Varför är en film eller serie inte tillgänglig för nerladdning?

Serier och filmer från Netflix och andra innehållsleverantörer går att ladda ner från våra appar för Android, iPhone, iPad, Amazon Fire och Windows 10.

Allmän information om nerladdning av titlar finns i artikeln Så här laddar du ner titlar för att titta på dem offline.

Varför går det inte att ladda ner vissa titlar?

Vi försöker göra så många filmer och serier som möjligt tillgängliga för nerladdning. När en titel inte går att ladda ner kan det bero på flera olika skäl, till exempel:

• Alla innehållsrättigheter tillhör för närvarande ett annat företag.

• Rättigheterna går inte att köpa från innehållsleverantören.

• Popularitet, kostnad, säsongsberoende eller andra lokala faktorer, eller tillgänglighet.

Varför går det inte att ladda ner vissa av Netflix originalserier eller originalfilmer?

Några av våra serier och filmer produceras i samarbete med en studio som äger filmrättigheter eller immateriell egendom som kopplas till innehållet. I sådana fall kan det hända att vi har tillstånd att erbjuda streaming av dessa titlar, men inte nerladdning.

Läs artikeln Hur Netflix licensierar serier och filmer för mer information om licensavtal och vad som klassificeras som originalinnehåll från Netflix.