Kan niet inloggen bij Netflix

Kun je niet inloggen bij je Netflix-account? Kies dan de optie waarmee je probleem het best wordt omschreven.

Als je een foutmelding krijgt wanneer je inlogt

Als je het bericht Onjuist wachtwoord ziet of je wachtwoord bent vergeten, moet je je wachtwoord wijzigen.

Ga naar het bijbehorende artikel voor hulp als je een van deze foutmeldingen ziet:

Als je een andere foutmelding of een foutcode ziet, zoek dan in ons Helpcentrum naar de exacte melding of code om een bijbehorend artikel te vinden.

Als je niet kunt inloggen op een apparaat

Probeer vanaf een ander apparaat in te loggen op je Netflix-account. Als je niet kunt inloggen op een apparaat, moet je mogelijk je account bijwerken. Deze artikelen kunnen nuttig zijn:

Ga naar de volgende optie als je wel kunt inloggen op een apparaat, maar niet op een ander.

Als je kunt inloggen op een apparaat, maar niet op een ander

Als je kunt inloggen op een apparaat, maar niet op een ander met hetzelfde e-mailadres en telefoonnummer en wachtwoord, is er mogelijk een probleem met je apparaat of netwerk.

Volg de stappen om het probleem op te lossen.

Tv of hierop aangesloten apparaat

Met deze stappen worden inlogproblemen opgelost op smart-tv's en apparaten die zijn aangesloten op een tv, zoals settopboxen, Apple TV, en Xbox- of PlayStation-gameconsoles.

Inloggen met een telefoon of tablet

1. Open de Netflix-app en kies Inloggen.

2. Kies Inloggen vanaf web voordat je je e-mailadres of wachtwoord van Netflix invoert. Als je deze optie niet ziet, moet je inloggen met je afstandsbediening.

3. Richt de camera van je telefoon of tablet op de QR-code die op je tv wordt weergegeven.

4. Tik op de banner die verschijnt. Als er geen banner verschijnt, ga dan naar netflix.com/tv8.

5. Voer de inlogcode in die op je tv wordt weergegeven en tik op Doorgaan. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

6. Tik op Beginnen met kijken en je tv wordt ingelogd.

Inloggen op een computer

1. Open de Netflix-app en kies Inloggen.

2. Kies Inloggen vanaf web voordat je je e-mailadres of wachtwoord van Netflix invoert. Als deze optie niet wordt weergegeven, moet je inloggen met je afstandsbediening.

3. Open een browser op je computer en ga naar netflix.com/tv8.

4. Voer de inlogcode in die op je tv wordt weergegeven en klik op Doorgaan. Het kan zijn dat je wordt gevraagd om in te loggen.

5. Klik op Beginnen met kijken en je tv wordt ingelogd.

E-mailadres en wachtwoord controleren

Controleer of het e-mailadres op je tv correct is. Zo niet, klik dan op Vorige om terug te gaan en het te corrigeren.

Voer je wachtwoord opnieuw in. Denk eraan dat Netflix-wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Klik op het pijltje op het scherm om te wisselen tussen hoofdletters en kleine letters. Klik op Wachtwoord weergeven om je wachtwoord te bekijken en te controleren of het correct is.

Het apparaat opnieuw opstarten

1. Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.

2. Druk één keer op de aan-uitknop van het apparaat en wacht dan 1 minuut. Als je apparaat geen aan-uitknop heeft of je kunt niet bij de knop, haal dan de stekker er drie minuten uit.

3. Steek de stekker van het apparaat weer in het stopcontact.

4. Schakel je apparaat in en probeer Netflix opnieuw te openen.

Reset je wachtwoord

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Ga naar je Netflix-wachtwoord wijzigen om dit te doen.

Je thuisnetwerk opnieuw opstarten

1. Schakel je apparaat uit.

2. Trek de stekker van je modem en router uit het stopcontact.

3. Wacht dertig seconden.

4. Sluit je modem aan.

5. Wacht 1 minuut.

6. Sluit je router aan.

7. Wacht 1 minuut.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Sommige modems en routers doen er wat langer over om opnieuw verbinding te maken.

Je standaardverbindingsinstellingen herstellen

Als je de verbindingsinstellingen op je apparaat hebt gewijzigd, moet je de fabrieksinstellingen herstellen.

Deze instellingen kunnen zijn:

• Instellingen voor aangepast modem.

• Virtual Private Network (VPN) of instellingen voor de proxyservice.

