Profielen maken en bewerken

Dankzij profielen hebben mensen bij je thuis hun eigen gepersonaliseerde beleving op Netflix. Eén Netflix-account kan maximaal vijf profielen bevatten.

Opmerking:
Profielen zijn niet beschikbaar op apparaten die voor 2013 zijn geproduceerd.

Elk profiel biedt het volgende:

• Taalvoorkeur

• Leeftijdscategorie

• Specifieke kijkbeperkingen

• Profielvergrendeling

• Kijkactiviteitenlogboek

• Weergave van ondertitels

• Instellingen voor afspelen

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Mijn lijst*

• Beoordelingen*

• E-mail (voor kennisgevingen en alleen profielen met classificatie Alle leeftijdscategorieën)

*Niet beschikbaar voor Kids-profielen op computers.

Als je een ouder apparaat gebruikt waarvoor je een activeringscode nodig hebt, kun je geen profielen maken of wijzigen vanaf je apparaat Ga naar de Netflix-website, selecteer je favoriete profiel en activeer je apparaat op Netflix.com/Activate zodat je vanuit je favoriete profiel kunt kijken. Als je later van profiel wilt veranderen, moet je uitloggen op je apparaat en deze vanaf het gewenste profiel opnieuw activeren.

Een profiel maken

Op de meeste apparaten kun je een profiel maken. Een nieuw profiel maken:

1. Ga naar de pagina Profielen beheren. Profielen kunnen worden toegevoegd op apparaten die na 2013 zijn geproduceerd.

2. Selecteer Profiel toevoegen

3. Geef het profiel een naam.

4. Kies Kids om het gedeelte Kids van Netflix te openen.

5. Selecteer Doorgaan. Het nieuwe profiel zou in de lijst met accountprofielen moeten staan.

Als je geen profiel kunt maken of verwijderen op het apparaat of in een mobiele browser, ga je op een computer naarNetflix.com en volg je de bovenstaande stappen.
Voor meer informatie over Netflix Kids bekijk je Profielen maken met een specifieke leeftijdsclassificatie.

Een profiel verwijderen of aanpassen

Vanaf de meeste apparaten kun je profielen verwijderen of aanpassen. Een profiel aanpassen of verwijderen:

1. Ga naar de pagina Profielen beheren.

2. Kies het profiel dat je wilt wijzigen.

3. Wijzig de naam, de afbeelding of de taal van het profiel.

• Wijzigingen aan de leeftijdsclassificatie kunnen worden gemaakt op de pagina Account.

4. Sla je wijzigingen opof selecteer Profiel verwijderen om het profiel volledig te verwijderen.

Opmerking:
Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden verwijderd. Nadat je een profiel hebt verwijderd, is de kijkgeschiedenis voor dat profiel niet meer beschikbaar.

Als je een profiel niet kunt wijzigen vanaf je apparaat of als je een mobiele browser gebruikt, ga dan naar Netflix.com op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Profielen en ouderlijk toezicht gebruiken

Alle profielgebruikers, behalve Netflix Kids-profielen , kunnen Profiel en ouderlijk toezicht openen en bewerken voor elk afzonderlijk profiel. Om de Kijkbeperkingen of Profielvergrendeling te bewerken, heb je je accountwachtwoord nodig.

De instellingen van een afzonderlijk profiel bewerken:

1. Ga in een browser naar de pagina Account.

2. Selecteer in Profiel en ouderlijk toezicht een profielnaam.

3. Selecteer Wijzigen bij de instelling die je wilt wijzigen voor dat profiel.

4. Sla je wijzigingen op.

Kan ik een ander e-mailadres koppelen aan elk profiel?

Ja. Het eerste profiel dat je hebt gemaakt, wordt beschouwd als het primaire profiel en wordt gekoppeld aan het e-mailadres voor je account.

Je kunt een ander e-mailadres toevoegen aan een secundair profiel uit de categorie Volwassen om persoonlijke aanbevelingen en andere berichten van Netflix te ontvangen. Via een e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan een secundair profiel, kun je niet inloggen bij je Netflix-account.

Volg deze stappen als je een e-mailadres voor een tweede profiel wilt toevoegen of wijzigen:

1. Voer in een browser het profiel in waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

2. Ga naar de pagina Account.

3. Selecteer in het menu Profiel en ouderlijk toezicht het profiel waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

• Klik naast E-mailadres profiel op Toevoegen, of Wijzigen als je al een e-mailadres hebt toegevoegd.

4. Voer het gewenste e-mailadres in voor het profiel.

5. Selecteer E-mailadres toevoegen.

• Selecteer E-mailadres wijzigen of E-mailadres verwijderen als je een bestaand e-mailadres wilt bijwerken.

Opmerking:
Leden in Duitsland moeten tweemaal bevestigen dat ze een e-mailadres willen toevoegen of wijzigen.