Hoe stel ik ouderlijk toezicht in voor mijn Netflix-account?

Als hoofdgebruiker heb je twee opties om kijken op je account te beheren:

• Profielniveau (beperkt toezicht): stel een leeftijdscategorie voor een bepaald profiel in om te beheren welke series en films beschikbaar zijn op dat profiel. Jij (de ouder of verzorgende) zorgt ervoor dat je kind alleen het juiste profiel gebruikt.

• Accountniveau (uitgebreid toezicht): stel een 4-cijferige pincode in die moet worden ingevoerd om series en films boven de geselecteerde leeftijdscategorie te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind geen content bekijkt die in een hogere categorie valt dan de geselecteerde leeftijdscategorie.

Profielniveau: de leeftijdscategorie voor een afzonderlijk profiel instellen

1. Ga naar je Account-pagina met je webbrowser en selecteer Profielen beheren (Manage Profiles).

2. Selecteer het profiel dat je wilt bewerken.

3. Onder Toegelaten series en films (Allowed TV shows and movies) selecteer je jouw gewenste leeftijdscategorie.

• Alleen voor peuters en kleuters (For Little Kids only): kijk series en films die geschikt zijn voor alle leeftijden.

• Voor oudere kinderen en jonger (For Older Kids and below): kijk series en films die geschikt zijn voor oudere kinderen.

• Voor tieners en jonger (For Teens and below): kijk series en films die geschikt zijn voor tieners.

• Alle leeftijdscategorieën (All Maturity levels): kijk alle series en films, ook content voor volwassenen.

• Het profiel van de hoofdgebruiker kan alleen worden ingesteld op Voor tieners en jonger (For Teens and below) of Alle leeftijdscategorieën (All Maturity levels).

4. Klik op Opslaan (Save).

Opmerking:
Het kan tot acht uur duren voordat wijzigingen in ouderlijk toezicht worden doorgevoerd op al je apparaten. Je kunt dit proces versnellen door je af te melden bij je Netflix-account op het apparaat waarop je wilt kijken, en je daarna weer aan te melden.

Accountniveau: de leeftijdscategorie voor het volledige account instellen, met gebruik van een pincode

Je kunt een pincode instellen als je bepaalde leeftijdscategorieën wilt beperken voor je hele account. Ga naar Hoe stel ik een pincode in voor ouderlijk toezicht? voor meer informatie.