Spraakbesturing gebruiken voor Netflix

Netflix kan worden bediend met veel spraakgestuurde apparaten en vituele assistenten.

Spraakgestuurde apparaten

Spraakgestuurde apparaten bevatten een knop op de afstandsbediening voor spraakopdrachten.

Gebruik spraakopdrachten als volgt:

1. Druk op de microfoonknop van de afstandsbediening

2. Geef een ondersteunde spraakopdracht wanneer het apparaat luistert.

Neem contact op met de fabrikant als je niet zeker weet of het apparaat spraakbesturing heeft.

Virtuele assistenten

Virtuele assistenten zoals Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant en Samsung Bixby kunnen ook worden gebruikt voor Netflix.

Gebruik spraakopdrachten als volgt:

1. Zeg het 'ontwaakwoord' waarmee je de assistent activeert. Sommige apparaten bevatten een knop om de assistent te activeren zonder het ontwaakword.

2. Wanneer de assistent luistert, geef je een ondersteunde spraakopdracht, zoals 'Hi Bixby, launch Netflix' of 'Hey Siri, open Netflix'.

Opmerking:
Op sommige spraakgestuurde apparaten en virtuele assistenten worden niet alle spraakopdrachten voor Netflix ondersteund.

Ondersteunde spraaopdrachten

Je kunt de volgende acties uitvoeren via een spraakopdracht:

• Netflix openen. Zeg 'Launch Netflix' of 'Open Netflix'.

• Zoeken of bladeren. Je kunt het beste 'on Netflix' toevoegen wanneer je een titel zoekt, doorbladert of afspeelt. Anders verlaat je misschien de Netflix-website.

Volg deze voorbeelden als je wilt bladeren op categorie, regisseur of acteur:

• 'Show me comedies on Netflix'

• 'Find movies by Steven Spielberg on Netflix.'

• 'Show me movies with Tom Cruise on Netflix.'

Zoeken naar specfieke titels, seizoenen of afleveringen:

• 'Find Bird Box on Netflix.'

• 'Show me Stranger Things on Netflix.'

• Een serie of film afspelen. Vertel je apparaat de naam van de serie of film die je wilt kijken, bijvoorbeeld 'Play The Irishman on Netflix'.

• Afspelen regelen. Zeg 'Pause' als je een serie of film wilt pauzeren. Je kunt ook andere knoppen zeggen, zoals 'play', 'fast forward' en 'rewind'.

Opmerking:
Als je problemen ondervindt met de spraakopdrachten, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat.