Asphalt Xtreme - Help en ondersteuning

Knop Downloaden via Google Play Knop Downloaden via de App Store

Scheur door ravijnen, drift over duinen en flits langs je tegenstanders in deze extreme offroadrace. Vergeet alles wat je weet over racen, want als snelheidsduivel hoef je alleen maar je instinct te volgen.

Over de game

Platforms: Android-telefoon of -tablets en iPhone, iPad en iPod touch

Gamecategorie: racen/actie

Aantal spelers: Singleplayer en multiplayer (cross-play ingeschakeld)

Offline spelen: nee

Cloudopslag: Nee

Deze game gebruikt geen cloudopslag. Als je de installatie van de game ongedaan maakt of de game op een ander apparaat speelt, start je vanaf het begin.

Beoordeling van content: Bekijk de game in de Google Play Store of de App Store

Talen: Arabisch, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Engels, Frans, Duits, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans (Castiliaans), Spaans (Latijns-Amerika), Zweeds, Thai, Turks

Developer: Gameloft

Downloaden

Vereisten

Als je Netflix Games wilt spelen, moet je ze eerst op je apparaat installeren. Je hebt het volgende nodig:

• Een compatibel apparaat:

• Android-telefoon of -tablet met Android 8.0 of hoger

• iPhone, iPad, of iPod touch met iOS/iPadOS 15 of hoger

• Een actief Netflix-abonnement

• Een internetverbinding voor het downloaden, installeren en spelen van de game

• Voldoende opslagruimte op je apparaat

Installatie

Android-telefoons en -tablets

Vanuit de Netflix-app

De Netflix-app bevat een rij met Netflix Games in het startscherm en een tabblad Games onderaan.

1. Veeg van het startscherm in de app naar beneden om de rij Netflix Games of tik op het tabblad Games.

2. Tik op de game en tik op Game downloaden. De Play Store wordt geopend.

3. Tik op Installeren.

• Afhankelijk van de game en de instellingen van je apparaat verschijnt mogelijk een scherm Toestemmingen. Kies Accepteren.

4. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat je een game hebt geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat of in de app-lade.

5. Kies je profiel en begin met spelen.

Vanuit de Play Store

Je kunt ook naar een bepaalde game zoeken in de Google Play Store.

1. Open de Play Store en zoek naar de game op naam of zoek op 'Netflix Games'.

2. Selecteer de game in de zoekresultaten en tik op Installeren

• Afhankelijk van de game en de instellingen van je apparaat verschijnt mogelijk een scherm Toestemmingen. Kies Accepteren.

3. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen na de installatie.

• Nadat je een game hebt geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat of in de app-lade.

4. Tik op Doorgaan en log in met het e-mailadres en wachtwoord van je Netflix-account als dit wordt gevraagd

5. Kies je Netflix-profiel en begin met spelen.

Netflix Games zijn niet beschikbaar voor Kids-profielen. Een game is mogelijk niet zichtbaar voor een profiel als dit een lagere leeftijdsclassificatie heeft dan de game. Ook kan het zijn dat je apparaat niet compatibel is met de game.

iPhone, iPad en iPod touch

Vanuit de Netflix-app

De Netflix-app bevat een rij met Netflix Games in het startscherm.

1. Scrol in het startscherm naar beneden naar de rij Netflix Games.

2. Tik op de game en tik dan op Game downloaden. De App Store wordt geopend.

3. Selecteer Downloaden of tik op het pictogram Cloud.

4. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat een game is geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat.

5. De game wordt gestart met het hoofdprofiel van het account. Tik op het pictogram Profiel in de game als je een ander account wilt kiezen en begin met spelen.

Vanuit de App Store

Je kunt ook naar een bepaalde game zoeken in de App Store.

1. Open de App Store en zoek naar de game op naam of zoek op 'Netflix Games'.

2. Selecteer de game in de zoekresultaten en selecteer Download of tik op het pictogram Cloud.

3. De game wordt gedownload en geïnstalleerd. Kies Openen nadat de game is gedownload.

• Nadat de game is geïnstalleerd, kun je deze vinden in de rij Netflix Games van de Netflix-app. Mogelijk staat de game in het startscherm van je apparaat.