• Aangepaste DNS-instellingen.

Neem contact op met de apparaatfabrikant als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van deze instellingen.

Probeer Netflix opnieuw nadat je deze instellingen hebt gereset.

Neem contact op met je internetprovider

Neem contact op met je internetprovider. Deze kan je vertellen of je modem/router goed ingesteld is en goed werkt.

Android-telefoon of -tablet

E-mailadres en wachtwoord controleren

Controleer of het e-mailadres op je scherm correct is.

Voer je wachtwoord opnieuw in. Denk eraan dat Netflix-wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Klik op Weergeven om je wachtwoord te bekijken en te controleren of het correct is.

Opgeslagen wachtwoorden bijwerken of verwijderen

Op sommige apparaten worden app-wachtwoorden opgeslagen. Mogelijk moet je je opgeslagen wachtwoord voor Netflix bijwerken of verwijderen om in te loggen.

Als je wachtwoorden met Google beheert:

1. Ga naar Instellingen en zoek naar Wachtwoordbeheer.

2. Tik onder Google Play-services op Wachtwoordbeheer.

3. Tik in de lijst op Netflix. Mogelijk moet je de ontgrendelingscode voor je scherm invoeren.

4. Tik op Verwijderen om je Netflix-wachtwoord te verwijderen of op Bewerken om dit bij te werken.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Als je Samsung Pass gebruikt:

1. Ga naar Instellingen > Biometrie en beveiligingSamsung Pass. Mogelijk moet je je Samsung-wachtwoord invoeren.

2. Tik onder ID's en wachtwoorden op Apps.

3. Zoek en tik op Netflix in de lijst,

4. Tik op Verwijderen en tik ter bevestiging nogmaals op Verwijderen.

Gegevens in de Netflix-app wissen

Opmerking:
Als je de app-gegevens wist, word je uitgelogd en worden alle gedownloade series en films op het apparaat ook verwijderd.
  1. Ga in het startscherm van je apparaat naar Instellingen.

2. Selecteer Algemeen (General).

• Ga door met de volgende stap als je Algemeen (General) niet ziet staan.

3. Selecteer Apps of Toepassingen (Applications).

4. Selecteer Applicaties beheren (Manage Applications), Applicatiebeheer (Application Manager) of Alle apps beheren (Manage All Apps).

• Ga door met de volgende stap als je deze keuzes niet ziet staan.

5. Scrol omlaag en selecteer Netflix.

• Als je Netflix niet ziet, controleer dan het tabblad Gedownload (Downloaded).

6. Selecteer Opslag (Storage).

• Ga door met de volgende stap als je Opslag (Storage) niet ziet staan.

7. Selecteer Gegevens wissen (Clear Data) of Opslag wissen (Clear Storage) en dan OK.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Reset je wachtwoord

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Ga naar je Netflix-wachtwoord wijzigen om dit te doen.

iPhone, iPad of iPod touch

E-mailadres en wachtwoord controleren

Controleer of het e-mailadres op je scherm correct is.

Voer je wachtwoord opnieuw in. Denk eraan dat Netflix-wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Klik op Weergeven om je wachtwoord te bekijken en te controleren of het correct is.

Start je iPhone, iPad of iPod touch opnieuw op

1. Houd de knop aan de zijkant en een van de volumeknoppen tegelijkertijd ingedrukt totdat de schuifbalken verschijnen. Sleep de bovenste schuifbalk en schakel je apparaat volledig uit.

• Als de schuifbalken niet verschijnen, houd de knop voor de sluimerstand dan ingedrukt totdat de rode schuifbalk verschijnt. Sleep vervolgens de schuifbalk.

2. Druk na 10 seconden op de knop voor de sluimerstand.

3. Probeer Netflix opnieuw nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

Opgeslagen wachtwoorden bijwerken of verwijderen

Als je Sleutelhanger van iCloud gebruikt om wachtwoorden op te slaan, moet je mogelijk je Netflix-gegevens bijwerken of verwijderen en het opnieuw proberen. Ga naar de ondersteuningssite van Apple om een opgeslagen wachtwoord bij te werken of te verwijderen.

Reset je wachtwoord

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Ga naar je Netflix-wachtwoord wijzigen om dit te doen.

Computer of webbrowser

E-mailadres en wachtwoord controleren

Controleer of het e-mailadres op je scherm correct is.

