Netflix gebruiken op je Chromecast

Welkom bij Netflix op je Chromecast. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Netflix is beschikbaar op veel Chromecast-modellen. Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties:

Ondersteunde regio's:
Chromecast werkt met Netflix overal waar Netflix beschikbaar is, maar kan mogelijk alleen worden aangeschaft in deze regio's.

Navigatie
Je Chromecast biedt de mogelijkheid om je Netflix-ervaring te regelen vanaf je mobiele Android-apparaat, je mobiele Apple-apparaat (iPad, iPhone en iPod touch) of je computer vanuit een Chrome-browser met de Google Cast-uitbreiding.

Compatibiliteit van apparaten

• Compatibel met iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met iOS 7.0 of hoger.

• Compatibel met Android-smartphones en -tablets met Android 4.1 of hoger.

• Compatibel met de Chrome-browser op Windows-, Mac- en Chromebook-computers

• Chrome-versies ouder dan versie 51 vereisen de Google Cast-extensie

Voor elk apparaat moeten de meest recente updates zijn geïnstalleerd. Je kunt de Netflix-app bijwerken via Google Play op Android-apparaten en de App Store op mobiele Apple-apparaten. De Google Chrome-browser wordt automatisch bijgewerkt.

Resolutie
Op Chromecasts worden series en films van Netflix gestreamd in 1080p. Titels met een HD-symbool worden gestreamd in High Definition met een internetverbinding van 5 MB/sec. of meer.

Op Chromecast Ultra's worden series en films van Netflix gestreamd in 4K. Titels met een Ultra HD-symbool worden gestreamd in Ultra High Definition met een internetverbinding van 25 MB/sec. of meer.

Ondertiteling en audio
Op Chromecasts worden ondertiteling, alternatieve audio (nasynchronisatie, andere talen) en 5.1 surround sound ondersteund indien beschikbaar.

Ga naar google.com/chromecast voor algemene informatie over Chromecasts.

Ga naar support.google.com/chromecast als je aan de slag wilt met je Chromecast en deze wilt koppelen aan je tv en/of verbinden met je wifi-netwerk.

Sommige routers zijn niet compatibel met Chromecasts. Zie de Google-lijst met ondersteunde routers voor meer informatie.

Wil je je Chromecast koppelen aan je Netflix-account? Controleer dan of je je Chromecast hebt aangesloten op je tv en wifi-netwerk en volg de onderstaande stappen. Je mobiele apparaat of de computer moet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast. Ga naar support.google.com/chromecast voor informatie of hulp als je de Chromecast koppelt aan de tv en/of verbindt met het wifi-netwerk.

1. Start de Netflix-app op je mobiele Android- of Apple-apparaat of bezoek de Netflix-website vanuit je Chrome-browser.

2. Zodra je bent aangemeld, selecteer je rechtsboven of rechtsonder in het scherm het Castnetflix cast-pictogram-pictogram.

3. Selecteer je Chromecast in de lijst met beschikbare apparaten om de Netflix-app op je tv te starten.

4. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen (Play).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Chromecasts gebruiken de Netflix-accountgegevens die zijn opgeslagen op je mobiele Android- of Apple-apparaat of de Netflix-website in je Chrome-browser. Meld je af bij het gebruikte apparaat als je dit wilt loskoppelen van je Netflix-account.

Raadpleeg de volgende artikelen voor specifieke informatie over het ontkoppelen van je Netflix-account van het apparaat:

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Chromecast-modellen. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Chromecast via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

De volgende Chromecast-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Chromecast Ultra

Heb je een probleem? Ga naar Ik krijg Netflix niet aan de gang op mijn Chromecast voor hulp.