösenord

Du kan behöva återställa ditt lösenord. Gå till Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord (How to change or reset your password) för att göra detta.

Starta om ditt hemnätverk

1. Stäng av din enhet och dra sedan ut strömsladdarna på ditt modem och din router.

2. Vänta i 30 sekunder och anslut sedan ditt modem och din router igen.

3. Vänta i en minut och sätt på din enhet igen.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Vissa enheter, modem eller routrar kan ta längre tid att återansluta till internet.

Återställ till standardinställningar för anslutning

Om du har ändrat anslutningsinställningarna på din enhet måste du återställa dem till standardinställningarna.

Detta kan gälla följande inställningar:

• Anpassade modeminställningar.

• VPN- eller proxyinställningar.

• Anpassade DNS-inställningar.

Kontakta enhetstillverkaren om du behöver hjälp med att ändra dessa inställningar.

När du har återställt dessa inställningar provar du Netflix igen.

Kontakta din internetleverantör

Om du har följt instruktionerna men problemet kvarstår ska du kontakta din internetleverantör för att få hjälp med att åtgärda anslutningsproblemet.

Din internetleverantör kan göra följande:

• Kontrollera om internet ligger nere i ditt område.

• Åtgärda vanliga problem med routern, modemet eller felaktiga nätverksinställningar.

• Starta om eller återställa din nätverksanslutning.

Berätta följande för din internetleverantör:

• Om problemet gäller en enda enhet eller alla enheter som använder samma nätverk.

• Om enheten ansluter via Wi-Fi eller direkt med en kabel.

Gör följande innan du avslutar samtalet med din internetleverantör:

• Använd en webbläsare för att gå till fast.com och testa din internethastighet och anslutningen till Netflix.

• Prova att spela upp någonting på Netflix igen för att säkerställa att problemet är åtgärdat.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Kontrollera e-postadress och lösenord

Obs!
Netflix-lösenord är skiftlägeskänsliga.
  1. Kontrollera att e-postadressen är korrekt och rätta eventuella stavfel eller andra fel.

2. Ange ditt lösenord och tryck sedan på Visa (Show) för att kontrollera att det är korrekt.

3. Tryck på Logga in (Sign In).

Om du ser meddelandet ”Ogiltig e-postadress” (Invalid Email) kan du försöka logga in med ditt telefonnummer och lösenord.

Om det inte fungerar går du till nästa steg.

Uppdatera eller ta bort sparade lösenord

Vissa enheter sparar lösenord för appar. Du kan behöva uppdatera eller ta bort dina sparade Netflix-lösenord för att kunna logga in.

Om du hanterar dina lösenord med hjälp av Google:

1. Gå till Inställningar (Settings) och sök efter Lösenordshanterare (Password Manager).

2. Under Google Play Services, trycker du på Lösenordshanterare (Password Manager).

3. Leta reda och tryck på Netflix i listan. Du kan behöva låsa upp skärmen.

4. Tryck på Radera (Delete) för att ta bort ditt Netflix-lösenord, eller Redigera (Edit) för att uppdatera det.

5. Prova Netflix igen.

Om du använder Samsung Pass:

1. Gå till Inställningar (Settings) > Biometri och säkerhet (Biometrics and security) > Samsung Pass. Du kan behöva ange ditt Samsung-lösenord.

2. Under ID-nummer och lösenord (IDs and passwords) trycker du på Appar (Apps).

3. Leta reda och tryck på Netflix i listan.

4. Tryck på Radera (Delete) och sedan på Radera (Delete) igen för att bekräfta.

Rensa Netflix-appdata

När du återställer appen kommer alla nerladdningar på enheten att tas bort och du loggas även ut från Netflix.
  1. Gå till enhetens hemskärm eller lista över appar.

2. Håll Netflix-appen nedtryckt och tryck sedan på information för appen (App info).

3. Tryck på Lagring och cache (Storage & cache) > Rensa lagring (Clear storage) > OK.

4. Prova Netflix igen.

Obs!
Stegen för att rensa data i en app kan vara annorlunda för din enhet. Om du vill ha hjälp kan du läsa manualen som levererades med din enhet eller kontakta företaget som tillverkade den.

Återställ ditt lösenord

Du kan behöva återställa ditt lösenord. Gå till Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord (How to change or reset your password) för att göra detta.

iPhone, iPad eller iPod touch

Kontrollera e-postadress och lösenord

Obs!
Netflix-lösenord är skiftlägeskänsliga.
  1. Kontrollera att e-postadressen är korrekt och rätta eventuella stavfel eller andra fel.

2. Ange ditt lösenord och tryck sedan på Visa (Show) för att kontrollera att det är korrekt.

3. Tryck på Logga in (Sign In).

Om du ser meddelandet ”Ogiltig e-postadress” (Invalid Email) kan du försöka logga in med ditt telefonnummer och lösenord.

Om det inte fungerar går du till nästa steg.

Starta om din iPhone eller iPad

1. Håll ner sidoknappen och en av volymknapparna samtidigt tills skjutreglagen visas. Dra det övre reglaget för att stänga av din enhet helt och hållet.

• Om skjutreglagen inte visas håller du ner knappen Sleep/Wake tills det röda skjutreglaget visas, och drar sedan reglaget.

