Det står ”Din tv ingår inte i kontots Netflix-hushåll”

Din tv ingår inte i kontots Netflix-hushåll

Det här meddelandet innebär att Netflix inte kunde förknippa din tv med ditt Netflix-hushåll.

Om du loggade in på Netflix från en enhet som inte ingår i ditt Netflix-hushåll kan du behöva verifiera enheten för att kunna titta på Netflix. För att lösa problemet kan du:

Om du loggade in på en tv som ingår i ditt Netflix-hushåll och ändå ser det här felmeddelandet måste du verifiera att tv:n du använder ingår i Netflix-hushållet. För att göra detta behöver du:

• Mobiltelefon eller surfplatta med kamera

• En Wi-Fi-anslutning

Verifiera att tv:n ingår i ditt Netflix-hushåll

1. När du ser texten på tv:n väljer du Uppdatera Netflix-hushåll (Update Netflix Household).

2. Välj Felsök den här tv:n (Troubleshoot This TV).

3. Skanna QR-koden genom att öppna kameran på din mobila enhet och rikta den mot tv-skärmen. Tryck sedan på Nästa
    Skanna QR-koden

4. Se till att din mobila enhet är ansluten till Wi-Fi-nätverket i ditt hem. Tryck på Nästa.
    Mobilt Wi-Fi-nätverk

• Gå direkt till felsökningsavsnittet nedan om din mobila enhet inte kan ansluta till din internetuppkoppling.

5. Tryck på Hämta kod (Get Code) för att generera en ny QR-kod på tv:n.

6. Skanna QR-koden genom att öppna kameran på din mobila enhet och rikta den mot tv-skärmen. (Du kanske måste ge Netflix åtkomst till kameran på din mobila enhet.)
    Generera en ny QR-kod på tv:n

7. När verifieringen är slutförd väljer du Börja titta (Start Watching) för att fortsätta titta på Netflix.

• Om det inte fungerar ska du kontrollera att din mobila enhet och tv:n är anslutna till samma internetuppkoppling. Försök sedan igen.

Tv:n är ansluten

Felsökning

Min mobila enhet kan inte ansluta till internetuppkopplingen i mitt hem

Om din mobila enhet inte kan ansluta till din internetuppkoppling, eller om du inte kan genomföra ovanstående steg, måste du slutföra verifieringsprocessen genom att använda en annan tv i Netflix-hushållet.

1. Tryck på Nästa (Next) på din mobila enhet.

2. Från skärmen väljer du en annan tv i Netflix-hushållet och trycker sedan på Nästa (Next).

3. Slå på tv:n du valde och öppna Netflix.

4. Tryck på Nästa (Next) på din mobila enhet.

Obs!
    Försök att koppla upp din mobila enhet på ditt Wi-Fi-nätverk för en snabbare lösning.

Mobil Wi-Fi-anslutning

5. Tryck på Nästa (Next) på din mobila enhet om du ser en QR-kod på tv:n.

• Om du inte ser någon QR-kod går du till ”QR-koden visas inte” nedan.

6. Skanna QR-koden genom att rikta kameran på din mobila enhet mot tv-skärmen. (Du kanske måste ge Netflix åtkomst till kameran på din mobila enhet.)
    Skanna QR-koden

7. När verifieringen är slutförd väljer du Börja titta (Start Watching) to för att fortsätta titta på Netflix med önskad tv.
    Tv:n är ansluten

QR-koden visas inte

Följ stegen nedan om du inte ser någon QR-kod på din tv efter att ha slutfört steg 4 ovan:

1. Välj din Netflix-profil på tv:n.

2. På Netflix hemskärm öppnar du menyn genom att trycka till vänster på fjärrkontrollen.

3. Bläddra längst ned till Få hjälp (Get Help) och välj sedan Hämta QR-kod (Get QR code).

4. Tryck på Skanna kod (Scan Code) på din mobila enhet och skanna sedan QR-koden som visas på tv:n

• Om du inte hittar menyn Få hjälp (Get Help), eller om du inte ser QR-koden, trycker du på Prova en annan metod (Try Another Method) på din mobila enhet och följer sedan anvisningarna där.

5. När verifieringen är slutförd väljer du Börja titta (Start Watching) för att fortsätta titta på Netflix med önskad tv-apparat.

Har du fortfarande problem med att verifiera tv:n?

Prova följande om du har slutfört de ovanstående stegen men ändå inte kan verifiera tv:n:

Anslut din mobila enhet till internetuppkopplingen i ditt hem, eller till samma internetuppkoppling som en annan tv i Netflix-hushållet.

1. Kontrollera namnet på internetuppkopplingen eller Wi-Fi-nätverket i tv:ns inställningar.

2. Gå till nätverksinställningar på din mobila enhet, välj Wi-Fi och välj sedan samma nätverk som tv:n använder.

Ge webbläsaren på din mobila enhet åtkomst till kameran för att skanna QR-koden

• Om du inte tillät åtkomst använder du knappen Tryck här för att försöka igen (Tap here to retry) och trycker sedan på OK eller Tillåt endast när appen används (Allow only while using the app).

• Om knappen Tryck här för att försöka igen (Tap here to retry) inte fungerade följer du stegen för att tillåta åtkomst för kameran i inställningarna:

Skanna QR-koden

1. Skanna QR-koden genom att rikta kameran på din mobila enhet mot tv-skärmen. Se till så att ingenting blockerar kameran.

2. Håll din mobila enhet still rakt framför tv:n.