Netflix-fout NW-2-5

Als de foutcode NW-2-5 optreedt, betekent dit meestal dat een netwerkprobleem voorkomt dat je apparaat de Netflix-service bereikt. Volg de onderstaande stappen voor je apparaat om het probleem op te lossen.

Blu-ray speler

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop, of als je apparaat er geen heeft, laat je de stekker van je apparaat ten minste drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je apparaat rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel het apparaat uit.

2. Sluit het apparaat rechtstreeks op je modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel het apparaat in en probeer opnieuw een titel te streamen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Nintendo Wii U

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Start je Wii opnieuw op

1. Schakel je Wii uit.

2. Trek de stekker van de console uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

3. Sluit je Wii weer aan.

4. Schakel je Wii in met de aan-uitknop en probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

PlayStation 3

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Reset je PlayStation

1. Trek de stekker van je PlayStation 3 uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk terwijl de stekker nog uit het stopcontact is op de aan-uitknop om de console te ontladen.

3. Sluit je PlayStation 3 weer aan op het stopcontact.

4. Schakel je PlayStation 3 weer in met de aan-uitknop.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Controleer je DNS-instellingen

1. Ga in het hoofdmenu van de PS3 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

3. Selecteer Instellingen internetverbinding (Internet Connection Settings).

4. Selecteer OK in het bevestigingsscherm.

5. Selecteer Aangepast (Custom).

6. Kies afhankelijk van je verbindingsmethode voor Kabelverbinding (Wired Connection) of Draadloos (Wireless).

• Voer de volgende stappen uit voordat je doorgaat als je Draadloos (Wireless) hebt geselecteerd.

• Selecteer in het gedeelte WLAN-instellingen (WLAN) de optie Handmatig invoeren (Enter Manually).

• Druk drie keer op de navigatieknop naar rechts om naar Instelling IP-adres (IP Address Setting) te gaan. (Je eerder opgeslagen SSID, beveiligingsinstelling (Security Setting) en wachtwoord (Password) worden automatisch voor je ingevuld.)

• Selecteer Automatisch detecteren (Auto-Detect) voor Bedieningsmodus (Operation mode) als je een kabelverbinding hebt.

7. Selecteer Automatisch (Automatic) voor Instelling IP-adres (IP Address Setting).

8. Selecteer Niet instellen (Do Not Set) voor DHCP-hostnaam (DHCP host name).

9. Selecteer Automatisch (Automatic) voor DNS-instelling (DNS Setting).

10. Selecteer Automatisch (Automatic) voor MTU.

11. Selecteer Niet instellen (Do Not Specify) voor DHCP-hostnaam (DHCP Host Name).

12. Selecteer Inschakelen (Enable) voor UPnP.

13. Druk op de X-knop om je instellingen op te slaan.

14. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit de gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de gameconsole in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

PlayStation 4

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Reset je PlayStation

1. Trek de stekker van je PlayStation 4 uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Sluit je PlayStation 4 weer aan op het stopcontact.

3. Schakel je PlayStation 4 weer in met de aan-uitknop.

4. Probeer Netflix opnieuw.

Je DNS-instellingen verifiëren

1. Ga in het hoofdmenu van de PS4 naar Instellingen (Settings).

2. Selecteer Netwerk (Network).

3. Select Internetverbinding instellen (Set Up Internet Connection).

4. Kies Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) of Een netwerkkabel gebruiken (Use a LAN Cable), afhankelijk van de verbindingsmethode.

• Voer bij een draadloze verbinding de volgende stappen uit voordat je doorgaat:

• Selecteer bij Wi-Fi gebruiken (Use Wi-Fi) Aangepast (Custom).

• Selecteer de naam van je wifi-netwerk.

• Selecteer bij een kabelverbinding de optie Aangepast (Custom) voor Bedieningsmodus (Operation mode).

5. Selecteer Automatisch (Automatic) voor Instelling IP-adres (IP Address Settings).

6. Selecteer Niet instellen (Do Not Specify) voor DHCP-hostnaam (DHCP Host Name).

7. Selecteer Automatisch (Automatic) voor DNS-instelling (DNS Settings).

8. Selecteer Automatisch (Automatic) voor MTU-instellingen (MTU Settings).

9. Selecteer Niet gebruiken (Do Not Use) voor Proxyserver (Proxy Server).

10. Selecteer Verbinding testen (Test Connection).

• Als de verbindingstest is gelukt, probeer je Netflix opnieuw.

• Als de verbindingstest mislukt, volg je hieronder de stappen voor probleemoplossing.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit de gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de gameconsole in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Roku

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Je Roku opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat gedurende minimaal tien seconden uit het stopcontact.