4. Als je wordt gevraagd om in te loggen, tik je op Volgende en log je in met het e-mailadres van je Netflix-account en je wachtwoord. Selecteer Inloggen.

5. Kies je profiel en begin met spelen.

Netflix Games zijn niet beschikbaar voor Kids-profielen. Een game is mogelijk niet zichtbaar voor een profiel als dit een lagere leeftijdsclassificatie heeft dan de game. Ook kan het zijn dat je apparaat niet compatibel is met de game.

Vragen over gameplay

Zit je ergens vast in de game? Vraag je je af hoe iets werkt? Heb je vragen over instellingen in de game? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de gameplay.

Mogelijke spoilers hieronder.

Systeem en instellingen

Besturing aanpassen
Tik vanuit het hoofdmenu op Options > Controls en kies tussen de verschillende besturingsopties. Tik tijdens een race in de linkerbovenhoek op pauzeren> Options > Controls.

Taal of land wijzigen
De gametaal wordt automatisch aangepast aan de taal van je Netflix-profiel. Je kunt ook de taal in de game kiezen. Tik op Options > Language and Country en kies een taal en land.

De wijziging van het land is permanent. Je kunt het niet nog een keer wijzigen.

Muziek, geluidseffecten en enginevolume aanpassen
Tik op Options > Sound & Display. Gebruik de schuifknoppen om het volumeniveau aan te passen.

De snelheidseenheid wijzigen
Tik op Options > Sound & Display. In het onderste gedeelte van het scherm zie je de instellingen voor de snelheidseenheid.

Gamemodes

Career
Race om sterren, credits, kronen en kaarten te verdienen. Speel events die zijn gecategoriseerd op seizoen om vooruit te komen in deze mode. Voor sommige events heb je een specifiek voertuig of een specifieke voertuig-ranking nodig, dus je moet eerst je voertuigen upgraden.

• Classic - Finish als eerste, race met een specifiek voertuigtype of voltooi een challenge. Je moet als eerste finishen om de sterren van de andere twee achievements te verdienen.

• Elimination - De racer op de laatste plaats krijgt een timer en wanneer deze nul bereikt, wordt hij of zij geëlimineerd. De timer wordt steeds gereset wanneer er een speler wordt geëlimineerd. Als je als laatste overblijft, word je beloond met een ster. Voltooi de twee andere challenges in de race om de tweede en de derde ster te winnen.

• Knockdown - Race tegen één tegenstander en veel andere voertuigen. Het doel is om meer voertuigen uit te schakelen dan je tegenstander binnen een bepaalde tijd of als eerste een bepaald aantal voertuigen uit te schakelen.

• Infected - De racer op de laatste plaats wordt geïnfecteerd aan het begin van de race. Geïnfecteerde racers krijgen onbeperkt nitro, maar deze status duurt maar een paar seconden. Als ze meer tijd willen verdienen, moeten ze bijvoorbeeld driften en stunts uitvoeren en andere spelers infecteren door ze aan te raken. Winnaar is degene die als eerste over de finish komt.

• Versus - Race tegen één tegenstander en ontwijk tegenliggers. Het doel is om als eerste te finishen.

Mastery
Beheers de voertuigen die je hebt vrijgespeeld door speciale challenges te voltooien. Hiermee kun je speciale rewards verdienen, zoals exclusieve decals. Je speelt Mastery's voor voertuigen vrij wanneer je ze bouwt met blueprints.

Multiplayer
Stem voor de gamemode, locatie en het aantal ronden en race tegen andere spelers op basis van persoonlijke voertuig-rankings. Het hangt af van het aantal racers en het aantal races waaraan je meedoet hoeveel punten je als winnaar krijgt. Alle racers worden weergegeven in het klassement, dat de beste tijd en prestatie bevat.

Met Daily Wins krijg je rewards als je in Multiplayer meerdere races in de top drie eindigt. Rewards worden beter naarmate je meer races wint. Ze worden elke dag gereset.

Limited-Time Events
Tijdelijke events zijn reeksen races die maar een beperkte tijd beschikbaar zijn. Tik op de banner Claim Your Rewards om je items te incasseren.

