Bilden är förvrängd, hackar eller hoppar

Om bilden är förvrängd, hoppar eller hackar när du spelar upp något på Netflix beror det oftast på ett problem med din enhet eller med kabeln som ansluter streamingenheten till din tv.

Obs!
Om bilden är dålig, suddig eller pixelerad när du försöker spela upp något kan du följa våra steg för att få bästa möjliga videokvalitet för din enhet.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Tv eller tv-ansluten enhet

Följ de här stegen om du tittar på Netflix på en tv eller en tv-ansluten enhet, till exempel en streaming-sticka, mediaspelare, digitalbox, Apple TV, Xbox-konsol eller PlayStation-konsol.

Kontrollera om andra serier eller filmer fungerar

Om du stöter på samma problem med andra serier eller filmer kan du hoppa över de här stegen.

Om andra serier eller filmer fungerar normalt kan du rapportera ditt problem till oss.

1. Öppna en webbläsare och gå till sidan Streamingaktivitet (Viewing Activity) på ditt konto.

2. I listan som visas letar du reda på serien eller filmen du haft problem med och klickar sedan på Rapportera ett problem (Report a Problem).

3. Följ instruktionerna och klicka på Rapportera problem (Report Problem).

Vi kommer att försöka lösa problemet så fort som möjligt. Medan du väntar kan du fortfarande titta på andra serier och filmer. Gå till Så här rapporterar du problem med en titel för att få mer information.

Starta om enheten

1. Koppla ur enheten från strömförsörjningen.

2. Tryck en gång på på/av-knappen och vänta 1 minut, eller låt enheten vara urkopplad i 3 minuter.

3. Anslut enheten till strömförsörjningen igen.

4. Slå på enheten och försök använda Netflix igen.

Logga ut från Netflix

1. Gå till Netflix-hemskärmen och sedan till vänster för att öppna menyn.

2. Längst ner väljer du Få hjälp (Get Help) > Logga ut (Sign out) > Ja (Yes).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om enheten visar en felskärm:

1. Välj Mer info (More Details).

2. Välj Logga ut (Sign Out) eller Återställ (Reset).

3. Logga in på nytt och prova Netflix igen.

Om du inte kan hitta Få hjälp (Get Help) eller Logga ut (Sign out):

1. Tryck på knapparna på din fjärrkontroll i den här ordningen: upp, upp, ned, ned, vänster, höger, vänster, höger, upp, upp, upp, upp.

2. På menyn som visas väljer du Logga ut (Sign out), Återställ (Reset) eller Inaktivera (Deactivate).

Felsök din maskinvaruanslutning

Det kan ha uppstått ett problem med anslutningen mellan din enhet och tv:n.

Så här åtgärdar du problemet:

1. Se till att du använder en HDMI-kabel.

2. Prova att vända på HDMI-kabeln.

3. Koppla bort mottagare eller ljudsystem och anslut enheten direkt till din tv med en HDMI-kabel.

4. Prova att ansluta till en annan HDMI-port på tv:n.

5. Prova en ny HDMI-kabel.

6. Om du har möjlighet kan du prova en HDMI-port på en annan tv.

• Om du kan streama på en annan tv kan det vara ett problem med HDMI-porten på den tv du använde först. Kontakta tv-tillverkaren för att få hjälp.

Kontakta enhetens tillverkare

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Kontrollera om andra serier eller filmer fungerar

Om du stöter på samma problem med andra serier eller filmer kan du hoppa över de här stegen.

Om andra serier eller filmer fungerar normalt kan du rapportera ditt problem till oss.

1. Öppna en webbläsare och gå till sidan Streamingaktivitet (Viewing Activity) på ditt konto.

2. I listan som visas letar du reda på serien eller filmen du haft problem med och klickar sedan på Rapportera ett problem (Report a Problem).

3. Följ instruktionerna och klicka på Rapportera problem (Report Problem).

Vi kommer att försöka lösa problemet så fort som möjligt. Medan du väntar kan du fortfarande titta på andra serier och filmer. Gå till Så här rapporterar du problem med en titel för att få mer information.

Stäng av din enhet och sätt på den igen

1. Stäng av din mobil eller surfplatta. Se till att den är helt avstängd och inte bara låst.

2. Sätt på enheten igen.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera Netflix-appen

Om du använder en Android-mobil eller Android-surfplatta öppnar du Netflix-sidan i Play Store och trycker sedan på Uppdatera (Update).

