Profielen vergrendelen of ontgrendelen.

Als je de toegang tot een bepaald profiel op jouw account wilt beperken, kun je het beschermen met een pincode voor Profielvergrendeling. Als je al toegang hebt tot een profiel en je wordt gevraagd een pincode in te voeren voor het afspelen van een serie of film, lees dan meer over pincodes op accountniveau.

Een pincode aan een bepaald profiel toevoegen:

Opmerking:
Sommige apparaten kunnen niet bijgewerkt worden met nieuwe functies zoals pincodes voor Profielvergrendeling.
  1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Open de instellingen van Profiel en ouderlijk toezicht voor het profiel dat je wilt vergrendelen.

3. Verander de instelling voor Profielvergrendeling.

4. Voer je wachtwoord van Netflix in.

5. Vink Pincode instellen aan om toegang te krijgen tot het geselecteerde profiel.

• Verwijder het vinkje als je geen vereiste pincode wilt.

6. Voer vier cijfers in om de pincode voor profielvergrendeling in te stellen. Tenzij je een niet-ondersteund apparaat gebruikt, voer je deze pincode in om het profiel te openen of om gedownloade titels af te spelen.

7. Om een pincode in te stellen voor het aanmaken van nieuwe profielen aan je account, selecteer je Vereis pincode om nieuwe profielen toe te voegen.

8. Klik op Opslaan.

Opmerking:
Je apparaat moet mogelijk worden vernieuwd om de bijgewerkte instellingen op te halen. Dat doe je als volgt:
- Schakel naar een ander profiel en schakel weer terug.
- Of log uit op je apparaat en log weer in.

Een vergeten pincode voor vergrendeling van het profiel achterhalen

Als je je pincode voor vergrendeling van het profiel bent vergeten, klik dan op de link Pincode vergeten? onderaan het scherm. Voer het vermelde webadres in een browser in als je Netflix op een tv kijkt.

Voer het wachtwoord voor je Netflix-account in om de pincode voor vergrendeling van het profiel weer te geven of te bewerken.