Als tijdens het event een specifiek voertuig vereist is om deel te nemen, controleer dan of de naam van je voertuig overeenkomt. Als je een ander voertuig gebruikt, kun je de challenge niet voltooien. Voorbeeld: Als de challenge aangeeft dat je de 'Chevrolet 3100 Pickup' nodig hebt, speel je de reward alleen vrij met de pick-upversie van de auto.

Launch Event
Als je deelneemt, moet je fuses gebruiken. Deze worden aangevuld zodra ze leeg zijn, met een maximum van drie. Voltooi alle drie de fasen om de exclusieve auto vrij te spelen. Als je het event niet op tijd kunt voltooien, moet je de auto op een andere manier zien te verkrijgen. Maar de upgrades raak je niet kwijt.

Valuta en items die je kunt vrijspelen

Credits
Gebruikt om allerlei verschillende items te kopen. Verdien credits door in de mode Career, Vehicle Masteries en Multiplayer te racen. Het aantal gewonnen credits hangt af van je positie, het aantal verdiende sterren in de mode Career of je prestaties tijdens de race (aangegeven met medailles).

Kronen
Gebruikt om exclusieve decals voor voertuigen, zeldzame boxen en Black Market-items te komen. Verdien kronen door tijdelijke events te spelen, een winreeks te behouden in Multiplayer, twee of drie sterren in seizoenslevels te behalen en rewards voor dagelijkse missies te krijgen.

Sterren
Gebruikt om je voortgang in de mode Career te meten. Er zijn 225 events waarbij je telkens drie sterren kunt winnen. Afhankelijk van de gamemode win je de eerste ster altijd op basis van je positie/tijd/score in een Career-event. De andere sterren win je door twee objectives per event te voltooien. Deze objectives staan in het scherm dat je ziet vóór de race.

Kaarten
Verdien dit item door boxen te openen, door deel te nemen aan tijdelijke events en door sterren te verdienen in de mode Career. Ze worden toegekend via loting, dus elke kaart is willekeurig. Kaarten kunnen niet worden verkocht.

Black Market
De winkel wordt elke zes uur vernieuwd met kaarten die je kunt kopen met credits of kronen.

Voertuiggegevens en aanpassing

Vrijspelen en upgraden
Verzamel het benodigde aantal blueprints om een voertuig vrij te spelen. Ontvang blueprints door de boxen te openen die je als reward hebt verzameld of op de Black Market hebt gekocht. Als je je voertuig wilt upgraden, heb je blueprints, gereedschapskaarten en credits nodig. Nadat je een voertuig hebt vrijgespeeld, kun je dit niet meer verkopen.

Voertuig-ranking
Een powerindicatie die is gekoppeld aan de versnelling, topsnelheid, besturing en nitro van het voertuig. Verbeter je voertuig-ranking met rank-uptools in boxen om je positie te verbeteren. Je kunt de ranking van een voertuig verhogen (tot level 50) door dit te upgraden in het garagemenu of door een voertuig met een hogere ranking vrij te spelen.

Aanpassingsopties voor een voertuig
Pas je voertuigen aan met decals: tik op het voertuig en tik linksboven op de spuitbus. Je kunt decals winnen tijdens exclusieve tijdelijke events en Vehicle Mastery-races, maar je kunt ze ook kopen met kronen. De kleur van het voertuigvenster kun je niet aanpassen.

Voertuigen besturen op moeilijk terrein
Moeilijk terrein op de parcoursen beïnvloedt voertuigen op verschillende manieren. Modder en water remmen alle voertuigen af, behalve de zwaardere typen (trucks en monstertrucks). Op ijs slippen alle voertuigen meer dan normaal.

Racen

Doelen en objectives bekijken
In de mode Career worden de objectives uitgelegd in het scherm dat je ziet vóór de race. Tik op een poster voor extra informatie over de race, het soort challenge en de objectives waarvoor je de tweede en de derde ster verdient. Zodra je een race hebt gekozen, zie je de objectives opnieuw in het laadscherm.

Nitro
Nitro is een boost die je tijdens een race verkrijgt door nitroflessen te verzamelen of door stunts in de game uit te voeren, zoals Flat Spins and Barrel Rolls, drifts, sprongen, knockdowns, en vernietiging van breekbare items. Verzamel deze tijdens het racen om je nitrobalk te vullen en geef een nitroboost door op het scherm te tikken. Tik eenmaal om een gedeelte van je nitro te verbruiken of tik meerdere keren voor een grotere en dus krachtigere boost.

