Hoe stel ik ouderlijk toezicht in voor mijn Netflix-account?

Als hoofdgebruiker heb je twee opties om kijken op je account te beheren:

1. Accountniveau (uitgebreid toezicht)

Een pincode instellen voor specifieke leeftijdsclassificaties

• Stel een 4-cijferige pincode in die moet worden ingevoerd om series en films boven de geselecteerde leeftijdscategorie te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind geen content bekijkt die in een hogere categorie valt dan de geselecteerde leeftijdscategorie.

Een pincode instellen voor specifieke series of films

• Stel een viercijferige pincode in die moet worden ingevoerd om specifieke series en films te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind die specifieke series of films niet kan bekijken.

2. Profielniveau (beperkt toezicht)

Een leeftijdscategorie kiezen voor een profiel

• Stel een leeftijdscategorie voor een bepaald profiel in om te beheren welke series en films beschikbaar zijn op dat profiel. Jij (de ouder of verzorgende) zorgt ervoor dat je kind alleen het juiste profiel gebruikt.

Accountniveau: stel een pincode voor het account in om kijken boven een geselecteerde leeftijdsclassificatie te beperken.

Volg deze stappen om de pincode voor je account in te stellen of aan te passen. Houd er rekening mee dat je geen pincodes kunt invoeren op apparaten die vóór 2013 zijn gemaakt, maar de instellingen van je pincode gelden nog wel. Je kunt titels die met een pincode zijn beveiligd alleen bekijken op de Netflix-website of op apparaten die na 2013 zijn gemaakt.

1. Ga in je webbrowser naar de pagina Account.

2. Klik in het gedeelte Instellingen (Settings) op de link Ouderlijk toezicht (Parental controls).

3. Voer het wachtwoord van je Netflix-account in en klik op Doorgaan (Continue).

4. Voer in het pincodeveld vier cijfers in (geen letters). Dit wordt je pincode.

5. Kies je niveau voor pincodebescherming uit de volgende opties:

• Peuters en kleuters: alle leeftijden

• Oudere kinderen: 7+, sommige 13+

• Tieners: 13+

• Volwassenen: 16+, 18+

Opmerking:
    De niveaus voor pincodebescherming worden omschreven in de leeftijdsclassificaties voor jouw land.
  6. Klik op Opslaan (Save).

Raadpleeg Hoe stel ik een pincode in voor ouderlijk toezicht? voor meer informatie over bescherming met een pincode, zoals het verwijderen van een pincode voor je account.

Accountniveau: stel een pincode in om het afspelen van een specifieke serie of film te beperken.

Volg deze stappen als je een pincode voor een specifieke titel wilt instellen. Houd er rekening mee dat je geen pincodes kunt invoeren op apparaten die vóór 2013 zijn gemaakt, maar de instellingen van je pincode gelden nog wel. Je kunt titels die met een pincode zijn beveiligd alleen bekijken op de Netflix-website of op apparaten die na 2013 zijn gemaakt.

1. Ga naar de pagina Account vanuit een webbrowser.

2. Klik op de link Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).

3. Voer het wachtwoord van je Netflix-account in en klik op Doorgaan (Continue).

4. Voer in het pincodeveld vier cijfers in (geen letters) als je nog geen pincode hebt. Dit wordt je pincode.

5. Stel pincodebescherming voor een specifieke titel in door de titel in te voeren in de balk 'voer naam van serie of film in' (enter show or movie name) en op de titel te klikken wanneer deze verschijnt.

6. Klik op Opslaan (Save).

Raadpleeg Hoe stel ik een pincode in voor ouderlijk toezicht? voor meer informatie over bescherming met een pincode, zoals het verwijderen van een pincode voor je account.

Profielniveau: stel de leeftijdscategorie voor een afzonderlijk profiel in.

1. Ga naar de pagina Account vanuit een webbrowser en selecteer Profielen beheren (Manage Profiles).

2. Selecteer het profiel dat je wilt bewerken.

3. Selecteer onder Toegelaten series en films (Allowed TV shows and movies) je gewenste leeftijdscategorie.

• Alleen voor peuters en kleuters (For Little Kids only): kijk series en films die geschikt zijn voor alle leeftijden.

• Voor oudere kinderen en jonger (For Older Kids and below): kijk series en films die geschikt zijn voor oudere kinderen.

• Voor tieners en jonger (For Teens and below): kijk series en films die geschikt zijn voor tieners.

• Alle leeftijdscategorieën (All Maturity levels): kijk alle series en films, ook content voor volwassenen.

Het profiel van de hoofdgebruiker kan alleen worden ingesteld op Voor tieners en jonger (For Teens and below) of Alle leeftijdscategorieën (All Maturity levels).

4. Klik op Opslaan (Save).

Opmerking:
Het kan tot acht uur duren voordat wijzigingen in ouderlijk toezicht worden doorgevoerd op al je apparaten. Je kunt dit proces versnellen door je af te melden bij je Netflix-account op het apparaat waarop je wilt kijken, en je daarna weer aan te melden.