Netflix gebruiken op je Amazon Fire TV-apparaat

Welkom bij Netflix op je Amazon Fire TV-apparaat. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen en afmelden van je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Ondersteunde regio's
Netflix is beschikbaar op de Amazon Fire TV, Fire TV Stick en Fire TV Cube in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie
Op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

In sommige regio's kun je de spraakbesturing van Alexa gebruiken om Netflix te bedienen. Voor deze functie heb je een Amazon Voice Remote of ander Alexa-compatibel apparaat nodig (dus Amazon Echo). Als je meer wilt weten over spraakbesturing of beschikbaarheid, ga je naar Je Alexa Voice Remote gebruiken of Je Fire TV bedienen met je Alexa-apparaat.

Resolutie
Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling en alternatieve audio
Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original-serie om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat of moet deze worden ingeschakeld. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Ondertiteling en bijschriften worden op oudere apparaten in hun standaardopmaak weergegeven of ze kunnen niet zo worden ingesteld dat ondertiteling kan worden weergegeven.

Wil je je Amazon Fire TV-apparaat koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

1. Selecteer Zoeken (Search) in het hoofdscherm.

2. Typ 'Netflix' en selecteer Netflix.

3. Selecteer Netflix.

4. Selecteer Gratis (Free) of Downloaden (Download).

5. Selecteer Openen (Open) nadat de app is gedownload.

6. Selecteer Aanmelden (Sign In).

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Begin in het startscherm en volg de onderstaande stappen als je je Amazon Fire TV-apparaat wilt loskoppelen van je Netflix-account.

1. Selecteer Instellingen (Settings).

2. Selecteer Toepassingen (Applications).

3. Selecteer Alle geïnstalleerde toepassingen beheren (Manage All Installed Applications).

4. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

5. Selecteer Gegevens wissen (Clear data).

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Amazon Fire TV's. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Amazon Fire TV via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen (Playback Settings).

De onderstaande lijst Amazon Fire TV's ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Fire TV (nieuwe versie)

• Fire TV Cube

globe