Netflix gebruiken op je Chromecast

Lees meer over Netflix-functies op de Chromecast en over het instellen en uitloggen van je account. Als je niet zeker weet of Netflix werkt met je apparaat, volg je de stappen in het gedeelte 'Netflix instellen'.

Netflix-functies
Netflix instellen
Uitloggen bij Netflix
Netflix in Ultra HD
Netflix in HDR

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op Chromecast-apparaten in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is. Raadpleeg support.google.com/chromecast als je aan de slag wilt met je Chromecast en deze wilt koppelen aan je tv en/of verbinden met het wifinetwerk.

Navigatie

Met de Chromecast en Chromecast Ultra kun je Netflix bedienen vanaf je mobiele Android-apparaat, mobiele Apple-apparaat of computer met een Chrome-browser waarin de Google Cast-uitbreiding is geïnstalleerd.

De Chromecast met Google TV bevat een afstandsbediening en ondersteunt spraakbediening met Google Assistant om Netflix te openen en series of films af te spelen.

Compatibiliteit van apparaten

De Chromecast en Chromecast Ultra kunnen via de Google Home-app worden ingesteld op mobiele Android-apparaten met Android 6.0 of hoger en op mobiele Apple-apparaten met iOS 12.0 of hoger. Voor elk apparaat moeten de meest recente updates zijn geïnstalleerd. Je kunt de Netflix-app bijwerken via Google Play op Android-apparaten en de App Store op mobiele Apple-apparaten. De Google Chrome-browser wordt automatisch bijgewerkt.

Opmerking:
Bezoek de website van Google voor meer informatie over de instelling of vereisten voor Chromecast-apparaten.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix kijken in High Definition bij een snelle internetverbinding. Netflix wordt dan afgespeeld in de hoogste ondersteunde resolutie.

Ondertiteling en audio
Op Chromecasts worden ondertiteling, alternatieve audio (nasynchronisatie, andere talen) en 5.1 surround sound ondersteund indien beschikbaar. Op de Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV kun je selecte titels kijken met Dolby Atmos-audio.

Apparaatserie

Resolutie

Ondertiteling en audio

Chromecast

1080p HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound

Chromecast Ultra

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

Chromecast met Google TV

4K Ultra HD

Ondertiteling, alternatieve audio, 5.1 surround sound, Dolby Atmos

De Chromecast of Chromecast Ultra instellen

Voordat je Netflix kunt instellen op de Chromecast, moet je eerst de Google Home-app installeren en instellen op je mobiele apparaat.

De Chromecast of Chromecast Ultra instellen in de Google Home-app

Raadpleeg support.google.com/chromecast voor meer informatie of hulp bij de volgende stappen. Je moet het volgend doen voordat je Netflix probeert in te stellen.

1. Sluit de Chromecast aan.

2. Download de Google Home-app.

3. Verbind je mobiele apparaat/tablet met hetzelfde wifi-netwerk waarmee je de Chromecast probeert in te stellen.

4. Open de Google Home-app en stel de Chromecast in als nieuw apparaat.

Opmerking:
Neem contact op met de klantenservice van Google als je hulp nodig hebt bij het instellen van de Chromecast of de Google Home-app. Google staat niet langer toe dat je een Chromecast instelt op een computer.

Netflix instellen nadat je de Chromecast of Chromecast Ultra hebt ingesteld in de Google Home-app

Start de Netflix-app op je apparaat.

1. Log in en selecteer het castpictogram netflix cast-pictogram rechtsboven of -onder op het scherm.

2. Selecteer je Chromecast in de lijst met beschikbare apparaten om de Netflix-app op je tv te starten.

3. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

De Chromecast met Google TV instellen

Koppelen vanuit het startscherm

Wil je je Chromecast met Google TV koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

1. Selecteer in het startscherm de optie Netflix.

2. Selecteer Inloggen.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

4. Selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Koppelen via je afstandsbediening

1. Druk op de knop Netflix van de afstandsbediening.

2. Selecteer Inloggen nadat de Netflix-app is gestart.

3. Voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in en selecteer Doorgaan.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Casten vanaf je apparaat

Start de Netflix-app op je apparaat.

1. Selecteer een serie of film en druk op Afspelen.

2. Selecteer rechtsboven of rechtsonder in het scherm het castpictogram netflix cast-pictogram.

3. Selecteer je Chromecast met Google TV in de lijst met beschikbare apparaten.

Opmerking:
Zowel het apparaat als de Chromecast met Google TV moeten zijn ingelogd op hetzelfde Netflix-account.

Uitloggen bij de Chromecast of Chromecast Ultra

De Chromecast en de Chromecast Ultra gebruiken de Netflix-accountgegevens die zijn opgeslagen op je mobiele Android- of Apple-apparaat of de Netflix-website in je Chrome-browser. Log uit op het gebruikte apparaat als je dit wilt loskoppelen van je Netflix-account.

Raadpleeg de volgende artikelen voor specifieke informatie over het ontkoppelen van je Netflix-account van het apparaat:

Uitloggen bij de Chromecast met Google TV

1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Ondersteuning.

• Als je Ondersteuning niet ziet, ga dan omhoog en selecteer Instellingen of het pictogram Instellingen tandwielpictogram .

3. Selecteer Uitloggen.

4. Selecteer Ja ter bevestiging.

Als je Ondersteuning, Instellingen, of het pictogram Instellingen niet ziet:

1. Voer in de Netflix-app de volgende reeks in met de pijltoetsen van je afstandsbediening:
    Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer Uitloggen, Opnieuw beginnen, Deactiveren of Resetten.

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Chromecast-modellen. Als je in Ultra HD wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Chromecast via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch of Hoog.

De volgende Chromecast-modellen ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Chromecast Ultra

• Chromecast met Google TV

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision en HDR op selecte Chromecast-apparaten. Als je in Dolby Vision of HDR wilt kijken, heb je het volgende nodig:

• Een Netflix-abonnement waarmee je in Ultra HD kunt kijken.

• Een streamingapparaat dat Dolby Vision of HDR en Netflix ondersteunt.

• Een smart-tv die Dolby Vision of HDR10 ondersteunt, aangesloten op je apparaat via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (meestal de HDMI 1-poort).

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit is ingesteld op Hoog.

De volgende Chromecast-apparaten ondersteunen Netflix momenteel in HDR:

• Chromecast Ultra

• Chromecast met Google TV

Heb je een probleem? Raadpleeg Netflix werkt niet op de Chromecast voor hulp.