Ik heb een verdachte e-mail of tekstbericht ontvangen.

Als je denkt dat je een frauduleuze e-mail of tekstbericht hebt ontvangen dat van Netflix lijkt te komen, gebruik dan deze tips om je informatie veilig te houden en volg de onderstaande stappen om het bericht te melden:

• Voer nooit je inloggegevens of financiële informatie in op een link vanaf een e-mail of tekstbericht. Als je niet zeker weet of je naar onze Netflix-website gaat, type dan www.netflix.com direct in je browser.
  • Klik nooit op links in en open nooit bijlagen bij een e-mail of tekstbericht dat je onverwacht hebt ontvangen, ongeacht de bron.
  • Als je vermoed dat een e-mail of tekstbericht niet van Netflix is, reageer er dan niet op. Volg de onderstaande stappen om het bericht naar ons door te sturen.

Hoe kan ik een verdachte e-mail of tekstbericht of een phishing-e-mail of tekstbericht rapporteren rapporteren?

Als je een verdachte e-mail of een phishing-e-mail hebt ontvangen, stuur deze dan naar phishing@netflix.com en verwijder de e-mail. Vermeld daarbij de gegevens van de berichtkop, die je kunt vinden aan de hand van dit artikel van Google.

Als je een verdacht tekstbericht hebt ontvangen, stuur dit dan naar phishing@netflix.com met de onderstaande stappen voor je apparaat.

iPhone, iPad of iPod touch:

1. Selecteer het bericht dat je door wilt sturen en houd ingedrukt tot er een menu verschijnt.
  2. Tik op Meer ... (More...).
  3. Tik op de pijl Delen (Share).
  4. Verstuur dit naar phishing@netflix.com.

Android-telefoon of -tablet:

1. Selecteer het bericht dat je door wilt sturen en houd ingedrukt tot er een menu verschijnt.
  2. Tik op de pijl Doorsturen (Forward).
  3. Verstuur dit naar phishing@netflix.com.

Tarieven voor tekstberichten kunnen van toepassing zijn.

Wat moet ik doen als ik een link heb geopend in een phishing-bericht en persoonlijke informatie heb gegeven?

Als je op een verdachte link hebt geklikt of persoonlijke informatie hebt gedeeld op een website die van Netflix leek, raden we aan het volgende te doen:

• Verander je Netflix-wachtwoord in een nieuw, uniek wachtwoord.
  • Verander je wachtwoord ook op andere websites waar je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt.
  • Neem contact op met je bank als je financiële informatie hebt ingevoerd. Mogelijk is deze informatie gebruikt.
  • Stuur het bericht door naar phishing@netflix.com met behulp van de bovenstaande stappen.