Netflix gebruiken op je Chromecast

Welkom bij Netflix op je Chromecast. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte Netflix instellen om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Netflix is beschikbaar op veel Chromecast-modellen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's
Chromecast werkt met Netflix, overal waar Netflix beschikbaar is, maar kan mogelijk alleen worden aangeschaft in deze regio's.

Navigatie
Je Chromecast biedt de mogelijkheid om je Netflix-ervaring te regelen vanaf je mobiele Android-apparaat, je mobiele Apple-apparaat (iPad, iPhone en iPod touch) of je computer vanuit een Chrome-browser met de Google Cast-uitbreiding.

Compatibiliteit van apparaten

• Compatibel met iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met iOS 7.0 of hoger.

• Compatibel met Android-smartphones en -tablets met Android 4.1 of hoger.

• Compatibel met de Chrome-browser op Windows-, Mac- en Chromebook-computers

• Chrome-versies ouder dan versie 51 vereisen de Google Cast-extensie

Voor elk apparaat moeten de meest recente updates zijn geïnstalleerd. Je kunt de Netflix-app bijwerken via Google Play op Android-apparaten en de App Store op mobiele Apple-apparaten. De Google Chrome-browser wordt automatisch bijgewerkt.

Resolutie
Op Chromecasts worden series en films van Netflix gestreamd in 1080p. Titels met een HD-symbool worden gestreamd in High Definition met een internetverbinding van 5 MB/sec. of meer.

Op Chromecast Ultra's worden series en films van Netflix gestreamd in 4K. Titels met een Ultra HD-symbool worden gestreamd in Ultra High Definition met een internetverbinding van 25 MB/sec. of meer.

Ondertiteling en audio
Op Chromecasts worden ondertiteling, alternatieve audio (nasynchronisatie, andere talen) en 5.1 surround sound ondersteund indien beschikbaar.

Ga naar google.com/chromecast voor algemene informatie over de Chromecast.

Ga naar support.google.com/chromecast als je aan de slag wilt met je Chromecast en deze wilt koppelen aan je tv en/of verbinden met het wifinetwerk.

Sommige routers zijn niet compatibel met de Chromecast. Zie de Google-lijst met ondersteunde routers voor meer informatie.

Voordat je Netflix kunt instellen op de Chromecast, moet je eerst de Google Home-app installeren en instellen op je mobiele apparaat.

Stel de Chromecast als volgt in de Google Home-app in:

Raadpleeg support.google.com/chromecast voor meer informatie of hulp bij de volgende stappen. Je moet het volgend doen voordat je Netflix probeert in te stellen.

1. Sluit de Chromecast aan.

2. Download de Google Home-app.

3. Verbind je mobiele apparaat/tablet met hetzelfde wifi-netwerk waarmee je de Chromecast probeert in te stellen.

4. Open de Google Home-app en stel de Chromecast in als nieuw apparaat.

Opmerking:
Neem contact op met de klantenservice van Google als je hulp nodig hebt bij het instellen van de Chromecast of Google Home-app. Google staat niet langer toe dat je een Chromecast instelt op een computer.

Stel Netflix als volgt in nadat je de Chromecast hebt ingesteld in de Google Home-app:

1. Start de Netflix-app op je apparaat.

2. Meld je aan en selecteer het castpictogram netflix cast-pictogram rechtsboven of -onder op het scherm.

3. Selecteer je Chromecast in de lijst met beschikbare apparaten om de Netflix-app op je tv te starten.

4. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Chromecasts gebruiken de Netflix-accountgegevens die zijn opgeslagen op je mobiele Android- of Apple-apparaat of de Netflix-website in je Chrome-browser. Meld je af bij het gebruikte apparaat als je dit wilt loskoppelen van je Netflix-account.

Raadpleeg de volgende artikelen voor specifieke informatie over het ontkoppelen van je Netflix-account van het apparaat:

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Chromecast-modellen. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Chromecast via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

De volgende Chromecast-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Chromecast Ultra

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision en HDR op de Chromecast Ultra. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken , heb je het volgende nodig:

Heb je een probleem? Raadpleeg Ik krijg Netflix niet aan de gang op mijn Chromecast voor hulp.