Asphalt Xtreme – Hjälp och support

Hämta från Google Play Ladda ner från App Store

Kör genom trånga bergsklyftor, sladda över sanddyner och lämna motståndarna långt bakom dig i denna racingupplevelse i extrem terräng. Glöm allt du lärt dig om racing – här behövs bara dina instinkter och ditt orädda fartbegär.

Om spelet

Plattformar: mobiler eller surfplattor med Android och iPhone, iPad eller iPod touch

Spelkategori: Racing/action

Antal spelare: En spelare och flera spelare (går att spela på flera plattformar)

Offlinespel: Nej

Molnlagring: Nej

Det här spelet använder inte molnlagring. Om du avinstallerar spelet eller spelar på en annan enhet måste du börja om från början.

Innehållsklassificering: Gå till spelet i Google Play Store eller App Store

Språk: arabiska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), engelska, franska, tyska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, ryska, spanska (kastiliansk), spanska (latinamerikansk), svenska, thailändska, turkiska

Utvecklare: Gameloft

Så här laddar du ner

Krav

För att spela Netflix Games måste du först installera spel på din enhet. Det här behöver du:

• En kompatibel enhet:

• En mobil eller surfplatta med Android 8.0 eller senare

• iPhone, iPad eller iPod touch som kör iOS/iPadOS 15 eller senare

• Ett aktivt Netflix-abonnemang

• En internetanslutning för att ladda ner, installera och spela spelet

• Tillräckligt lagringsutrymme på din enhet

Installering

Mobiler och surfplattor med Android

Från Netflix-appen

I Netflix-appen finns en rad som heter Netflix Games på startskärmen och en flik för spel längst ner.

1. Från startskärmen i appen rullar du nedåt för att hitta raden Netflix Games eller trycker på fliken för spel.

2. Tryck på spelet och tryck sedan på Hämta spelet (Get Game). Play Store öppnas.

3. Tryck på Installera (Install).

• Beroende på vilket spel du har valt och vilka inställningar din enhet har kan en skärm som heter Behörigheter (Permissions) dyka upp. Välj Acceptera (Accept).

4. Spelet laddas ner och installeras. Välj Öppna (Open) när installationen är slutförd.

• När ett spel är installerat hittar du det under raden Netflix Games i Netflix-appen. Det kan också finnas på enhetens hemskärm eller programskärm.

5. Välj profil och börja spela!

Från Play Store

Du kan också söka efter ett spel i Google Play Store.

1. Öppna Play Store och sök efter spelets namn. Du kan också söka efter ”Netflix-spel”.

2. Välj spelet bland sökresultaten och tryck på Installera (Install).

• Beroende på vilket spel du har valt och vilka inställningar din enhet har kan en skärm som heter Behörigheter (Permissions) dyka upp. Välj Acceptera (Accept).

3. Spelet laddas ner och installeras. Välj Öppna (Open) när installationen är slutförd.

• När ett spel är installerat hittar du det under raden Netflix Games i Netflix-appen. Det kan också finnas på enhetens hemskärm eller programskärm.

4. Tryck på Fortsätt (Continue) och logga in med e-postadressen och lösenordet för ditt Netflix-konto om du blir ombedd att göra det.

5. Välj din Netflix-profil och börja spela!

Netflix-spel är inte tillgängliga i barnprofiler. Det kan hända att ett spel inte visas för en profil om profilens åldersgräns har ställts in under åldersgränsen för spelet, eller om din enhet inte är kompatibel med spelet.

iPhone, iPad och iPod touch

Från Netflix-appen

Netflix-appen inkluderar en rad för Netflix Games på startskärmen.

1. Bläddra ner på startskärmen för att hitta raden Netflix Games.

2. Tryck på spelet och tryck sedan på Hämta spelet (Get Game). App Store öppnas.

3. Välj Hämta (Get) eller tryck på molnikonen.

4. Spelet laddas ner och installeras. Välj Öppna (Open) när installationen är slutförd.

• När spelet har installerats hittar du det i raden Netflix Games i Netflix-appen. Spelet kan även visas på hemskärmen på din enhet.

5. Spelet kommer att startas med den primära profilen för kontot. Tryck på profilikonen i spelet om du vill ändra till en annan profil och börja spela!

Från App Store

Du kan också söka efter ett spel i App Store.

