Hoe kan ik het datagebruik van Netflix beheersen?

Als je series of films op Netflix kijkt, wordt per uur ongeveer 1 GB aan gegevens voor elke videostream in een standaarddefinitie en maximaal 3 GB voor elke HD-videostream verbruikt. Het mobiele dataverbruik voor downloaden is ongeveer hetzelfde als voor streaming. Als je je zorgen maakt over bandbreedte- of datalimieten, kun je de instellingen voor gegevensverbruik aanpassen door de onderstaande stappen te volgen.

Instellingen voor dataverbruik aanpassen

1. Meld je aan op Netflix.com.

2. Selecteer het profiel waarvoor je de instellingen voor dataverbruik wilt aanpassen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  3. Selecteer Account.

4. Selecteer onder Mijn profiel (My Profile) de optie Instellingen voor afspelen (Playback Settings).

5. Selecteer de gewenste instelling voor dataverbruik:

Opmerking:
    Als je het dataverbruik beperkt, kan dit van invloed zijn op de beeldkwaliteit.
    • Laag (0,3 GB per uur en per apparaat)

• Gemiddeld (SD: 0,7 GB per uur en per apparaat)

• Hoog (beste videokwaliteit, tot 3 GB per uur per apparaat voor HD, 7 GB per uur en per apparaat voor Ultra HD)

• Automatisch (wordt automatisch aangepast om een optimale kwaliteit te leveren op basis van de huidige snelheid van je internetverbinding)

6. Klik op Opslaan (Save). Je wijzigingen zijn binnen acht uur van kracht.

Instellingen voor dataverbruik zijn alleen van toepassing op het Netflix-profiel waarin je deze hebt geconfigureerd. Je kunt dus andere instellingen voor dataverbruik hebben voor elk profiel in je account. Wijzig deze instelling voor elk profiel als je je zorgen maakt over de totale hoeveelheid data die Netflix verbruikt.

Als je je mobiele dataverbruik wilt beheren op afzonderlijke mobiele apparaten, ga je naar Hoe beheer ik het gebruik van mobiele data op Netflix?