2. Vänta 10 sekunder och tryck sedan på Sleep/Wake-knappen.

3. Prova Netflix igen när enheten har startats.

Uppdatera eller ta bort sparade lösenord

Om du använder iCloud-nyckelring för att spara lösenord kan du behöva uppdatera eller ta bort ditt Netflix-lösenord och försöka igen. Gå till Apples supportwebbplats för instruktioner om hur du uppdaterar eller tar bort ett sparat lösenord.

Återställ ditt lösenord

Du kan behöva återställa ditt lösenord. Gå till Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord (How to change or reset your password) för att göra detta.

Dator eller webbläsare

Kontrollera e-postadress och lösenord

Obs!
Netflix-lösenord är skiftlägeskänsliga.
  1. Kontrollera att e-postadressen är korrekt och rätta eventuella stavfel eller andra fel.

2. Ange ditt lösenord och tryck sedan på Visa (Show) för att kontrollera att det är korrekt.

3. Tryck på Logga in (Sign In).

Om du ser meddelandet ”Ogiltig e-postadress” (Invalid Email) kan du försöka logga in med ditt telefonnummer och lösenord.

Om det inte fungerar går du till nästa steg.

Rensa Netflix-cookien

1. Gå till netflix.com/clearcookies. Denna åtgärd loggar ut dig från kontot.

2. Välj Logga in (Sign In) och ange din e-postadress och ditt lösenord för Netflix.

3. Prova Netflix igen.

Återställ ditt lösenord

Du kan behöva återställa ditt lösenord. Gå till Så här ändrar eller återställer du ditt lösenord (How to change or reset your password) för att göra detta.

Uppdatera din webbläsare

Gå till Webbläsare som stöds av Netflix för att uppdatera din webbläsare eller skaffa en annan webbläsare.

Aktivera cookies i din webbläsare

Chrome
  1. Välj MenyChrome menyikon längst upp till höger i Chrome och sedan Inställningar (Settings).

2. Klicka på Integritet och säkerhet (Privacy and security) till vänster.

3. Klicka på Cookies från tredje part (Third-party cookies).

4. Se till att inställningen Tillåt cookies från tredje part (Allow third-party cookies) är aktiverad.

5. Prova Netflix igen.

Microsoft Edge
  1. Klicka på Inställningar med mera inställningar med mera längst upp till höger i webbläsaren.

2. Klicka på Inställningar (Settings).

3. Klicka på Cookies och webbplatsbehörigheter (Cookies and Site Permissions).

4. Klicka på Hantera och ta bort cookies och webbplatsdata (Manage and delete cookies and site data).

5. Se till att reglaget vid Låt webbplatser spara och läsa cookiedata (rekommenderas) (Allow sites to save and read cookie data (recommended)) är aktiverat.

Firefox

1. Klicka på Meny menyknapp längst upp till höger och sedan på Inställningar (Settings).

2. Klicka på Integritet och säkerhet (Privacy & Security) till vänster.

3. Bläddra ner till Historik (History). Klicka på nedrullningsmenyn bredvid Firefox kommer att (Firefox will).

4. Välj Spara historik (Remember History) och klicka sedan på Starta om Firefox nu (Restart Firefox now).

5. Prova Netflix igen.

Opera
  1. Välj Meny (Menu) i webbläsarens övre vänstra hörn.

2. Välj Inställningar (Settings).

3. Bläddra nedåt tills du ser Cookies.

4. Kontrollera att alternativet Tillåt att lokala data sparas (rekommenderas) (Allow local data to be set (recommended)) har markerats.

5. Stäng fliken Inställningar (Settings) för att spara de nya inställningarna.

6. Prova Netflix igen.

Safari

1. Klicka på Safari längst upp till vänster.

2. Klicka på Inställningar (Settings) och sedan på Avancerat (Advanced).

3. Se till att kryssrutan Blockera alla cookies (Block all cookies) är avmarkerad.

4. Stäng fönstret och prova Netflix igen.

Om du använder Netflix-appen för Windows följer du stegen för din dator.

Återställ Netflix-appen för Windows 10

Obs!
De här stegen raderar alla nerladdningar som sparats på din enhet.
  1. Klicka på startmenyn, och sedan på knappen Inställningar knappen Inställningar (Settings).

2. Klicka på Appar (Apps).

3. Under Appar och funktioner (Apps & features) bläddrar du ner och klickar på Netflix > Avancerade alternativ (Advanced options).

4. Under Återställ (Reset) klickar du på knappen Återställ (Reset).

5. Prova Netflix igen.

Återställ Netflix-appen för Windows 11

Obs!
De här stegen raderar alla nerladdningar som sparats på din enhet.
  1. Klicka på startmenyn, och sedan på knappen Inställningar knappen Inställningar (Settings).

2. Klicka på Appar (Apps).

3. Under Appar och funktioner (Apps & features) bläddrar du ner och klickar på Netflix > Avancerade alternativ (Advanced options).

4. Under Återställ (Reset) klickar du på knappen Återställ (Reset).

5. Prova Netflix igen.

När du återställer appen kommer alla nerladdningar på enheten att tas bort och du loggas även ut från Netflix.
  1. Klicka på startmenyn och sedan på Inställningar knappen Inställningar.

2. På vänster sida klickar du på Appar (Apps) > Installerade appar (Installed apps).

3. Rulla nedåt tills du hittar Netflix-appen.

4. Klicka på meny menyknapp bredvid Netflix-appen och klicka sedan på Avancerade alternativ (Advanced options).

5. Under Återställning klickar du på knappen Återställ (Reset).

6. Prova Netflix igen