2. Steek de stekker van je Roku weer in het stopcontact.

3. Druk op een willekeurige knop op de Roku-afstandsbediening om je Roku in te schakelen.

4. Wacht 1 minuut.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van je Roku uit het stopcontact.

2. Koppel je modem en je router los en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit de stekker van de router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Sluit je Roku aan en probeer Netflix opnieuw.

Je Roku rechtstreeks aansluiten op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op het modem, en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je het netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan de router te omzeilen en rechtstreeks verbinding te maken met het modem via een Ethernet-kabel. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Trek de stekker van je Roku uit het stopcontact.

2. Sluit de Roku rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je Roku aan en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Settopbox of streaming mediaplayer

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Druk op de aan-uitknop terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om het apparaat te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop, of als je apparaat er geen heeft, laat je de stekker van je apparaat ten minste drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Zet het apparaat aan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Haal de stekker van je modem en je router uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Sluit je router weer aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

5. Schakel het apparaat in en probeer Netflix opnieuw.

Sluit je apparaat rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel het apparaat uit.

2. Sluit het apparaat rechtstreeks op je modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel het apparaat in en probeer opnieuw een titel te streamen.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog altijd geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Smart-tv

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Je Smart TV opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van de tv uit het stopcontact en wacht minstens een minuut.

2. Houd de aan-uitknop 5 seconden ingedrukt terwijl de stekker nog uit het stopcontact is om de tv te ontladen.

• Als je geen toegang hebt tot de aan-uitknop, of als je tv er geen heeft, laat je de stekker van de tv minstens drie minuten uit het stopcontact.

3. Steek de stekker van je tv weer in het stopcontact.

4. Schakel de tv in.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Start je thuisnetwerk opnieuw op

Trek voor deze stap de stekker van je smart-tv en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van het modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router (als je een aparte router hebt).

4. Schakel je smart-tv weer in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Je smart-tv rechtstreeks aansluiten op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem en kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, probeer dan je router te omzeilen. Zodoende kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel je smart-tv uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Sluit de smart-tv rechtstreeks op het modem aan via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit het modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de smart-tv in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via het modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen, kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die het thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je de routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt kijken:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met het modem en nog altijd geen titels van Netflix kunt kijken, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of het modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je ten zeerste om zo mogelijk de smart-tv rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat de draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga echter door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Xbox 360

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Je internetverbinding testen

1. Selecteer in het hoofdmenu van je Xbox 360 Instellingen (Settings).

2. Selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Selecteer Bekabeld netwerk (Wired Network) of Draadloos netwerk (Wireless Network), afhankelijk van je verbindingsmethode.

5. Selecteer Xbox LIVE-verbinding testen (Test Xbox LIVE Connection).

6. Selecteer Doorgaan (Continue).

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de controller op de Guide-knop.

2. Ga naar Instellingen (Settings) en selecteer Systeeminstellingen (System Settings).

3. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

4. Kies het netwerk en selecteer Netwerk configureren (Configure Network).

5. Selecteer DNS-instellingen (DNS Settings) en kies Automatisch (Automatic).

6. Schakel je Xbox uit en weer in.

7. Probeer Netflix opnieuw.

Ga naar de ondersteuningswebsite van Microsoft voor Xbox 360 als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van deze instelling.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit de gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de gameconsole in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.

Xbox One

Controleren of je netwerk streaming ondersteunt

Als je een openbaar wifi-netwerk op het werk, op school, in een hotel of in een ziekenhuis gebruikt:

• Vraag bij de netwerkbeheerder na of streamingdiensten, zoals Netflix, worden ondersteund en niet bewust worden geblokkeerd.

• Veel openbare netwerken hebben een beperkte bandbreedte.

Als je een mobiel datanetwerk of een satellietverbinding gebruikt:

• Probeer zo mogelijk een ander netwerk. Een verbinding via een mobiel datanetwerk of een satelliet is in het algemeen trager dan internet via de kabel of DSL.

Zorg dat je verbinding hebt met internet

Test de internetverbinding door een netwerkverbindingstest uit te voeren of een andere dienst of app te openen waarvoor internet nodig is.

• Als de verbindingstest is mislukt of je een andere service of app niet kunt openen, neem dan contact op met je apparaatfabrikant voor hulp bij het maken van een verbinding met internet. Daarna kun je verder met de probleemoplossing.

• Als de verbindingstest is gelukt en je andere services of apps kunt openen, ga dan verder met de onderstaande oplossingen.