1. Öppna App Store  och sök efter spelets namn. Du kan också söka efter ”Netflix-spel”.

2. Välj Hämta (Get) eller tryck på molnikonen.

3. Spelet laddas ner och installeras. Välj Öppna (Open) när installationen är slutförd.

• När spelet har installerats hittar du det i raden Netflix Games i Netflix-appen. Spelet kan även visas på hemskärmen på din enhet.

4. Tryck på Nästa (Next) och logga sedan in med e-postadressen och lösenordet för ditt Netflix-konto om du blir ombedd att göra det. Välj Logga in (Log in).

5. Välj profil och börja spela!

Netflix-spel är inte tillgängliga i barnprofiler. Det kan hända att ett spel inte visas för en profil om profilens åldersgräns har ställts in under åldersgränsen för spelet, eller om din enhet inte är kompatibel med spelet.

Frågor om spel

Har du fastnat någonstans i spelet? Undrar du hur något funkar? Har du frågor om inställningar i spelet? Här hittar du svar på vanliga frågor om spel.

Observera att svaren kan innehålla spoilers.

System och inställningar

Anpassa kontroller
Tryck på Alternativ (Options) > Kontroller (Controls) från huvudmenyn och välj mellan de olika alternativen. Under ett lopp pausar du längst upp till vänster > Alternativ (Options) > Kontroller (Controls).

Ändra språk eller land
Spelet får automatiskt samma språk som din Netflix-profil. Du kan också välja språk inuti spelet. Tryck på Alternativ (Options) > Språk och land (Language And Country) och välj ett språk och ett land.

Om du byter land är ändringen permanent. Du kan inte byta det igen.

Ändra musik, ljudeffekter och motorvolym
Tryck på Alternativ (Options) > Ljud och skärm (Sound & Display). Använd reglagen för att ändra volymnivåerna.

Ändra enhet som hastigheten visas i
Tryck på Alternativ (Options) > Ljud och skärm (Sound & Display). I skärmens nedre del hittar du inställningarna Enhet för hastighet (Speed Unit).

Spellägen

Karriär (Career)
Tävla och samla på dig stjärnor, krediter, kronor och kort. Spela evenemang kategoriserade efter säsong för att lyckas i det här läget. Vissa evenemang kräver att du äger ett specifikt fordon eller har ett fordon som nått en viss nivå, vilket betyder att du behöver uppgradera dina fordon först.

• Klassiskt (Classic) – Vinn ett lopp, kör med en särskild arketyp eller slutför en utmaning. Du måste komma först i mål för att få stjärnorna från de två andra uppdragen.

• Eliminering (Elimination) – Föraren som ligger sist får en timer på sig, och när timern når noll elimineras föraren. Timern startar om varje gång en spelare blir eliminerad. Bli den sista föraren kvar på banan och få en stjärna. Slutför loppets två andra utmaningar för att få den andra och den tredje stjärnan.

• Utslagning (Knockdown) – Kör mot en konkurrent och ett antal andra fordon. Målet är att slå ut fler fordon än din konkurrent, antingen under en viss tid eller bland ett visst antal fordon.

• Infektering (Infected) – Spelaren som ligger sist blir infekterad i början av loppet. Infekterade spelare får obegränsad nitro, men det varar bara i några sekunder. För att få mer tid måste de utföra åtgärder som att drifta och göra stunttrick, och sprida sin infektion till andra spelare genom att vidröra dem. Den som först korsar mållinjen vinner.

• Duell (Versus) – Kör mot en enda motståndare och undvik mötande trafik. Målet är att vinna loppet.

Utmaning (Mastery)
Bemästra fordonen du har låst upp genom att klara av specialutmaningar som ger dig särskilda belöningar såsom exklusiva dekaler. Kunskap om varje fordon blir tillgänglig när du bygger dem med ritningar (Blueprints).

Flerspelarläge
Rösta på spelläge, plats och antal varv, och kör mot andra spelare baserat på fordonsranking. Hur många poäng du får för en seger beror på antalet förare och hur många lopp du deltar i. Alla förare finns med på resultattavlorna, som visar den bästa tiden och bedriften.

Dagliga segrar ger dig belöningar när du tävlar i flerspelarläget och slutar på första, andra eller tredje plats i flera lopp. Belöningarna blir bättre ju fler vinster du skrapar ihop, och antalet segrar nollställs dagligen.