Long Nitro
Activeer Long Nitro door eenmaal te tikken. Er verschijnt dan een rood gedeelte aan het einde van het geactiveerde nitrosegment. Tik nogmaals op de nitro zodra de nitrobalk het rode gedeelte bereikt. Het volgende segment wordt langzamer verbruikt. Je kunt makkelijker lange reeksen uitvoeren als je voertuigtypen zoals SUV's of trucks gebruikt.

Driften
Stuur lang genoeg om een drift te starten. Je kunt ook tijdens het sturen op de rem tikken om een drift eerder af te dwingen. Gebruik drifts in gevaarlijke bochten. Stop een drift door het voertuig recht te sturen. Met een snelle nitroboost kun je ook uit de draft komen en haarspeldbochten nemen.

Barrel Rolls en Flat Spins
Deze tricks worden tijdens een race beloond met een nitro. Ervaren spelers kunnen verschillende rolls of spins in één sprong uitvoeren. Dit is een goede tactiek om snel de nitrobalk van je voertuig te vullen.

• Een Barrel Roll is een luchtmanoeuvre waarmee het voertuig in een kurkentrekkerpatroon door de lucht vliegt. Je kunt deze starten door met hoge snelheid van een gekromde hellingsbaan te springen.

• Een Flat Spin is een andere manoeuvre waarbij het voertuig door de lucht spint. Je kunt dit doen door vanaf een normale helling te springen tijdens het driften.

Boosters
Dit zijn bonussen die gedurende beperkte tijd van invloed zijn op alle races die een speler start. Koop ze met credits vóór het begin van elke race of ontvang ze als cadeaus of rewards. Als een booster is geactiveerd, wordt er een timer weergegeven op het scherm Boosters. Als je meer dan één booster van hetzelfde soort activeert, worden ze toegevoegd aan de bestaande tijdslimiet.

• Er zijn vier verschillende soorten boosters:

• Double Credits: Verdubbelt gedurende een beperkte tijd het aantal credits aan het einde van alle races.

• Nitro Recharger: vult de nitrobalk op dubbele snelheid.

• Extra Tank: breidt de capaciteit van je nitrobalk uit.

• Boosted Wheels: maakt je voertuig immuun op moeilijk terrein. (Trucks en monstertrucks zijn al ongevoelig voor moeilijk terrein.)

Shortcuts
Er zijn speciale paden op de parcoursen die alleen open kunnen worden gebroken door voertuigen zoals monstertrucks en trucks. Ervaren spelers kunnen door shortcuts glippen nadat een zwaar voertuig de toegang eerst heeft vrijgemaakt.

Racen op verschillende parcoursen met voertuigen van verschillende niveaus
Je moet events vrijspelen om op de verschillende parcoursen te racen. Je kunt in alle vrijgespeelde events racen met elk voertuig dat je al hebt, maar de informatie over het event bevat ook een hint over welk voertuigtype beter presteert tijdens dat specifieke event.

Cameraweergave wijzigen
Tik tijdens het racen rechtsboven op de kleine camera. Je kunt de weergave ook wijzigen door op pauzeren > Options > Sound & Display te tikken.

De radiozender wijzigen
Tik tijdens het racen linksboven op pauzeren en kies het gewenste type muziek.

Probleemoplossing/problemen

Heb je problemen omdat de game lag vertoont, vastloopt, pauzeert, een trage framerate heeft, een zwart scherm weergeeft of crasht? Probeer dan elk van de volgende stappen apart en kijk of het helpt.

• Sluit de game en start deze opnieuw.

• Als er een update voor de game beschikbaar is, download deze dan en probeer de game opnieuw.

• Start je apparaat opnieuw op.

Neem contact met ons op als geen van deze stappen het probleem oplost of als je ze steeds moet herhalen. Laat ons weten welke game je speelt en wat het probleem is.

Heb je nog meer specifieke vragen? Zie het artikel Asphalt Xtreme - Probleemoplossing voor veelgestelde vragen en algemene problemen.

Kun je niet vinden waarnaar je op zoek bent? Raadpleeg het artikel Netflix Games. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen.