Profielen maken, wijzigen of verwijderen

Mensen in één huishouden kunnen hun eigen gepersonaliseerde gedeelte op Netflix hebben. Eén Netflix-account kan maximaal vijf profielen bevatten.

Elk profiel biedt het volgende:

• Leeftijdscategorie

• Kijkbeperkingen

• Profielvergrendeling

• Kijkactiviteitenlogboek

• Opgeslagen gamegegevens

• Weergave van ondertitels

• Instellingen voor afspelen

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Mijn lijst*

• Beoordelingen*

• E-mail

*Niet beschikbaar in Kids-profielen op computers.

Een profiel maken

Profielen kunnen worden toegevoegd op apparaten die na 2013 zijn geproduceerd.

1. Ga naar de pagina Profielen beheren en selecteer Profiel toevoegen.

• Tik in de Netflix-app voor Android of iOS op het profielpictogram of Meer en selecteer Profielen beheren. Selecteer Profiel toevoegen.

2. Geef het profiel een naam. Selecteer voor Netflix Kids de optie Kids.

3. Selecteer Doorgaan of Opslaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Als je geen profiel kunt maken op je apparaat, ga dan via een webbrowser naar de Netflix-website en volg de bovenstaande stappen.

Een profiel verwijderen

Je kunt profielen verwijderen op de meeste apparaten.

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Profielen beheren.

• Tik in de mobiele Netflix-app voor Android of iOS op het profielpictogram of Meer en selecteer Profielen beheren.

2. Kies het profiel dat je wilt verwijderen. Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden verwijderd.

3. Selecteer Profiel toevoegen. Als je geen profiel kunt maken op je apparaat, ga dan via een webbrowser naar Netflix.com en volg de bovenstaande stappen.

Nadat je een profiel hebt verwijderd, zijn de kijkgeschiedenis en de opgeslagen gamegegevens voor dat profiel niet meer beschikbaar.

Een profiel wijzigen

Op de meeste apparaten kun je profielen aanpassen of verwijderen.

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Profielen beheren.

• Tik in de mobiele Netflix-app voor Android of iOS op het profielpictogram of Meer en selecteer Profielen beheren.

2. Kies het profiel dat je wilt wijzigen.

3. Wijzig de naam, de afbeelding of de taal van het profiel. Als je een profiel niet kunt wijzigen vanaf je apparaat, ga dan in een webbrowser naar de Netflix-website en volg de bovenstaande stappen.

• Je kunt de leeftijdsclassificatie wijzigen op de pagina Account.

4. Sla je wijzigingen op.

Profiel en ouderlijk toezicht gebruiken

Alle profielgebruikers, behalve Netflix Kids-profielen , kunnen Profiel en ouderlijk toezicht openen en bewerken voor elk afzonderlijk profiel. Als je de kijkbeperkingen of profielvergrendeling wilt bewerken, heb je je accountwachtwoord nodig.

De instellingen van een afzonderlijk profiel bewerken:

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Selecteer in Profiel en ouderlijk toezicht een profielnaam.

3. Selecteer Wijzigen bij de instelling die je wilt wijzigen voor dat profiel.

4. Sla je wijzigingen op/Verzend je wijzigingen.

Een e-mailadres toevoegen

Wanneer je je Netflix-account maakt, koppelen we het opgegeven e-mailadres aan het profiel dat je als eerste maakt.

Je kunt een ander e-mailadres toevoegen aan een secundair profiel uit de categorie Volwassen om persoonlijke aanbevelingen en andere berichten van Netflix te ontvangen. Via een e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan een secundair profiel, kun je niet inloggen bij je Netflix-account.

Volg deze stappen als je een e-mailadres voor een tweede profiel wilt toevoegen of wijzigen:

1. Voer in een browser het profiel in waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

2. Ga naar de pagina Account.

3. Selecteer in het menu Profiel en ouderlijk toezicht het profiel waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

• Klik naast E-mailadres profiel op Toevoegen, of Wijzigen als je al een e-mailadres hebt toegevoegd.

4. Voer het gewenste e-mailadres in voor het profiel.

5. Selecteer E-mailadres toevoegen.

• Selecteer E-mailadres wijzigen of E-mailadres verwijderen als je een bestaand e-mailadres wilt bijwerken.