Hoe werken profielen in mijn Netflix-account?

Dankzij profielen hebben mensen bij je thuis hun eigen gepersonaliseerde beleving op Netflix, gebaseerd op de series en films die ze leuk vinden. Eén Netflix-account kan maximaal vijf individuele profielen bevatten.

Opmerking:
Profielen zijn niet beschikbaar op apparaten die voor 2013 zijn geproduceerd.

Elk profiel biedt het volgende:

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Lijst met onlangs bekeken titels*

• Beoordelingen*

• Taalvoorkeur*

• Instellingen voor afspelen

• Leeftijdscategorie

• Mijn lijst*

*Nog niet beschikbaar op kinderprofielen op computers.

Als je een ouder apparaat gebruikt waarvoor je een activeringscode nodig hebt, kun je geen profielen maken of wijzigen vanaf je apparaat. Ga naar de Netflix-website, selecteer je favoriete profiel en activeer vervolgens je apparaat op Netflix.com/Activate om ervoor te zorgen dat je vanaf je favoriete profiel kunt kijken. Als je later van profiel wilt veranderen, moet je je afmelden op je apparaat en deze vanaf het gewenste profiel opnieuw activeren.

Hoe maak ik een profiel?

Op de meeste apparaten kun je profielen maken. Je kunt maximaal vijf profielen toevoegen aan je account door Profielen beheren (Manage Profiles) te selecteren in het menu van de Netflix-app. Let op: elk profiel moet een andere naam hebben. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op je mobiele apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Hoe kan ik een profiel verwijderen of aanpassen?

Vanaf de meeste apparaten kun je profielen verwijderen. Je kunt een profiel verwijderen of aanpassen door Profielen beheren (Manage Profiles) te selecteren in het menu van de Netflix-app en het profiel te kiezen dat je wilt veranderen. Vervolgens word je naar het scherm Profiel bewerken (Edit Profile) geleid. Hier kun je de naam van het profiel wijzigen, de taal of leeftijdscategorie van het profiel selecteren of het profiel volledig verwijderen. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op een mobiel apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Nadat je een profiel hebt verwijderd, is de kijkgeschiedenis voor dat profiel niet meer beschikbaar. Meer informatie over het beheren van je kijkgeschiedenis vind je in Hoe verberg ik titels in mijn kijkgeschiedenis?

Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden verwijderd.

Hoe stel ik leeftijdsclassificatielimieten in voor een profiel?

Op de meeste apparaten kun je limieten voor de leeftijdsclassificatie instellen voor profielen. Je kunt leeftijdsclassificatielimieten instellen op afzonderlijke profielen via de pagina Profielen beheren (Manage Profiles). Selecteer hiervoor het profiel dat je wilt wijzigen. Selecteer vervolgens in het keuzemenu Toegelaten series en films (Allowed TV shows and movies) de gewenste instelling voor ouderlijk toezicht. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op je mobiele apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Je kunt een profiel tevens kindvriendelijk maken door de optie Kind? (Kid?) te selecteren. op de bewerkpagina van dat profiel.

Opmerking:
Profielen worden niet beschermd met een wachtwoord. Jij dient als ouder of voogd ervoor te zorgen dat je kind alleen het juiste profiel gebruikt. Zie Hoe stel ik ouderlijk toezicht in voor mijn Netflix-account? voor een overzicht van alle opties voor ouderlijk toezicht.