Serie of film laadt langzaam of blijft bufferen

Als je serie of film langzaam laadt of steeds (opnieuw) buffert, heb je mogelijk een zwakke of instabiele internetverbinding. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Herstart de blu-rayspeler.

1. Schakel je blu-rayspeler volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de blu-rayspeler weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als je je blu-rayspeler vaak opnieuw moet opstarten, probeer dan problemen met je thuisnetwerk te analyseren voor een langdurige oplossing.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm Resetten, Uitloggen of Deactiveren.

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de blu-rayspeler uit of haal de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de blu-rayspeler in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander netwerk en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Een ander wifi-netwerk

• Een netwerk bij iemand anders thuis

• Een mobiele hotspot

Als je kunt streamen via een andere internetverbinding, ligt het probleem misschien bij je thuisnetwerk. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet om mogelijke problemen op te lossen.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Als dat niet het geval is, kan je geen Netflix-series of -films streamen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Computer

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga via je webbrowser naar fast.com.

2. Wacht totdat de test is uitgevoerd en controleer of je internetsnelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid.

Je computer afsluiten

1. Sluit je computer als volgt af via het menu:

• Voor Mac: klik linksboven op het Apple-menu > Zet uit.

• Voor Windows: klik in het Start-menu op Aan/uit > Afsluiten.

• Voor Chromebook: klik rechtsonder op de tijd > Uitloggen > Afsluiten.

2. Schakel je computer tenminste tien seconden uit.

3. Schakel de computer weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Schakel voor deze stap je computer uit en trek de stekker van alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je computer uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat de indicatielampjes weer de normale status hebben. Doe hetzelfde met je router als je een aparte router hebt.

4. Zet je computer weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander netwerk en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Een ander wifi-netwerk

• Een netwerk bij iemand anders thuis

• Een mobiele hotspot

Als je kunt streamen via een andere internetverbinding, ligt het probleem misschien bij je thuisnetwerk. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet om mogelijke problemen op te lossen.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Als dat niet het geval is, kan je geen Netflix-series of -films streamen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Gameconsole

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je gameconsole opnieuw opstarten

1. Schakel je gameconsole volledig uit.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel je gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door de console opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander netwerk en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Een ander wifi-netwerk

• Een netwerk bij iemand anders thuis

• Een mobiele hotspot

Als je kunt streamen via een andere internetverbinding, ligt het probleem misschien bij je thuisnetwerk. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet om mogelijke problemen op te lossen.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Als dat niet het geval is, kan je geen Netflix-series of -films streamen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Mobiele telefoon of tablet

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Als je Netflix kijkt op je computer, mobiele telefoon of tablet, kun je de snelheid van je internetverbinding controleren op fast.com.

1. Ga via je webbrowser naar fast.com.

2. Wacht totdat de test is uitgevoerd en controleer of je internetsnelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid.

Schakel je apparaat uit en dan weer in

1. Schakel je Android-telefoon of -tablet uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.

2. Bevestig dat je het Android-apparaat wilt uitzetten.

3. Druk opnieuw op de aan/uit-knop om je Android weer aan te zetten.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van het apparaat en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je mobiele apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je apparaat weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Probeer zo mogelijk je telefoon of tablet te verbinden met een ander netwerk. Bijvoorbeeld:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk binnen het bereik van je apparaat.

• Probeer verbinding te maken bij iemand anders thuis.

Als je Netflix kunt kijken via een andere internetverbinding, vraag degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld dan om hulp om te controleren of het juist is geconfigureerd.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Settopbox

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je settopbox opnieuw opstarten

1. Schakel je settopbox volledig uit.

• Heeft je settopbox geen aan-uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Wacht tien seconden.

3. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk onmiddellijk oplossen door je settopbox opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je settopbox en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je settopbox uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de settopbox weer in en probeer Netflix opnieuw.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander netwerk en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Een ander wifi-netwerk

• Een netwerk bij iemand anders thuis

• Een mobiele hotspot

Als je kunt streamen via een andere internetverbinding, ligt het probleem misschien bij je thuisnetwerk. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet om mogelijke problemen op te lossen.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Als dat niet het geval is, kan je geen Netflix-series of -films streamen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Smart-tv

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Je smart-tv opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop of als je tv er geen heeft, laat de stekker van de tv dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van de tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Uitloggen bij Netflix

1. Ga naar het uitlogscherm.

• Selecteer op de homepagina van Netflix de optie Instellingen of het pictogram Instellingen .

• Druk in elk ander scherm achtereenvolgens op de volgende knoppen van de afstandsbediening: omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, omhoog, omhoog, omhoog, omhoog.

2. Selecteer in het uitlogscherm Resetten, Uitloggen of Deactiveren.

3. Meld je weer aan en probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Een andere internetverbinding proberen

Maak indien mogelijk verbinding met een ander netwerk en probeer Netflix vervolgens opnieuw. Enkele voorbeelden:

• Een ander wifi-netwerk

• Een netwerk bij iemand anders thuis

• Een mobiele hotspot

Als je kunt streamen via een andere internetverbinding, ligt het probleem misschien bij je thuisnetwerk. Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet om mogelijke problemen op te lossen.

Als je Netflix probeert te kijken in het netwerk van een bedrijf of onderwijsinstelling of via openbare wifi, kun je bij de netwerkbeheerder navragen of streamingdiensten zoals Netflix worden ondersteund. Als dat niet het geval is, kan je geen Netflix-series of -films streamen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Streaming mediaplayer

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je verbindingssnelheid controleren

Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren via de Netflix-app.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op het Startscherm van Netflix.

2. Ga naar links om het menu te openen en selecteer Instellingen (Settings).

• Ga omhoog en selecteer Instellingen of het instellingenpictogram als je geen menu ziet wanneer je naar links gaat. Als je het pictogram nog steeds niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Ondersteuning (Get Help).

4. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

5. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

6. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Start je streaming mediaplayer opnieuw op

1. Schakel je streaming mediaplayer volledig uit en wacht minimaal tien seconden.

• Heeft je streaming mediaplayer geen aan-uitknop? Trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht minstens twee minuten.

2. Schakel de streaming mediaplayer weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je kunt het probleem mogelijk direct oplossen door de streaming mediaplayer opnieuw op te starten. Als het probleem zich echter vaak voordoet, kun je het beste voor een blijvende oplossing nagaan of dit aan je thuisnetwerk ligt.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de streaming mediaplayer uit of trek de stekker uit het stopcontact.
    Schakel je streaming mediaplayer uit, wacht tien seconden en schakel het apparaat dan weer in.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je streaming mediaplayer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Een andere internetverbinding proberen

Probeer zo mogelijk je telefoon of tablet te verbinden met een ander netwerk. Bijvoorbeeld:

• Probeer verbinding te maken met een ander wifinetwerk binnen het bereik van je apparaat.

• Probeer verbinding te maken bij iemand anders thuis.

Als je Netflix kunt kijken via een andere internetverbinding, vraag degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld dan om hulp om te controleren of het juist is geconfigureerd.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.