Tidsbegränsade evenemang
De här loppen är bara tillgängliga under en begränsad tidsperiod. Tryck på banderollen Hämta dina belöningar (Claim Your Rewards) för att få dina föremål.

Om evenemanget kräver att ett specifikt fordon ska slutföra utmaningen behöver du dubbelkolla att namnet på ditt fordon matchar. Om du använder ett annat fordon kan du inte slutföra utmaningen. Om utmaningen till exempel kräver en Chevrolet 3100 Pickup är det bara pickup-versionen av bilen som låser upp belöningen.

Startevenemang (Launch Event)
Använd säkringar (fuses) för att delta. Säkringar går att fylla på till max tre när de har tagit slut. Klara av alla tre nivåer för att låsa upp den exklusiva bilen. Om du inte klarade av evenemanget i tid måste du skaffa bilen på något annat sätt, men du förlorar inte uppgraderingarna.

Valuta och upplåsningar

Krediter (Credits)
Används för att köpa många olika sorters föremål. Du får dem genom att delta i karriärläget, klara fordonsutmaningar (Vehicle Mastery) och tävlingar med flera spelare. Antalet krediter du vinner beror på din plats, antalet stjärnor du tjänat in i karriärläget eller din prestation i racet (representeras av medaljer).

Kronor (Crowns)
Används för att köpa exklusiva fordonsdekaler, ovanliga lådor och artiklar på svarta marknaden. Samla ihop dem genom att delta i tidsbegränsade evenemang, bibehålla segersviter i flerspelarläget, få 2–3 stjärnor från säsongsnivåer och belöningar för dagliga uppdrag.

Stjärnor (Stars)
Används för att mäta dina framsteg i karriärläget. Det finns 225 evenemang med tre stjärnor som du kan vinna för varje evenemang. Beroende på spelläge vinner du alltid den första stjärnan för plats/tid/poäng i ett karriärevenemang. De andra vinner du genom att slutföra två uppdrag per evenemang. Dessa uppdrag beskrivs på skärmen som visas innan ett race börjar.

Kort (Cards)
Få dem genom att tjäna in lådor, delta i tidsbegränsade evenemang och samla ihop stjärnor i karriärläget. De lottas ut, så varje kort delas ut slumpmässigt. Kort kan inte säljas.

Svarta marknaden (Black Market)
Affären uppdateras var sjätte timme med ett utbud av kort som du kan köpa med krediter eller kronor.

Information om fordon och fordonsanpassning

Lås upp och uppgradera
Samla in det antal ritningar som behövs för att låsa upp ett fordon. Skaffa ritningar genom att öppna lådorna du får som belöning eller köp dem på svarta marknaden. Du måste ha tillräckligt många ritningar, verktygskort och krediter för att uppgradera ditt fordon. När ett fordon har blivit upplåst kan det inte säljas.

Fordonsranking (Vehicle Rank)
En indikation på fordonets styrka som är knuten till fordonets acceleration, topphastighet, styrning och Nitro. Förbättra din fordonsranking med verktyg som förbättrar rankingen. Du hittar dem inuti lådor. Du kan förbättra ett fordons ranking (upp till nivå 50) genom att uppgradera det i garagemenyn, eller genom att låsa upp ett fordon med högre ranking.

Anpassningsalternativ för ett fordon
Anpassa dina fordon med dekaler – tryck på fordonet och sedan på spray-ikonen i det nedre vänstra hörnet. Du kan vinna dekaler i exklusiva, tidsbegränsade evenemang och i fordonsutmaningarna, eller köpa dem med kronor. Färgnyansen på fordonens fönster kan inte ändras.

Fordonsstyrning i oländig terräng
Fordonen påverkas på olika sätt av oländig terräng på banorna. Lera och vatten gör alla fordon långsammare, förutom de tyngre fordonen (pickuper och monstertruckar). Is får alla fordon att slira mer.

Så här gör du för att köra

Kontrollera mål och uppdrag
I karriärläget visas och förklaras uppdragen på skärmen du ser innan ditt race börjar. Tryck på valfri affisch för att få mer information om respektive race, typen av utmaning och vad som krävs för att vinna en andra och tredje stjärna. När ett race och en bil har valts kommer du att se uppdragen igen på laddningsskärmen.

