Hoe houd ik mijn Netflix-account beveiligd?

Wij weten dat je belang hecht aan de veiligheid van je Netflix-account. Dat doen wij ook. Of je nu een e-mail van ons hebt ontvangen waarin je wordt gevraagd je wachtwoord te veranderen of dat je verdachte activiteiten hebt opgemerkt, dit zijn onze belangrijkste aanbevelingen om je account en persoonlijke informatie veilig te houden.

Gebruik een wachtwoord alleen voor Netflix en wijzig dit regelmatig

Netflix-accounts kunnen worden blootgesteld aan risico's als wachtwoorden worden hergebruikt. Dit gebeurt wanneer een Netflix-gebruiker dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord gebruikt voor meerdere diensten. Als bij een van deze diensten de gegevens worden gestolen, kan de aanvaller het e-mailadres en het wachtwoord van de gebruiker ook op Netflix proberen te gebruiken en zo het account overnemen. We moedigen je ten zeerste aan sterke wachtwoorden te kiezen die uniek zijn voor Netflix. Je kunt een wachtwoordmanager gebruiken, via je browser of als op zichzelf staand product, om unieke wachtwoorden bij te houden.

Naast het gebruik van een wachtwoord dat uniek is voor Netflix, raden we je aan een wachtwoord te gebruiken dat:

• minimaal acht tekens lang is.

• een combinatie van hoofdletters, kleine letters, getallen en speciale tekens bevat.

• geen woord in het woordenboek of eigennaam is of andere persoonlijke gegevens bevat, zoals een geboortedatum, adres of jubileumdag.

Je kunt het beste je wachtwoord regelmatig wijzigen. Als je je wachtwoord moet bijwerken, kun je dit doen op de pagina Account nadat je je hebt aangemeld bij de Netflix-website. Je kunt ook jezelf een e-mail, tekstbericht of spraakoproep voor het resetten van wachtwoorden sturen.

Houd rekening met mogelijke phishing-pogingen

Phishing is een poging om persoonlijke gegevens te verkrijgen doordat iemand zich voordoet als een website of bedrijf waarin je op het web vertrouwen hebt.

Phishers gaan tot het uiterste om je account te proberen over te nemen of je persoonlijke gegevens te stelen. Ze kunnen nepwebsites maken die eruitzien als Netflix, of e-mails sturen die er legitiem uitzien en waarin je wordt gevraagd om persoonlijke informatie te verschaffen.

Netflix vraagt nooit om persoonlijke gegevens per mail aan ons te versturen. Dit zijn onder andere:

• Betalingsgegevens (creditcardnummer, bankrekeningnummer, rekening voor automatische incasso, pincode, etc.).

• Burgerservicenummer voor inwoners van de VS (in welke vorm dan ook), identificatienummer of btw-nummer.

• Je accountwachtwoord.

Netflix kan je middels een e-mail met een link naar onze website vragen deze gegevens bij te werken. Wees echter alert op nep-e-mails met links naar phishing-websites. Als je twijfelt over een koppeling in een e-mail, kun je altijd de cursor boven de koppeling houden om te zien waarheen deze leidt. Je ziet het werkelijke, gekoppelde webadres onder in de meeste browsers.

Als je denkt dat je een phishing-e-mail hebt ontvangen, ga dan naar ons Helpcentrum voor meer informatie over het rapporteren van de e-mail.

Houd je computer veilig

Voor de best mogelijke Netflix-ervaring is het belangrijk dat je malware en virussen verwijdert van je computer. Dit zijn tekenen dat je computer mogelijk geïnfecteerd is:

• Ongebruikelijk trage computerprestaties.

• Pop-upvensters of advertenties tijdens het streamen.

• Computers die onverwacht worden opgestart, crashen of vastlopen.

Als je vermoedt dat je computer geïnfecteerd is, kun je dit oplossen met de antimalware-, anti-adware- of antivirussoftware die je computerfabrikant of een vertrouwde IT-professional aanbeveelt.

Netflix steunt of adviseert als bedrijf weliswaar geen specifieke leveranciers, maar onze ondersteuningsengineers hebben succesvol de volgende tools gebruikt om dergelijke infecties te verwijderen:

Houd er rekening mee dat malware zich kan ontwikkelen en dat andere schadelijke programma's soortgelijke problemen kunnen veroorzaken. Welk programma je ook gebruikt, werk dit steeds bij naar de nieuwste softwarerelease.

Verdachte of frauduleuze activiteiten melden

Bij Netflix nemen we fraude zeer serieus. Als je verdachte of onbekende, ongeautoriseerde afschrijvingen of ongeautoriseerde activiteiten op je account vaststelt, neem dan onmiddellijk contact met ons op zodat we dit verder kunnen onderzoeken.

Meld je af bij apparaten die je niet gebruikt

Als je een eerder gebruikt apparaat wilt weggeven of verkopen, kun je je het beste afmelden bij alle accounts en services die je op het apparaat hebt gebruikt, waaronder Netflix. Als je dit nog niet hebt gedaan en je het apparaat niet langer in bezit hebt, kun je naar Afmelden op alle apparaten (Sign out of all devices) gaan vanaf je pagina Account. Het kan tot acht uur duren voordat je bent afgemeld bij alle apparaten.

Melden van beveiligingsfouten

Als je van mening bent dat je een beveiligingsrisico van een Netflix-eigendom of -app hebt ontdekt, adviseren we je ten zeerste om ons hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen en dit risico pas openbaar te maken nadat het is opgelost. We waarderen je hulp en bekijken alle meldingen, waarna we ons best doen om het probleem tijdig aan te pakken.

Raadpleeg ons volledige beleid voor verantwoordelijke openbaarmaking voor meer informatie.

Vragen?

Als je zo snel mogelijk antwoord wilt ontvangen, stuur dan je vragen of opmerkingen naar het juiste team:

Neem voor algemene vragen over klantenservice contact met ons op door naar ons Helpcentrum te gaan.

Als je onderzoek naar veiligheid verricht, lees je meer over ons programma voor verantwoordelijke openbaarmaking.

Raadpleeg onze privacyverklaring als je vragen hebt over de privacy van je gegevens.