Netflix gebruiken op je Amazon Fire TV/Stick

Welkom bij Netflix op je Amazon Fire TV en Fire TV Stick. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Ultra HD

Ondersteunde regio's:

Netflix is beschikbaar op de Amazon Fire TV en Fire TV Stick in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie:

Op de meeste apparaten kun je bladeren door rijen met series en films, waaronder een speciale rij met je selecties voor Mijn lijst (My List). Elke rij vertegenwoordigt een categorie (Comedy, Drama, Series, etc.) die we je presenteren op basis van wat je hebt gekeken.

Oude apparaten bevatten mogelijk geen rijen met filmcategorieën, maar je kunt wel bladeren door Mijn lijst (My List). Deze kun je samenstellen via de Netflix-website.

In de Netflix-app kun je nog geen Voice Search voor de Amazon Fire TV en Fire stick gebruiken.

Resolutie:

Op de meeste apparaten kun je Netflix in HD streamen via een snelle internetverbinding, waarbij Netflix wordt afgespeeld in de maximaal ondersteunde resolutie. (Zie het artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.)

Ondertiteling, alternatieve audio:

Lees hoe je ondertiteling, bijschriften en alternatieve audio inschakelt (inclusief 5.1 surround sound), die beschikbaar zijn voor veel series en films. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original-serie om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat of moet deze worden ingeschakeld. Op veel apparaten kun je de weergave van ondertiteling en bijschriften aanpassen. Ondertiteling en bijschriften worden op oudere apparaten in hun standaardopmaak weergegeven of ze kunnen niet zo worden ingesteld dat ondertiteling kan worden weergegeven.

Wil je je Amazon Fire TV of Fire TV Stick koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande instructies.

1. Selecteer Zoeken (Search) in het hoofdscherm.

2. Typ 'Netflix' en selecteer Netflix.

3. Selecteer Netflix.

4. Selecteer Gratis (Free) of Downloaden (Download).

5. Selecteer Openen (Open) nadat de app is gedownload.

6. Selecteer Aanmelden (Sign In).

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Begin in het startscherm en volg de onderstaande stappen als je je Amazon Fire TV of Fire TV Stick wilt loskoppelen van je Netflix-account.

1. Selecteer Instellingen (Settings).

2. Selecteer Toepassingen (Applications).

3. Selecteer Alle geïnstalleerde toepassingen beheren (Manage All Installed Applications).

4. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

5. Selecteer Gegevens wissen (Clear data).

Netflix is beschikbaar in Ultra HD op bepaalde Amazon Fire TV's. Als je in Ultra HD wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt streamen, aangesloten op je Amazon Fire TV via een HDMI-poort die HDCP 2.2 of hoger ondersteunt (doorgaans de HDMI 1-poort).

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Lees het artikel over instellingen voor afspelen voor meer informatie over instellingen voor videokwaliteit.

De onderstaande lijst Amazon Fire TV's ondersteunen Netflix momenteel in Ultra HD:

• Amazon Fire TV (nieuwe versie)

globe