Ik heb een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn

Als je een e-mail of sms hebt ontvangen waarin je naar gegevens wordt gevraagd, zoals je gebruikersnaam, wachtwoord of betaalmiddel, is deze waarschijnlijk niet gestuurd door Netflix. Hier zijn enkele tips hoe je een verdachte e-mail of sms kunt herkennen en afhandelen en je account veilig kunt houden.

Hoe weet ik of een e-mail of sms echt afkomstig is van Netflix?

Houd het volgende in gedachten om te bepalen of het bericht van ons is:

• We vragen nooit naar je persoonlijke gegevens in een e-mail. Daabij kun je denken aan:

• Creditcardnummer

• Bankrekeninggegevens

• Netflix-wachtwoord

• We verzoeken nooit om betaling via een leverancier of website van derden.

Wat moet ik doen als ik een verdachte e-mail of sms heb ontvangen?

Scammers krijgen alleen toegang tot je gegevens als jij die verstrekt.

Als je een verdachte e-mail hebt ontvangen

1. Klik niet op links en open geen bijlagen.

2. Stuur de e-mail door naar phishing@netflix.com.

3. Verwijder de e-mail.

Als je een verdachte sms hebt ontvangen

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Meer... (More) en op de pijl voor doorsturen Pijl voor doorsturen .

3. Voer phishing@netflix.com in.

4. Tik op Verzenden (Send) Pijl voor verzenden.

5. Verwijder het bericht.

Android

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Meer (Meer) Menu en op Doorsturen (Forward).

3. Voer phishing@netflix.com in.

4. Tik op Send (Verzenden) Pijl voor verzenden.

5. Verwijder het bericht.

Opmerking:
Tarieven voor tekstberichten kunnen van toepassing zijn.

Wat moet ik doen als ik een link heb geopend en persoonlijke gegevens heb verstrekt?

• Wijzig je Netflix-wachtwoord in een nieuw, sterk en uniek wachtwoord.

• Verander je wachtwoord op alle websites waar je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruikt.

• Neem contact op met je financiële instelling als je betalingsgegevens hebt ingevoerd. Mogelijk zijn deze gegevens in verkeerde handen gevallen.

• Stuur het bericht door naar phishing@netflix.com met behulp van de bovenstaande stappen.

Wat zijn enkele goede praktijken om mijn gegevens veilig te houden?

Wees altijd voorzichtig als je een e-mail of sms ontvangt waarin je naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd.

• Houd de cursor boven links voordat je hierop klikt zodat je zeker weet dat ze je leiden naar de pagina die je verwacht.

• Klik bij twijfel niet op de link. Ga in plaats hiervan rechtstreeks naar de website van het bedrijf.

• Controleer of het adres van de afzender legitiem is.

• Verstrek nooit persoonlijke of financieel gevoelige gegevens per e-mail.

• Installeer antivirussoftware om je apparaten en persoonlijke gegevens te beschermen.

Neem contact met ons op als je denkt dat iemand je account heeft gehackt. We kunnen je dan helpen zodat je weer je favoriete series kunt kijken.