Je internetverbinding testen

1. Druk op de menuknop van de Xbox One-controller en selecteer Instellingen (Settings) of selecteer Instellingen (Settings) in het startscherm.

2. Selecteer Alle instellingen (All Settings).

• Ga door met de volgende stap als je Alle instellingen (All Settings) niet ziet.

3. Selecteer Netwerk (Network).

4. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

5. Selecteer Netwerkverbinding testen (Test Network Connection).

De DNS-instellingen van je Xbox controleren

1. Druk op de Menuknop van de Xbox One-controller en selecteer Instellingen (Settings) of selecteer Instellingen (Settings) in het startscherm.

2. Selecteer Alle instellingen (All Settings).

• Ga door met de volgende stap als je Alle instellingen (All Settings) niet ziet staan.

3. Selecteer Netwerk (Network).

4. Selecteer Netwerkinstellingen (Network Settings).

5. Selecteer Geavanceerde instellingen (Advanced Settings).

6. Selecteer DNS-instellingen (DNS Settings).

7. Selecteer Automatisch (Automatic).

8. Druk op de B-knop om op te slaan.

9. Probeer Netflix opnieuw.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

Trek voor deze stap de stekker van je videogameconsole en alle apparaten in het thuisnetwerk uit het stopcontact en sluit de apparaten na 30 seconden weer één voor één aan.

1. Schakel de videogameconsole uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Trek de stekker van je modem (en de draadloze router als dit een apart apparaat is) uit het stopcontact en wacht 30 seconden.

3. Sluit je modem aan en wacht tot er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen. Doe hetzelfde met de router als je een aparte router hebt.

4. Schakel de gameconsole weer in en probeer Netflix opnieuw.

Je wifi-signaal verbeteren

Als je via wifi verbinding maakt en de bovenstaande stappen niets oplossen, volg dan deze suggesties om je draadloze verbinding te verbeteren:

• Verplaats de router naar een nieuwe locatie om de signaalsterkte te verbeteren. Meestal heb je overal in je huis een betere ontvangst als je de router op een centraal punt plaatst.

• Verplaats draadloze apparaten zoals draadloze telefoons of magnetrons bij je router vandaan. Draadloze interferentie van deze apparaten kan problemen veroorzaken wanneer je via wifi verbinding probeert te maken.

• Plaats de router niet op de vloer. Als de router boven op een boekenplank of bureau staat, heb je een betere ontvangst dan wanneer de router achter of onder meubels staat.

Sluit je gameconsole rechtstreeks aan op je modem

Maak je verbinding via een draadloze router die is aangesloten op je modem. Kun je nog steeds geen verbinding maken nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart? Probeer dan je router te omzeilen. Hierdoor kun je bepalen wat het probleem is door problemen met je router of draadloze verbinding uit te sluiten als mogelijke oorzaak.

1. Schakel de gameconsole uit.

2. Sluit de gameconsole rechtstreeks aan op je modem via een Ethernet-kabel.

3. Trek de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht minstens 30 seconden. Sluit je modem weer aan en wacht totdat er geen nieuwe indicatielampjes meer knipperen.

4. Schakel de gameconsole in en probeer Netflix opnieuw.

Als je na deze stap weer titels kunt streamen:

• Als je de router hebt omzeild en rechtstreeks met Netflix verbinding hebt gemaakt via je modem, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door de router.

• Door de router te omzeilen kun je nu streamen, maar deze configuratie is geen ideale oplossing. Je kunt beter contact opnemen met degene die je thuisnetwerk heeft ingesteld en vragen hoe je je routerinstellingen opnieuw moet instellen of configureren.

Als je nog steeds geen titels kunt streamen:

• Als je rechtstreeks bent verbonden met je modem en nog steeds geen titels van Netflix kunt streamen, kun je het beste bij de leverancier van het apparaat navragen of je modem en de internetservice werken zoals bedoeld.

Als je deze stap niet kunt voltooien:

• We adviseren je om zo mogelijk je gameconsole rechtstreeks op je modem aan te sluiten. Hiermee sluit je volledig uit dat je draadloze router problemen met de netwerkverbinding veroorzaakt. Ga door met de onderstaande probleemoplossing als het niet mogelijk is om het apparaat rechtstreeks op je modem aan te sluiten.

Wat moet ik nu doen?

Als je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd maar nog steeds geen verbinding met Netflix kunt maken, kun je het beste contact opnemen met je internetprovider. Deze kan je helpen problemen met de netwerkverbinding op te lossen door te bepalen of je router correct is ingesteld voor communicatie met de overige apparaten in je thuisnetwerk.