Du kan också uppdatera Netflix-appen med dessa steg:

1. Öppna appen Play Store. Om du inte har den kan du behöva lösa ett problem med Play Store.

2. I sökfältet skriver du ”Netflix”.

3. Tryck på Netflix-appen i listan. Om du inte hittar Netflix-appen följer du stegen i den här artikeln istället.

4. Tryck på Uppdatera (Update). Om du inte ser det här alternativet är appen redan uppdaterad.

Uppdatera din Android OS-version

1. Öppna appen Inställningar (Settings).

2. Tryck på System > Systemuppdatering (System update).

3. Sök efter och installera tillgängliga uppdateringar.

4. Prova Netflix igen.

Kontakta enhetens tillverkare

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

iPhone eller iPad

Kontrollera om andra serier eller filmer fungerar

Om du stöter på samma problem med andra serier eller filmer kan du hoppa över de här stegen.

Om andra serier eller filmer fungerar normalt kan du rapportera ditt problem till oss.

1. Öppna en webbläsare och gå till sidan Streamingaktivitet (Viewing Activity) på ditt konto.

2. I listan som visas letar du reda på serien eller filmen du haft problem med och klickar sedan på Rapportera ett problem (Report a Problem).

3. Följ instruktionerna och klicka på Rapportera problem (Report Problem).

Vi kommer att försöka lösa problemet så fort som möjligt. Medan du väntar kan du fortfarande titta på andra serier och filmer. Gå till Så här rapporterar du problem med en titel för att få mer information.

Starta om din iPhone eller iPad

1. Håll ner sidoknappen och en av volymknapparna samtidigt tills skjutreglagen visas. Dra det övre reglaget för att stänga av din enhet helt och hållet.

• Om skjutreglagen inte visas håller du ner knappen Sleep/Wake tills det röda skjutreglaget visas, och drar sedan reglaget.

2. Vänta 10 sekunder och tryck sedan på Sleep/Wake-knappen.

3. Prova Netflix igen när enheten har startats.

Uppdatera Netflix-appen

1. Gå till hemskärmen och tryck sedan på App Store.

2. Tryck på Sök (Search) och skriv ”Netflix”.

3. I listan letar du reda på Netflix och trycker sedan på Uppdatera (Update). Du kan behöva ange lösenordet för ditt Apple-ID. Om du har glömt det följer du Apples steg för att återställa lösenordet.

4. När uppdateringen är klar kan du prova Netflix igen.

Uppdatera din iOS-version

Följ Apples steg för att uppdatera din enhet till den senaste versionen och prova sedan Netflix igen.

Om du ansluter till en tv med en adapter för videokabel

Lightning-kontakt med videoadapter

Kontrollera att din videoadapter stöds

1. Ta bort alla anslutna kablar från adaptern och anslut den sedan till din iPhone eller iPad.

2. Gå till Inställningar (Settings > Allmänt (General) > Om (About) > Apple HDMI-adapter (Apple HDMI Adapter).

3. Kontrollera Modellnumret (Model Number).

Videokabel eller videoadapter med Thunderbolt eller USB-C

De här alternativen kan vara till hjälp vid problem med iPhone- och iPad-enheter som använder en USB-C-port:

• Kontrollera att tv:n eller skärmen är inställd på rätt ingångskälla.

• Kontrollera att din videokabel eller adapter har stöd för HDCP 2.2.

• Prova att vända på videokabeln eller adaptern.

• Prova att ansluta till en annan videoport på tv:n eller skärmen om möjligt.

Kontakta enhetens tillverkare

De här stegen kan radera appar, data och inställningar som sparats på din enhet. Se till att du har lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk och inloggningsinformationen för Netflix innan du sätter igång.

För att lösa det här problemet måste du kontakta företaget som tillverkade din enhet.

Be dem om hjälp med följande steg när du pratar med dem. Prova Netflix igen efter varje steg för att se om det löste problemet.

1. Uppdatera din enhets inbyggda programvara till den senaste versionen.

2. Återställ enheten till fabriksinställningarna.

Om tillverkaren inte kan lösa problemet, eller om dessa steg inte åtgärdar problemet, måste du använda en annan enhet för att titta på Netflix.

Dator

Kontrollera om andra serier eller filmer fungerar

Om du stöter på samma problem med andra serier eller filmer kan du hoppa över de här stegen.

Om andra serier eller filmer fungerar normalt kan du rapportera ditt problem till oss.

