Netflix-fout NW-2-5

Als de foutcode NW-2-5 optreedt, betekent dit meestal dat je apparaat Netflix niet kan bereiken door een probleem met de netwerkverbinding. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-rayspeler

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je apparaat rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel het apparaat uit.

2. Sluit het apparaat rechtstreeks op je modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel het apparaat in en probeer opnieuw een titel te streamen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 3

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer je DNS-instellingen

1. Ga in het hoofdmenu van de PS3 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

3. Selecteer Instellingen internetverbinding (Internet Connection Settings).

4. Selecteer OK in het bevestigingsscherm.

5. Selecteer Aangepast (Custom).

6. Kies afhankelijk van je verbindingsmethode voor Kabelverbinding (Wired Connection) of Draadloos (Wireless).

• Voer de volgende stappen uit voordat je doorgaat als je Draadloos (Wireless) hebt geselecteerd.

• Selecteer in het gedeelte WLAN-instellingen (WLAN) de optie Handmatig invoeren (Enter Manually).

• Druk drie keer op de nagivatieknop naar rechts om naar Instelling IP-adres te gaan (je eerder opgeslagen SSID, beveiligingsinstellingen en wachtwoord worden automatisch voor je ingevuld).

• Selecteer Automatisch detecteren (Auto-Detect) voor Bedieningsmodus (Operation mode) als je een kabelverbinding hebt.

7. Controleer of de instellingen op je PS3 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

• UPnP: Inschakelen

8. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

9. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 4

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je internetverbinding testen

1. Begin in het startscherm van de PS4.

• Ben je nog niet in het hoofdmenu? Houd dan de PS-knop midden op de controller ingedrukt, selecteer Toepassing sluiten (Close Application) en selecteer OK om terug te keren naar het startscherm.

2. Druk op de D-pad op pijl-omhoog.

3. Selecteer Instellingen (Settings).

4. Selecteer Netwerk (Network).

5. Selecteer Internetverbinding testen (Test Internet Connection).

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

1. Ga in het hoofdmenu van de PS4 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerk (Network).

3. Select Internetverbinding instellen (Set Up Internet Connection).

4. Kies Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) of Een netwerkkabel gebruiken (Use a LAN Cable), afhankelijk van de verbindingsmethode.

• Voer bij een draadloze verbinding de volgende stappen uit voordat je doorgaat:

• Selecteer bij Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) Aangepast (Custom).

• Selecteer de naam van je wifi-netwerk.

• Selecteer bij een kabelverbinding de optie Aangepast (Custom) voor Bedieningsmodus (Operation mode).

5. Controleer of de instellingen op je PS4 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

6. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

PlayStation 5

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je internetverbinding testen

1. Begin in het startscherm van de PS5.

2. Selecteer rechtsboven Instellingen instellingen.

3. Selecteer Netwerk > Verbindingsstatus > Internetverbinding testen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

• Begin in het startscherm van de PS5.

• Selecteer rechtsboven Instellingeninstellingen.

• Selecteer Netwerk > Instellingen > Internetverbinding instellen.

• Volg de optie voor je type netwerkverbinding:

• Selecteer voor draadloos de naam van je wifi-netwerk > Geavanceerde instellingen.

• Selecteer voor een bekabelde verbinding Bekabeld LAN instellen > Geavanceerde instellingen.

Controleer of de instellingen op je PS5 overeenkomen met deze opties:

• IP-adres: Automatisch

• DHCP-host: Niet opgeven

• DNS: Automatisch

• Proxyserver: Niet gebruiken

• MTU: Automatisch

6. Selecteer OK om je verbinding te testen.

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Verdere stappen

We onderzoeken momenteel dit probleem. Neem contact op met de klantenservice om ons te helpen bij dit onderzoek.

Roku

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Je Roku opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat gedurende minimaal tien seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker van je Roku weer in het stopcontact.

3. Druk op een willekeurige knop op de Roku-afstandsbediening om je Roku in te schakelen.

4. Wacht 1 minuut.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van je Roku uit het stopcontact.

2. Koppel je modem en je router los en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit de stekker van de router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Sluit je Roku aan en probeer Netflix opnieuw.

Je Roku rechtstreeks aansluiten op je modem

1. Trek de stekker van je Roku uit het stopcontact.

2. Sluit de Roku rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je Roku aan en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Settopbox of streaming mediaspeler

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan/uit-knop of als je apparaat er geen heeft, laat de stekker van je apparaat dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je apparaat rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel het apparaat uit.

2. Sluit het apparaat rechtstreeks op je modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel het apparaat in en probeer opnieuw een titel te streamen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Smart-tv

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test je internetverbinding met een van de volgende stappen:

• Test de netwerkverbinding vanuit je apparaatinstellingen.

• Probeer een andere app die internet gebruikt op je internet.

Als de verbindingstest mislukt of als je geen andere app kunt openen, is je apparaat niet verbonden met internet. Vraag de apparaatfabrikant om hulp bij het maken van een verbinding.

Als de verbindingstest slaagt of als je een andere app kunt openen, ga dan door met de onderstaande stappen.

Je smart-tv opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop of als je tv er geen heeft, laat de stekker van de tv dan minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van de tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox 360

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je internetverbinding testen

1. Selecteer in het hoofdmenu van je Xbox 360 Instellingen (Settings).

2. Selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Selecteer Bekabeld netwerk (Wired Network) of Draadloos netwerk (Wireless Network), afhankelijk van je verbindingsmethode.

5. Selecteer Xbox LIVE-verbinding testen (Test Xbox LIVE Connection).

6. Selecteer Doorgaan (Continue).

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen (Settings) en selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren (Configure Network).

5. Selecteer DNS-instellingen (DNS Settings) en kies Automatisch (Automatic).

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Ga naar de ondersteuningswebsite van Microsoft voor Xbox 360 als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instelling.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox One

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je internetverbinding testen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Netwerkverbinding testen.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties:

• Verplaats de router om de signaalsterkte te verbeteren. De ontvangst is het best als je de router op een centraal punt plaatst.

• Zet draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons en magnetrons, verder weg van je router.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router op een boekenplank of bureau staat, is de ontvangst beter dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een ethernetkabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel je gameconsole in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Als deze stap werkt:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Neem contact op met degene die je thuisnetwerk heeft opgezet voor hulp bij het resetten of opnieuw configureren van de routerinstellingen.

Als deze stap niet werkt:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem maar nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het best bij de leverancier van je apparaat navragen of het modem en de internetservice naar behoren werken.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• Ga verder met de onderstaande stappen als je je apparaat niet rechtstreeks kunt verbinden met het modem.

Verdere stappen

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, neem dan contact op met je internetprovider. Deze kan je helpen bepalen of je router correct is ingesteld.

Xbox Series X/S

Controleer of je kunt streamen in je netwerk

• Het streamen van video wordt soms geblokkeerd op openbare wifi-netwerken, zoals die op scholen, op werkplekken en in hotels. Controleer bij gebruik van een openbaar netwerk of Netflix is toegestaan.

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt voor internet.

Je internetverbinding testen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Netwerkverbinding testen.

De DNS-instellingen van je Xbox bevestigen

1. Druk op de Xbox-knop van de controller om de gids te openen.

2. Selecteer in het menu Profiel en systeem de optie Instellingen.

3. Selecteer Algemeen > Netwerkinstellingen > Geavanceerde instellingen > DNS-instellingen.

4. Selecteer Automatisch.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.