Netflix-fout NW-2-5

Je ziet mogelijk de volgende melding op je tv of streamingapparaat wanneer je Netflix probeert te openen:

Er is een fout opgetreden. Nieuwe poging over [X] seconden.
Code: NW-2-5

Foutcode NW-2-5 betekent dat je apparaat er te lang over deed om verbinding te maken met Netflix. Dit wijst meestal op een probleem met de internetverbinding op je apparaat of thuisnetwerk.

Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen. Neem contact op met je internetprovider (ISP) als het probleem na deze stappen nog niet is opgelost.

Probeer deze opties om de verbinding van je apparaat te testen:

• Selecteer in het foutscherm Meer details > Controleer je netwerk. Als je ergens op het scherm een rode X ziet, is je apparaat waarschijnlijk niet verbonden.

• Probeer een andere app die internet nodig heeft of voer een netwerktest uit via het instellingenmenu, als dat er is. Als andere apps niet werken of de netwerktest mislukt, is je apparaat waarschijnlijk niet verbonden.

Als je apparaat is verbonden en de fout nog altijd optreedt, lees dan hieronder of je netwerktype de oorzaak kan zijn.

• Openbare of gedeelde wifinetwerken zoals in hotels of appartementencomplexen worden mogelijk door te veel mensen tegelijk gebruikt of streamingvideodiensten zoals Netflix kunnen zijn geblokkeerd. Probeer contact op te nemen met de eigenaar of beheerder van het netwerk voor hulp.

• Sommige mobiele, satelliet- of hotspotverbindingen kunnen te traag zijn voor stabiele streaming. Neem contact op met je ISP en vraag of je netwerk het streamen van video ondersteunt.

Opmerking:Omdat de stappen om verbinding te maken met internet of een verbindingsprobleem op te lossen, vaak uniek zijn voor elk apparaat en thuisnetwerk, kan de klantenservice van Netflix je niet helpen met vervolgstappen voor je apparaat.

Door je apparaat opnieuw op te starten, wordt Netflix opnieuw gestart en kunnen veelvoorkomende fouten en problemen worden opgelost.

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Wacht minimaal 15 seconden. Als je een decoder gebruikt, wacht dan 3 minuten.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Door je netwerkdecoders opnieuw op te starten, vraagt je apparaat om een nieuwe verbinding, worden oude gegevens gewist en worden veelvoorkomende connectiviteitsproblemen opgelost.

1. Schakel je apparaat uit en trek de strekker van je modem en router uit het stopcontact.

2. Steek na 30 seconden de stekker van je modem en router weer in het stopcontact.

3. Wacht 1 minuut en schakel dan je apparaat in.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Opmerking:Sommige apparaten, modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken met internet.

Je kunt deze stap overslaan als het verplaatsen van je router te moeilijk of onmogelijk is of als je apparaat verbinding maakt via een ethernetkabel.

Als je apparaat geen sterk wifisignaal krijgt van je router, is de verbinding minder stabiel en kunnen er problemen ontstaan.

Hier zijn enkele manieren om je wifi te verbeteren:

• Plaats je router dichter bij je apparaat of een centrale locatie in je huishouden.

• Verplaats je router van de vloer naar een verhoogd oppervlak zoals een bureau of boekenplank.

• Plaats je router niet in de buurt van andere draadloze en metalen apparaten zoals een koelkast of magnetron.

• Voeg een draadloze repeater toe in dezelfde ruimte als je apparaat.

• Vraag je ISP of ze de firmware van je router kunnen bijwerken of upgraden naar een nieuwer model.

Deze stappen zijn voor PlayStation- en Xbox-gameconsoles. Als je een ander apparaat gebruikt, sla deze stappen dan over.

Als je DNS-instellingen onjuist zijn, kan je apparaat mogelijk de Netflix-servers niet vinden, wat kan leiden tot time-outfouten op het netwerk.

Volg de stappen voor je console om je DNS-instellingen te wijzigen:

1. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Instellingen.

2. Selecteer Netwerk > Internetverbinding instellen.

3. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies Wifi gebruiken onder Aangepast en kies je wifinetwerk.

• Kies Een netwerkkabel gebruiken onder Aangepast > Bedieningsmodus.

4. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch.

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU-instellingen > Automatisch

5. Kies Verbinding testen.

6. Probeer Netflix opnieuw.

1. Selecteer Systeeminstellingen in het startscherm.

2. Kies Netwerkinstellingen > Instellingen internetverbinding > OK.

3. Kies Aangepast.

4. Kies het verbindingstype dat je gebruikt:

• Kies voor Draadloos de volgende opties:

• Kies in het gedeelte WLAN-instellingen de optie Handmatig invoeren.

• Kies IP-adresinstellingen.

• Kies voor eKabelverbinding de optie Automatisch detecteren bij Bedieningsmodus.

5. Kies deze opties bij het doorlopen van de volgende instellingen:

• IP-adresinstellingen > Automatisch

• DHCP-host > Niet opgeven

• DNS-instellingen > Automatisch

• Proxyserver > Niet gebruiken

• MTU > Automatisch

• UPnP > Inschakelen

6. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

7. Kies Verbinding testen.

8. Probeer Netflix opnieuw.

1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch (Automatic).

5. Probeer Netflix opnieuw.

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen en kies Systeeminstellingen.

3. Kies Netwerkinstellingen.

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren.

5. Kies DNS-instellingen en kies Automatisch.

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Als de stappen niet werken, neem dan contact op met je ISP voor hulp bij een DNS-probleem.

Dit probleem kan optreden wanneer er een probleem is met de DNS-server (Domain Name System) waarmee je apparaat verbinding maakt. Neem contact op met je internetprovider (ISP) voor hulp bij het oplossen van een DNS-probleem.

Vraag je ISP om:

• Te controleren of je apparaat verbinding kan maken met deze Netflix-adressen:

• secure.netflix.com

• appboot.netflix.com

• uiboot.netflix.com

• fast.com

• Te controleren op DNS-problemen op je modem of router, het apparaat of met hun DNS-servers.

• Een andere DNS-server te proberen om te zien of dit het probleem oplost.

Je kunt het beste voor het einde van je gesprek met de ISP Netflix opnieuw proberen om te controleren of het probleem is verholpen.

Als het probleem niet is opgelost met deze stappen, neem dan contact op met je internetprovider (ISP) om het netwerkprobleem te helpen oplossen.

Je serviceprovider kan:

• Controleren of er een internetstoring in jouw regio is.

• Veel voorkomende problemen met routers en modems oplossen en onjuiste netwerkinstellingen opsporen.

• De netwerkverbinding opnieuw starten of resetten.

Laat je serviceprovider het volgende weten:

• Of het probleem zich alleen op een apparaat voordoet, of op meerdere apparaten in het netwerk.

• Of je verbinding maakt via wifi of rechtstreeks via een kabel.

Controleer voordat je het gesprek beëindigt het volgende:

• Ga in een webbrowser naar fast.com om je internetsnelheid en de verbinding met Netflix te testen.

• Probeer Netflix opnieuw af te spelen om te controleren of het probleem is opgelost.