Voer je wachtwoord opnieuw in. Denk eraan dat Netflix-wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn. Klik op Weergeven om je wachtwoord te bekijken en te controleren of het correct is.

De Netflix-cookie wissen

1. Ga naar netflix.com/clearcookies. Hiermee word je uitgelogd bij je account.

2. Selecteer Inloggen en voer je e-mailadres en wachtwoord van Netflix in.

3. Probeer Netflix opnieuw.

Reset je wachtwoord

Mogelijk moet je je wachtwoord resetten. Ga naar je Netflix-wachtwoord wijzigen om dit te doen.

Je browser bijwerken

Ga naar browsers die door Netflix worden ondersteund om je webbrowser bij te werken of een andere browser te downloaden.

Schakel cookies in de webbrowser in

Stappen voor Windows

Chrome
  1. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Menu Chrome-menupictogramen vervolgens Instellingen.

2. Selecteer in het linkermenu Privacy en beveiliging .

3. Selecteer Cookies en andere gegevens van sites.

4. Controleer of de instelling Cookies en sitegegevens wissen wanneer je Chrome sluit is uitgeschakeld.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Cookies toestaan
  1. Klik rechtsboven in de browser op Instellingen en meer instellingen en meer.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik op Cookies en sitemachtigingen.

4. Klik op Cookies en sitegegevens beheren en verwijderen.

5. Zorg ervoor dat Sites kunnen cookiegegevens opslaan en lezen (aanbevolen) is ingeschakeld.

Firefox

1. Selecteer rechtsboven het menupictogram.

2. Selecteer Opties (Options).

3. Selecteer Privacy in het menu links.

4. Onder Geschiedenis (History) ga je naar het uitklapmenu Firefox zal: (Firefox will) en selecteer je Geschiedenis onthouden (Remember history).

5. Sluit het tabblad en probeer Netflix opnieuw.

Internet Explorer
  1. Selecteer in het menu Extra (Tools) Internetopties (Internet Options).

2. Selecteer Privacy.

3. Selecteer Geavanceerd (Advanced).

4. Schakel het selectievakje Automatische cookieverwerking opheffen (Override automatic cookie handling) in.

5. Selecteer onder Directe cookies (First-party Cookies) Accepteren (Accept).

6. Selecteer in het venster Geavanceerde privacyinstellingen (Advanced Privacy Settings) OK.

7. Selecteer in het venster Internetopties (Internet Options) OK.

8. Probeer Netflix opnieuw.

Opera
  1. Selecteer Menu in de linkerbovenhoek van je browser.

2. Selecteer Instellingen (Settings).

3. Scrol omlaag naar Cookies.

4. Selecteer de optie Toestaan dat lokaal gegevens worden ingesteld (aanbevolen) (Allow local data to be set (recommended)).

5. Sluit het tabblad Instellingen om de nieuwe instellingen op te slaan.

6. Probeer Netflix opnieuw.

Stappen voor Mac

Chrome
  1. Selecteer rechtsboven in de browser de optie Menu Chrome-menupictogramen vervolgens Instellingen.

2. Selecteer in het linkermenu Privacy en beveiliging .

3. Selecteer Cookies en andere gegevens van sites.

4. Controleer of de instelling Cookies en sitegegevens wissen wanneer je Chrome sluit is uitgeschakeld.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Firefox

1. Ga naar het Firefox-menu en selecteer Voorkeuren (Preferences).

2. Selecteer Privacy.

3. Selecteer onder Firefox zal: (Firefox will:) de optie Geschiedenis onthouden (Remember History).

4. Sluit Voorkeuren (Preferences) om de nieuwe privacyinstelling op te slaan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Opera

1. Ga naar het Opera-menu en selecteer Voorkeuren (Preferences).

2. Scrol omlaag naar Cookies.

3. Controleer of de optie Toestaan dat lokaal gegevens worden ingesteld (Allow local data to be set (recommended)) is geselecteerd.

4. Sluit het tabblad Voorkeuren (Preferences) om de nieuwe instellingen op te slaan.

5. Probeer Netflix opnieuw.

Safari

1. In het menu van Safari selecteer je Voorkeuren (Preferences).

2. Selecteer Privacy.

3. Selecteer onder Cookies en websitegegevens (Cookies and website data) de optie Toestaan van websites die ik bezoek (Allow from websites I visit).

4. Sluit Voorkeuren (Preferences) om de nieuwe privacyinstelling op te slaan.