Nitro
Nitro är accelerationer som du kan få under ett race genom att samla in nitro-flaskor eller utföra trick som Flat Spin, Barrel Roll, sladdar, hopp, utslagningar och att förstöra vägspärrar. Samla på dessa medan du kör för att fylla ditt Nitro-fält och aktivera det genom att trycka på skärmen. Tryck en gång för att använda en portion Nitro, eller tryck flera gånger för ännu snabbare acceleration.

Lång Nitro
Aktivera lång Nitro genom att trycka en gång för att få en röd zon att visas i slutet av den aktiverade Nitro-delen. Tryck på Nitro igen när Nitro-fältet når det röda området, så räcker din nästa del längre. Om du använder arketyper som stadsjeepar eller lastbilar blir det lättare att sätta ihop långa sekvenser.

Sladda (Drifting)
Sväng länge nog för att börja sladda. Du kan också trycka på bromsen medan du svänger för att börja sladda tidigare. Sladda för att ta dig igenom farliga kurvor. Sluta sladda genom att köra fordonet rakt framåt. En snabb Nitro-acceleration tar dig också ut ur sladden och runt särskilt skarpa svängar.

Barrel Roll och Flat Spin
De här tricken ger Nitro under ett race. Skickliga spelare kan skruva eller snurra flera gånger i ett hopp – en bra strategi för att fylla på fordonets Nitro-mätare.

• Barrel Roll är en flygmanöver som låter fordonet flyga i en korkskruvsliknande bana. Det kan göras genom att hoppa från krökta ramper i hög fart.

• Flat Spin är ett annat lufttrick som låter dig sätta fordonet i spinn i luften. Det kan göras genom att hoppa från en normal ramp samtidigt som fordonet sladdar.

Boosters
Boosters är bonusar som påverkar samtliga race en spelare deltar i under en viss tid. Köp dem med krediter före varje race, eller få dem som gåvor eller belöningar. När de aktiveras dyker en timer upp på Booster-skärmen. Om du aktiverar fler än en av samma typ utökas den befintliga tidsbegränsningen.

• Det finns fyra typer av förbättringar (Boosters):

• Double Credits: Fördubblar antalet krediter du tjänar in i slutet av alla race under en begränsad tid.

• Nitro Recharger: Fyller Nitro-mätaren dubbelt så snabbt.

• Extra Tank: Ger din Nitro-mätare utökad kapacitet.

• Boosted Wheels: Ger ditt fordon immunitet mot oländig terräng. (Pickuper och monstertruckar är redan immuna mot oländig terräng.)

Genvägar (Shortcuts)
Det finns särskilda vägar på banorna som bara kan öppnas av tunga fordon som monstertruckar och pickuper. Men skickliga spelare kan smita in på genvägar om ett tungt fordon rensar vägen först.

Racing på olika banor med olika sorters fordon
Du måste låsa upp evenemang för att kunna tävla på olika banor. Du kan tävla i alla evenemang som låsts upp med alla fordon du redan äger, men du kan också kontrollera informationen om evenemanget för att få ledtrådar om vilken fordonstyp som passar bäst för evenemanget i fråga.

Byt kameravinkel
Tryck på den lilla kameran längst upp till höger på skärmen medan du kör. Du kan också byta vinkel genom att trycka på Paus (Pause) > Alternativ (Options) > Ljud och skärm (Sound & Display).

Byt radiostation
Medan du kör kan du trycka på Paus (Pause) längst upp till vänster och välja musik.

Felsökning/Problem

Om ett spel hänger sig, kraschar, pausas, går långsamt eller visar en svart skärm kan du försöka med följande steg för att lösa problemet.

• Avsluta och starta om spelet.

• Om det finns en uppdatering för spelet ska du ladda ner den och sedan prova spelet igen.

• Starta om enheten.

Kontakta oss om inget av dessa steg löser ditt problem, eller om du tvingas utföra dem om och om igen. Berätta för oss vilket spel du spelar och vilket problem du har stött på.

Har du mer specifika frågor? Läs artikeln Asphalt Xtreme – Felsökning för vanliga frågor och problem.

Hittar du inte vad du letar efter? Läs vår artikel Netflix Games. Du kan också kontakta oss.