Hoe kan ik het datagebruik van Netflix beheersen?

Als je series of films op Netflix kijkt, wordt per uur ongeveer 1 GB aan gegevens voor elke videostream in een standaarddefinitie en maximaal 3 GB voor elke HD-videostream verbruikt. Het mobiele dataverbruik voor downloaden is ongeveer hetzelfde als voor streaming. Als je je zorgen maakt over bandbreedte- of datalimieten, kun je de instellingen voor gegevensverbruik aanpassen door de onderstaande stappen te volgen.

Dataverbruik van Netflix beheersen
Mobiel dataverbruik van Netflix beheersen

Opties voor Netflix-dataverbruik

Netflix biedt vier instellingen voor dataverbruik.

• Laag: 0,3 GB per uur per apparaat

• Gemiddeld( standaard): 0,7 GB per uur per apparaat

• Hoog: beste videokwaliteit, tot 3 GB per uur voor HD, 7 GB per uur voor Ultra HD

• Automatisch: wordt automatisch aangepast om een optimale kwaliteit te leveren op basis van de huidige snelheid van je internetverbinding

Instellingen voor Netflix-dataverbruik aanpassen

Instellingen voor dataverbruik zijn alleen van toepassing op het Netflix-profiel waarin je deze hebt geconfigureerd. Je kunt dus andere instellingen voor dataverbruik hebben voor elk profiel in je account. Wijzig via de onderstaande stappen de instellingen voor elk profiel als je je zorgen maakt over de totale hoeveelheid data die Netflix gebruikt.

1. Meld je aan bij de Netflix-website.

2. Selecteer het profiel waarvoor je de instellingen voor dataverbruik wilt aanpassen.

Opmerking:
    Instellingen voor dataverbruik kunnen niet worden aangepast in een Kids-profiel.
  3. Selecteer Account.

4. Selecteer onder Mijn profiel (My Profile) de optie Instellingen voor afspelen (Playback Settings).

5. Selecteer je gewenste instelling voor dataverbruik.

Opmerking:
    Als je het dataverbruik beperkt, kan dit van invloed zijn op de beeldkwaliteit.
  6. Klik op Opslaan (Save). Je wijzigingen zijn binnen acht uur van kracht.

Opties voor mobiel dataverbruik

Netflix biedt vier instellingen voor mobiel dataverbruik.

• Automatisch: Netflix selecteert een instelling voor dataverbruik die het dataverbruik afweegt tegen de videokwaliteit. Momenteel betekent dit dat je ongeveer 4 uur kunt kijken per GB aan data.

• Alleen wifi: je kunt alleen streamen op het apparaat terwijl je verbinding hebt met wifi.

• Data besparen: kijk ongeveer 6 uur per GB.

• Maximale data: Alleen aanbevolen als je een onbeperkt data-abonnement hebt. Met deze instelling stream je met de hoogste kwaliteit die mogelijk is voor je apparaat en de content die je kijkt. Dit kan 1 GB per 20 minuten kosten, of meer afhankelijk van je apparaat en de netwerksnelheden.

Opmerking:
Als je ook je Netflix-dataverbruik hebt ingesteld, zal het dataverbruik bij streamen op mobiele apparaten niet de ingestelde waarde overschrijden.

Instellingen voor mobiel dataverbruik aanpassen

Wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen voor dataverbruik vanaf je mobiele apparaat, zijn alleen van toepassing op dat apparaat terwijl je streamt over een mobiel netwerk. De instelling selecteren die het beste werkt voor je mobiele-data-abonnement.

1. Selecteer het pictogram Menu in de Netflix-app. Dit wordt weergegeven als in de linkerbovenhoek of als in de rechterbovenhoek.

2. Selecteer App-instellingen (App Settings).

3. Selecteer Mobiel datagebruik (Cellular Data Usage).

4. Selecteer je voorkeursinstelling.

Opmerking:
Je kunt deze instelling niet wijzigen als je nog onvoltooide downloads hebt. Als de gewenste data-instelling grijs wordt weergegeven, kun je alle lopende downloads annuleren of wachten totdat ze zijn voltooid. Probeer het daarna opnieuw.