Profielen maken en bewerken

Met profielen hebben mensen in één huishouden hun eigen gepersonaliseerde gedeelte op Netflix. Eén Netflix-account kan maximaal vijf profielen bevatten.

Opmerking:
Profielen zijn niet beschikbaar op apparaten die voor 2013 zijn geproduceerd.

Elk profiel biedt het volgende:

• Taalvoorkeur

• Leeftijdscategorie

• Specifieke kijkbeperkingen

• Profielvergrendeling

• Kijkactiviteitenlogboek

• Opgeslagen gamegegevens

• Weergave van ondertitels

• Instellingen voor afspelen

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Mijn lijst*

• Beoordelingen*

• E-mail (voor kennisgevingen en alleen profielen met classificatie Alle leeftijdscategorieën)

*Niet beschikbaar voor Kids-profielen op computers.

Een profiel maken

Profielen kunnen worden toegevoegd op apparaten die na 2013 zijn geproduceerd.

1. Ga naar de pagina Profielen beheren. Selecteer Profiel toevoegen.

• Tik in de mobiele Netflix-app voor Android of iOS op het profielpictogram of Meer en selecteer Profielen beheren. Selecteer Profiel toevoegen.

2. Geef het profiel een naam.

3. Kies Kids om het gedeelte Kids van Netflix te openen.

4. Selecteer Doorgaan of Opslaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Als je geen profiel kunt maken op je apparaat, ga dan via een webbrowser naar Netflix.com en volg de bovenstaande stappen.

Zie Profielen maken met een specifieke leeftijdsclassificatie voor meer informatie over Netflix Kids.

Een profiel verwijderen of aanpassen

Op de meeste apparaten kun je profielen aanpassen of verwijderen.

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Profielen beheren.

• Tik in de mobiele Netflix-app voor Android of iOS op het profielpictogram of Meer en selecteer Profielen beheren.

2. Kies het profiel dat je wilt wijzigen.

3. Wijzig de naam, de afbeelding of de taal van het profiel.

• Je kunt de leeftijdsclassificatie wijzigen op de pagina Account.

4. Sla je wijzigingen op of selecteer Profiel verwijderen om het profiel volledig te verwijderen.

Opmerking:
Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden verwijderd. Nadat je een profiel hebt verwijderd, zijn de kijkgeschiedenis en de opgeslagen gamegegevens voor dat profiel niet meer beschikbaar.

Als je een profiel niet kunt wijzigen vanaf je apparaat, ga dan in een webbrowser naar de Netflix-website en volg de bovenstaande stappen.

Profielen en ouderlijk toezicht gebruiken

Alle profielgebruikers, behalve Netflix Kids-profielen , kunnen Profiel en ouderlijk toezicht openen en bewerken voor elk afzonderlijk profiel. Als je de kijkbeperkingen of profielvergrendeling wilt bewerken, heb je je accountwachtwoord nodig.

De instellingen van een afzonderlijk profiel bewerken:

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Selecteer in Profiel en ouderlijk toezicht een profielnaam.

3. Selecteer Wijzigen bij de instelling die je wilt wijzigen voor dat profiel.

4. Sla je wijzigingen op/Verzend je wijzigingen.

Gebruik een ander e-mailadres voor elk profiel

Het eerste profiel dat je hebt gemaakt, wordt beschouwd als het primaire profiel en wordt gekoppeld aan het e-mailadres voor je account.

Je kunt een ander e-mailadres toevoegen aan een secundair profiel uit de categorie Volwassen om persoonlijke aanbevelingen en andere berichten van Netflix te ontvangen. Via een e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan een secundair profiel, kun je niet inloggen bij je Netflix-account.

Volg deze stappen als je een e-mailadres voor een tweede profiel wilt toevoegen of wijzigen:

1. Voer in een browser het profiel in waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

2. Ga naar de pagina Account.

3. Selecteer in het menu Profiel en ouderlijk toezicht het profiel waarvoor je een e-mailadres wilt toevoegen.

• Klik naast E-mailadres profiel op Toevoegen, of Wijzigen als je al een e-mailadres hebt toegevoegd.

4. Voer het gewenste e-mailadres in voor het profiel.

5. Selecteer E-mailadres toevoegen.

• Selecteer E-mailadres wijzigen of E-mailadres verwijderen als je een bestaand e-mailadres wilt bijwerken.

Opmerking:
Leden in Duitsland moeten tweemaal bevestigen dat ze een e-mailadres willen toevoegen of wijzigen.