Hoe kan ik mijn mobiele apparaat gebruiken om Netflix op mijn tv te kijken?

Je kunt je mobiele Android- of Apple-apparaat verbinden met veel tv's. Als je een mobiel apparaat aansluit, kun je je tv gebruiken als scherm waarop je Netflix afspeelt via de mobiele app. Je kunt je mobiele apparaat dan ook gebruiken als afstandsbediening. Hieronder staan verschillende manieren om je mobiele apparaat aan je tv te koppelen.

Android-telefoon of -tablet

Verbinding maken met behulp van ingebouwde Chromecast (voorheen Google Cast)

Op tv's met ingebouwde Chromecast kun je casten vanaf je mobiele apparaat. Ingebouwde Chromecast is alleen beschikbaar op tv's van Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba en Vizio.

Cast als volgt vanaf je mobiele Android-apparaat:

1. Open de Netflix-app op je mobiele apparaat.

2. Selecteer rechtsboven of -onder op het scherm het Cast-pictogram Chromecast-pictogram nadat je je hebt aangemeld.

3. Selecteer het apparaat waarop je een serie of film wilt kijken.

4. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Vanaf je mobiele apparaat kun je series of films doorspoelen, terugspoelen en pauzeren of de instellingen voor geluid en ondertiteling wijzigen.

Verbinding maken met behulp van een tweede Netflix-scherm

Je kunt de Netflix-app op je mobiele apparaat synchroniseren met bepaalde tv's en streaming mediaplayers. Dan kun je je Netflix-beleving regelen vanaf je telefoon of tablet.

Gebruik als volgt je mobiele Android-apparaat als afstandsbediening:

1. Verbind je mobiele apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je tv.

2. Start de Netflix-app op zowel je tv als je mobiele apparaat.

3. Meld je met hetzelfde Netflix-account aan bij zowel je tv als je mobiele apparaat.

4. Selecteer rechtsboven of -onder op het scherm het Cast-pictogramCast-pictogram.

5. Selecteer het apparaat waarop je een serie of film wilt kijken.

6. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Vanaf je mobiele apparaat kun je series of films doorspoelen, terugspoelen en pauzeren of de instellingen voor geluid en ondertiteling wijzigen.

Verbinding maken via een externe kabel

Mobiele apparaten kun je via een kabel rechtstreeks aansluiten op een tv om content vanaf het mobiele apparaat weer te geven. Kabelverbindingen verschillen op basis van de uitgang van het mobiele apparaat en de ingang van de tv.

Als je de Android-telefoon of -tablet wilt aansluiten op je tv, heb je een kabel nodig om de content op je mobiele apparaat af te spelen op je tv. De meeste nieuwere Android-telefoons en -tablets bevatten een verbinding van type C (ook bekend als USB-C) of type D (Micro HDMI). De meeste nieuwere tv's bevatten HDMI-aansluitingen, terwijl de meeste oudere tv's VGA gebruiken.

Als je een compatibele adapter gebruikt om Netflix te kijken, merk je mogelijk dat gestreamde titels er anders uitzien dan gedownloade titels.

Opmerking:
Autoplay wordt niet ondersteund bij kabelverbindingen.

iPhone, iPad of iPod Touch

Verbinding maken met behulp van ingebouwde Chromecast (voorheen Google Cast)

Op tv's met ingebouwde Chromecast kun je casten vanaf je mobiele apparaat. Ingebouwde Chromecast is alleen beschikbaar op tv's van Philips, Polaroid, Sharp, Skyworth, Soniq, Sony, Toshiba en Vizio.

Cast als volgt vanaf je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Netflix-app op je mobiele apparaat.

2. Selecteer rechtsboven of -onder op het scherm het Cast-pictogramChromecast-pictogram nadat je je hebt aangemeld.

3. Selecteer het apparaat waarop je een serie of film wilt kijken.

4. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Vanaf je mobiele apparaat kun je series of films doorspoelen, terugspoelen en pauzeren of de instellingen voor geluid en ondertiteling wijzigen.

Verbinding maken met behulp van een tweede Netflix-scherm

Je kunt de Netflix-app op je mobiele apparaat synchroniseren met bepaalde tv's en streaming mediaplayers. Dan kun je je Netflix-beleving regelen vanaf je telefoon of tablet.

1. Verbind je mobiele apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je tv.

2. Start de Netflix-app op zowel je tv als je mobiele apparaat.

3. Meld je met hetzelfde Netflix-account aan bij zowel je tv als je mobiele apparaat.

4. Selecteer rechtsboven of -onder op het scherm het Cast-pictogram Cast-pictogram nadat je je hebt aangemeld.

5. Selecteer het apparaat waarop je een serie of film wilt kijken.

6. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Vanaf je mobiele apparaat kun je series of films doorspoelen, terugspoelen en pauzeren of de instellingen voor geluid en ondertiteling wijzigen.

Verbinding maken via een externe kabel

Mobiele apparaten kun je via een kabel rechtstreeks aansluiten op een tv om content vanaf het mobiele apparaat weer te geven. Kabelverbindingen verschillen op basis van de uitgang van het mobiele apparaat en de ingang van de tv.

Als je een 30-pins apparaat wilt aansluiten op je tv, heb je een compatibele adapter voor een composiet-, component- of HDMI-kabel nodig.

Als je een Lightning-apparaat wilt aansluiten op je tv, moet iOS versie 11.2.6 of hoger worden uitgevoerd op het iOS-apparaat. Ook heb je een compatibele adapter voor een HDMI-kabel nodig. Meer informatie over compatibele adapters is beschikbaar op de ondersteuningssite van Apple.

Als je een compatibele adapter gebruikt om Netflix te kijken, merk je mogelijk dat gestreamde titels er anders uitzien dan gedownloade titels. Gestreamde kunnen beeldvullend worden weergegeven. Gedownloade titels spiegelen het beeld van je iPhone, iPad of iPod touch, waardoor er mogelijk zwarte balken worden weergegeven rond de video.

Opmerking:
Kabelverbindingen zijn niet compatibel met Autoplay of interactieve content.
AirPlay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix door technische beperkingen.