Kan inte hitta Cast-knappen i Netflix-appen

Om Cast-ikonen saknas när du försöker titta på Netflix på Chromecast kan det betyda att din Chromecast inte använder samma nätverk som din mobila enhet, eller så kan du behöva felsöka problemet.

Obs!
Om du ser ikonen för att casta, men din Chromecast eller tv visas inte när du trycker på den, följer du de här stegen i stället.

Följ stegen för din enhet för att lösa problemet.

Android-mobil eller Android-surfplatta

Möjligheten att använda en mobil enhet för att titta på Netflix på en tv är inte tillgänglig med abonnemang med reklam. Om du vill använda din mobila enhet för att titta på Netflix på en tv måste du byta till ett abonnemang utan reklam.

Kontrollera Chromecasts Wi-Fi-nätverk

1. Öppna Google Home-appen på din Android-mobil eller Android-surfplatta. Hämta appen från Google Play Store om du inte har installerat den än.

2. Tryck på Hem-ikonen längst ner till vänster och rulla nedåt tills du hittar din Chromecast.

• Om du inte kan hitta din Chromecast, eller om det ser ut som att den är offline, kan du behöva ansluta den till samma nätverk som din mobil eller surfplatta. Följ Googles steg för att ansluta din Chromecast till ett annat nätverk.

• Om det står att din Chromecast är  (On) så är den ansluten till rätt nätverk.

3. Prova Netflix igen.

Stäng av din enhet och sätt på den igen

1. Stäng av din mobil eller surfplatta. Se till att den är helt avstängd och inte bara låst.

2. Sätt på enheten igen.

3. Prova Netflix igen.

Uppdatera Google Home och Google Play Services

Du kan behöva uppdatera Google Home-appen och Google Play Services-appen.

Så här uppdaterar du apparna på din mobil:

Obs!
Om du inte är ansluten till Wi-Fi, eller vill spara mobildata, kan du följa Googles steg för att uppdatera varje app individuellt.
  1. Öppna appen Google Play Store.

2. Tryck på profilikonen.

3. Under Tillgängliga uppdateringar (Updates available) trycker du på Uppdatera alla (Update all). Om du inte ser det här alternativet är apparna redan uppdaterade.

4. Prova Netflix igen när uppdateringarna är klara.

Stäng av din Chromecast och sätt på den igen

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Logga ut från Netflix

1. Öppna Netflix-appen.

2. Tryck på Mitt Netflix längst ner till höger.

3. Tryck på Meny längst upp till höger.

4. Tryck på Logga ut och tryck sedan på Logga ut (Sign Out) igen för att bekräfta.

5. Logga in på Netflix igen och gör ett nytt försök.

iPhone eller iPad

Möjligheten att använda en mobil enhet för att titta på Netflix på en tv är inte tillgänglig med abonnemang med reklam. Om du vill använda din mobila enhet för att titta på Netflix på en tv måste du byta till ett abonnemang utan reklam.

Kontrollera Chromecasts Wi-Fi-nätverk

1. Öppna Google Home-appen på din iPhone eller iPad. Hämta appen från App Store om du inte har installerat den än.

2. Tryck på Hem-ikonen längst ner till vänster och rulla nedåt tills du hittar din Chromecast.

• Om du inte kan hitta din Chromecast, eller om det ser ut som att den är offline, kontrollerar du att den är inkopplad och ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som din iPhone eller iPad. Följ Googles steg för att ansluta din Chromecast till rätt nätverk.

• Om det står att din Chromecast är  (On) så är den ansluten till rätt nätverk.

3. Öppna Netflix och försök igen.

Stäng av din Chromecast och sätt på den igen

1. Stäng av enheten. Om enheten har en strömkabel drar du ur den.

2. Se till att din enhet är helt avstängd, inte i vilo- eller standby-läge.

3. Låt enheten vara avstängd i minst 15 sekunder.

4. Slå på enheten och prova Netflix igen.

Windows- eller Mac-dator

Stäng av tillägg i Chrome

Du kan stänga av onödiga tillägg i Chrome.

1. Skriv chrome://extensions i adressfältet.

2. Stäng av alla tillägg som är aktiverade.

Obs!
    Tillägg som är listade under Chrome-appar (Chrome Apps) behöver inte inaktiveras.
  3. Prova Netflix igen.

Om dessa steg löser problemet kan du aktivera dina tillägg igen, ett i taget, för att försöka avgöra vilket av dem som hindrar Netflix från att fungera som det ska.