Ik heb een verdachte e-mail of sms ontvangen die van Netflix zou zijn

Heb je een e-mail of tekstbericht (sms) ontvangen waarin je wordt gevraagd naar je gebruikersnaam, wachtwoord of betaalmiddel voor Netflix? Zo ja, dan is dit bericht waarschijnlijk niet van ons. Hier zijn enkele tips hoe je verdachte e-mails of sms'jes kunt herkennen en afhandelen en je account veilig kunt houden.

Hoe weet ik of een e-mail of sms echt afkomstig is van Netflix?

• We vragen nooit naar je persoonlijke gegevens in een sms of e-mail. Dit zijn onder andere:

• Credit- of debitcardnummers

• Bankrekeninggegevens

• Netflix-wachtwoorden

• We verzoeken nooit om betaling via een leverancier of website van derden.

Als je een sms of een e-mail ontvangt waarin een van de bovenstaande gegevens wordt gevraagd, is het bericht niet van Netflix.

Wat moet ik doen als ik een verdachte e-mail of sms heb ontvangen?

Scammers krijgen alleen toegang tot je gegevens als jij die verstrekt. Klik dus niet op links in de berichten en beantwoord deze niet.

Verdachte e-mails

1. Klik niet op links en open geen bijlagen.

2. Stuur de e-mail door naar phishing@netflix.com.

Opmerking:
    Als je e-mail wordt geweigerd wanneer je deze doorstuurt, betekent dit dat we al een kopie van het phishingbericht hebben ontvangen. Je hoeft dan alleen nog maar de e-mail of de sms te verwijderen.
  3. Verwijder de e-mail.

Verdachte tekstberichten (sms)

iPhone, iPad, iPod Touch

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Meer... (More) en de pijl Doorsturen Pijl voor doorsturen.

3. Voer phishing@netflix.com in.

4. Tik op Verzenden Pijl voor verzenden.

5. Verwijder het bericht.

Android

1. Blijf drukken op het bericht dat je wilt doorsturen.

2. Tik op Meer Menu en op Doorsturen.

3. Voer phishing@netflix.com in.

4. Tik op Verzenden Pijl voor verzenden.

5. Verwijder het bericht.

Opmerking:
Als je e-mail wordt geweigerd wanneer je deze doorstuurt, betekent dit dat we al een kopie van het phishingbericht hebben ontvangen. Je hoeft dan alleen maar de e-mail of de sms te verwijderen.
Opmerking:
Tarieven voor tekstberichten kunnen van toepassing zijn.

Wat moet ik doen als ik een link heb geopend en persoonlijke gegevens heb verstrekt?

• Wijzig je Netflix-wachtwoord in een nieuw wachtwoord dat sterk en uniek voor Netflix is.

• Verander je wachtwoord op alle websites waar je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord gebruikt.

• Neem contact op met je financiële instelling als je betalingsgegevens hebt ingevoerd. Mogelijk zijn deze gegevens in verkeerde handen gevallen.

• Stuur het bericht door naar phishing@netflix.com met behulp van de bovenstaande stappen.

Wat zijn de beste manieren om mijn Netflix-account beveiligd te houden?

Wees altijd voorzichtig als je een e-mail of sms ontvangt waarin je naar persoonlijke gegevens wordt gevraagd.

• Klik bij twijfel niet op de link. Ga in plaats hiervan rechtstreeks naar de website van het bedrijf.

• Verstrek nooit persoonlijke of financieel gevoelige gegevens per e-mail.

• Controleer of het adres van de afzender legitiem is.

• Houd in een webbrowser de cursor boven links voordat je erop klikt. Je kunt dan de URL bekijken. Controleer of links verwijzen naar de verwachte bestemming.

• Installeer antivirussoftware om je apparaten en persoonlijke gegevens te beschermen.

Neem contact met ons op als je denkt dat je e-mailadres zonder toestemming is gewijzigd. We kunnen je dan helpen om je e-mailadres terug te zetten. Je kunt ook naar Je account veilig houden gaan voor meer veiligheidstips.