Hoe werken profielen in mijn Netflix-account?

Dankzij profielen hebben mensen bij je thuis hun eigen gepersonaliseerde beleving op Netflix, gebaseerd op de series en films die ze leuk vinden. Eén Netflix-account kan maximaal vijf individuele profielen bevatten.

Opmerking:
Profielen zijn niet beschikbaar op apparaten die voor 2013 zijn geproduceerd.

Elk profiel biedt het volgende:

• E-mail (alleen profielen uit de categorie Alle leeftijden)

• Taalvoorkeur

• Gepersonaliseerde suggesties voor series en films

• Instellingen voor afspelen

• Leeftijdscategorie

• Mijn lijst*

• Beoordelingen*

• Lijst Onlangs bekeken (niet beschikbaar voor Kids-profielen)

*Niet beschikbaar voor Kids-profielen op computers.

Als je een ouder apparaat gebruikt waarvoor je een activeringscode nodig hebt, kun je geen profielen maken of wijzigen vanaf je apparaat. Ga naar de Netflix-website, selecteer je favoriete profiel en activeer je apparaat op Netflix.com/Activate zodat je vanuit je favoriete profiel kunt kijken. Als je later van profiel wilt veranderen, moet je je afmelden op je apparaat en deze vanaf het gewenste profiel opnieuw activeren.

Hoe maak ik een profiel?

Op de meeste apparaten kun je profielen maken. Je kunt maximaal vijf profielen toevoegen aan je account door Profielen beheren (Manage Profiles) te selecteren in het menu van de Netflix-app. Let op: elk profiel moet een andere naam hebben. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op je mobiele apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Hoe kan ik een profiel verwijderen of aanpassen?

Vanaf de meeste apparaten kun je profielen verwijderen. Je kunt een profiel verwijderen of aanpassen door Profielen beheren (Manage Profiles) te selecteren in het menu van de Netflix-app en het profiel te kiezen dat je wilt veranderen. Vervolgens word je naar het scherm Profiel bewerken (Edit Profile) geleid. Hier kun je de naam van het profiel wijzigen, de taal of leeftijdscategorie van het profiel selecteren of het profiel volledig verwijderen. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op een mobiel apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Nadat je een profiel hebt verwijderd, is de kijkgeschiedenis voor dat profiel niet meer beschikbaar. Meer informatie over het beheren van je kijkgeschiedenis vind je in Hoe verberg ik titels in mijn kijkgeschiedenis?.

Het hoofdprofiel van je Netflix-account kan niet worden verwijderd.

Hoe stel ik leeftijdsclassificatielimieten in voor een profiel?

Op de meeste apparaten kun je limieten voor de leeftijdsclassificatie instellen voor profielen. Je kunt een maximumleeftijd instellen voor afzonderlijke profielen via de pagina Profielen beheren (Manage Profiles). Selecteer hiervoor het profiel dat je wilt wijzigen. Selecteer vervolgens in het keuzemenu Toegelaten series en films (Allowed TV shows and movies) de gewenste instelling voor ouderlijk toezicht. Als je geen profiel kunt aanmaken op je apparaat, of Netflix gebruikt in een webbrowser op je mobiele apparaat, ga dan naar de Netflix-website op een computer en volg de bovenstaande stappen.

Je kunt een profiel tevens kindvriendelijk maken door de optie Kind? (Kid?) te selecteren op de bewerkpagina van dat profiel.

Opmerking:
Profielen worden niet beschermd met een wachtwoord. Jij dient als ouder of voogd ervoor te zorgen dat je kind alleen het juiste profiel gebruikt. Raadpleeg Hoe stel ik ouderlijk toezicht in voor mijn Netflix-account? voor een overzicht van alle opties voor ouderlijk toezicht.

Kan ik een ander e-mailadres koppelen aan elk profiel?

Ja. Het eerste profiel dat je hebt gemaakt, wordt beschouwd als het primaire profiel en wordt gekoppeld aan het e-mailadres voor je account.

Je kunt een ander e-mailadres toevoegen aan een secundair profiel uit de categorie Alle leeftijden om persoonlijke aanbevelingen en andere berichten van Netflix te ontvangen. Via een e-mailadres dat je hebt gekoppeld aan, een secundair profiel, kun je je niet aanmelden bij je Netflix-account.

Volg deze stappen als je een e-mailadres voor een tweede profiel wilt toevoegen of wijzigen:

1. Meld je aan bij je account.

2. Scrol naar het gedeelte Mijn profiel (My Profile).

• Als je geen e-mailadres hebt toegevoegd, zie je een link naar E-mailadres voor profiel toevoegen (Add profile email).

• Als je een e-mailadres hebt toegevoegd, zie je een link naar E-mailadres voor profiel wijzigen (Change profile email) onder de profielnaam.

Opmerking:
    Leden in Duitsland moeten tweemaal bevestigen dat ze een e-mailadres willen toevoegen of wijzigen (door zich dubbel aan te melden).