Netflix-fout NW-2-5

Als de foutcode NW-2-5 optreedt, betekent dit meestal dat je apparaat Netflix niet kan bereiken door een probleem met de netwerkverbinding. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 3

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer je DNS-instellingen

1. Ga in het hoofdmenu van de PS3 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

3. Selecteer Instellingen internetverbinding (Internet Connection Settings).

4. Selecteer OK in het bevestigingsscherm.

5. Selecteer Aangepast (Custom).

6. Kies afhankelijk van je verbindingsmethode voor Kabelverbinding (Wired Connection) of Draadloos (Wireless).

• Voer de volgende stappen uit voordat je doorgaat als je Draadloos (Wireless) hebt geselecteerd.

• Selecteer in het gedeelte WLAN-instellingen (WLAN) de optie Handmatig invoeren (Enter Manually).

• Druk drie keer op de nagivatieknop naar rechts om naar Instelling IP-adres te gaan (je eerder opgeslagen SSID, beveiligingsinstellingen en wachtwoord worden automatisch voor je ingevuld).

• Selecteer Automatisch detecteren (Auto-Detect) voor Bedieningsmodus (Operation mode) als je een kabelverbinding hebt.

7. Controleer of de instellingen op je PS3 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

• UPnP: Inschakelen

8. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

9. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 4

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je internetverbinding testen

1. Begin in het startscherm van de PS4.

• Ben je nog niet in het hoofdmenu? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Toepassing sluiten (Close Application) en selecteer OK om terug te keren naar het startscherm.

2. Druk op de D-pad op pijl-omhoog.

3. Selecteer Instellingen (Settings).

4. Selecteer Netwerk (Network).

5. Selecteer Internetverbinding testen (Test Internet Connection).

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

1. Ga in het hoofdmenu van de PS4 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerk (Network).

3. Select Internetverbinding instellen (Set Up Internet Connection).

4. Kies Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) of Een netwerkkabel gebruiken (Use a LAN Cable), afhankelijk van de verbindingsmethode.

• Voer bij een draadloze verbinding de volgende stappen uit voordat je doorgaat:

• Selecteer bij Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) Aangepast (Custom).

• Selecteer de naam van je wifi-netwerk.

• Selecteer bij een kabelverbinding de optie Aangepast (Custom) voor Bedieningsmodus (Operation mode).

5. Controleer of de instellingen op je PS4 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

6. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 5

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je internetverbinding testen

1. Begin in het startscherm van de PS5.

2. Selecteer rechtsboven Instellingen instellingen.

3. Selecteer Netwerk > Verbindingsstatus > Internetverbinding testen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

• Begin in het startscherm van de PS5.

• Selecteer rechtsboven Instellingeninstellingen.

• Selecteer Netwerk > Instellingen > Internetverbinding instellen.

• Volg de optie voor je type netwerkverbinding:

• Selecteer voor draadloos de naam van je wifi-netwerk > Geavanceerde instellingen.

• Selecteer voor een bekabelde verbinding Bekabeld LAN instellen > Geavanceerde instellingen.

Controleer of de instellingen op je PS5 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

6. Selecteer OK om je verbinding te testen.

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Verdere stappen

We onderzoeken momenteel dit probleem. Neem contact op met de klantenservice om ons te helpen bij dit onderzoek.

Roku

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Schakel het apparaat uit. Als het apparaat een stroomkabel heeft, haal deze dan uit het stopcontact.

Opmerking:
    Schakel het apparaat helemaal uit. Controleer of het niet in slaap- of stand-bystand staat.
  2. Laat het apparaat 30 seconden uitgeschakeld.

3. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van je Roku uit het stopcontact.

2. Koppel je modem en je router los en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit de stekker van de router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Sluit je Roku aan en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Settopbox of streaming mediaspeler

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Smart-tv

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox 360

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je internetverbinding testen

1. Selecteer in het hoofdmenu van je Xbox 360 Instellingen (Settings).

2. Selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Selecteer Bekabeld netwerk (Wired Network) of Draadloos netwerk (Wireless Network), afhankelijk van je verbindingsmethode.

5. Selecteer Xbox LIVE-verbinding testen (Test Xbox LIVE Connection).

6. Selecteer Doorgaan (Continue).

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen (Settings) en selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren (Configure Network).

5. Selecteer DNS-instellingen (DNS Settings) en kies Automatisch (Automatic).

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Ga naar de ondersteuningswebsite van Microsoft voor Xbox 360 als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instelling.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox One

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je internetverbinding testen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Netwerkverbinding testen.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je deze stappen hebt uitgevoerd maar het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox Series X/S

Controleer of je netwerk is ingesteld voor Netflix

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in een café, hotel of school:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of Netflix niet wordt geblokkeerd.

Als je een mobiel netwerk, mobiele hotspot of satellietnetwerk gebruikt:

• Zorg dat het netwerk voldoet aan de voorgestelde snelheden voor Netflix. Neem contact op met je internetprovider voor hulp als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht.

Je internetverbinding testen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Netwerkverbinding testen.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.