1. Öppna en webbläsare och gå till sidan Streamingaktivitet (Viewing Activity) på ditt konto.

2. I listan som visas letar du reda på serien eller filmen du haft problem med och klickar sedan på Rapportera ett problem (Report a Problem).

3. Följ instruktionerna och klicka på Rapportera problem (Report Problem).

Vi kommer att försöka lösa problemet så fort som möjligt. Medan du väntar kan du fortfarande titta på andra serier och filmer. Gå till Så här rapporterar du problem med en titel för att få mer information.

Stäng andra webbläsarflikar, appar eller program

Netflix streamingprestanda kan förbättras om du stänger andra flikar i din webbläsare och andra appar och program som använder datorns minne och bearbetningsresurser.

Stäng av din dator

1. Stäng av din dator via menyn:

• Mac: Klicka på Apple-menyn längst upp till vänster och sedan på Stäng av (Shut down).

• Windows: Från Startmenyn klickar du på Av/på (Power) > Stäng av (Shut down).

• Chromebook: Längst ner till höger klickar du på klockan > Logga ut (Sign out) > Stäng av (Shut down).

2. Låt datorn vara avstängd i minst 10 sekunder.

3. Sätt på datorn och prova Netflix igen.

Använd en videokabel som stöds

Se till att du använder en videokabel som stöds:

Obs!
Om du använder en videokabeladapter måste anslutningens båda ändar stödjas.
  • HDMI eller HDMI Mini

• USB-C (kallas även för Type C)

• Thunderbolt

• DisplayPort eller DisplayPort Mini

Fortsätt med stegen nedan om du fortfarande har problem med en videoanslutning som stöds, eller om du inte använder en extern skärm.

Om du har provat stegen ovan och fortfarande har problem kan du följa stegen för din dator nedan.

Windows-dator

Justera inställningarna för din bildskärm

1. Högerklicka på skrivbordet.

2. Välj Bildskärmsinställningar (Display Settings).

3. Välj Avancerade skärminställningar (Advanced Display Settings).

4. Välj Egenskaper för bildskärmskort (Display Adapter Properties).

5. Välj fliken Bildskärm (Monitor).

6. Välj Uppdateringsfrekvens (Screen refresh rate).

7. Välj en skärmuppdateringsfrekvens på 120 Hz eller lägre.

8. Välj Verkställ (Apply).

9. Prova Netflix igen.

Uppdatera din Windows-version

Använd länkarna nedan för anvisningar om hur du söker efter uppdateringar av din Windows-version och prova sedan Netflix igen.

Datorer med Windows XP eller Vista kan inte uppdateras till en version som har stöd för Netflix. Vi rekommenderar att du använder en dator med Windows 10 eller senare.

Felsök din skärmkonfiguration

1. Kringgå eventuella HDMI-omvandlare genom att ansluta skärmen direkt till datorn.

2. Om du använder en HDMI-kabel kan du prova att vända på kabeln eller använda en annan HDMI-kabel.

3. Om du använder flera skärmar drar du ur alla skärmsladdar från datorn och ansluter sedan en skärm i taget. Prova Netflix efter att varje skärm har anslutits.

• Om du bara stöter på det här felet med en skärm kan det bero på ett problem med kopieringsskyddet. Vi rekommenderar att du kontaktar skärmens tillverkare om du behöver ytterligare hjälp, eller låter enheten vara urkopplad medan du streamar.

Mac-dator

Uppdatera din Mac-dator

Följ Apples steg för att installera uppdateringar och uppgraderingar för macOSoch prova sedan Netflix igen.

Chromebook

Uppdatera din dator
  1. Anslut din dator till internet med hjälp av Wi-Fi eller en Ethernetkabel. Det går inte att installera uppdateringar när du är ansluten via ett mobilnätverk.

2. Klicka på statusområdet (i det nedre högra hörnet, där din kontobild visas).

3. Välj Inställningar (Settings).

4. Välj Om Chrome OS (About Chrome OS) från menyn till vänster på sidan.

5. Välj Sök efter och installera uppdateringar (Check for and apply updates).

6. Datorn kommer att installera alla nödvändiga uppdateringar. När uppdateringarna installerats väljer du Starta om för att uppdatera (Restart to update).

7. Prova Netflix igen när du har startat om datorn.

Om du har ett annat bildproblem kan du gå till Bildproblem med Netflix för att få mer hjälp.