Profielen maken met een specifieke leeftijdsclassificatie

Als je wilt bepalen welke soorten series en films mensen binnen je Netflix-account kunnen kijken, kun je afzonderlijke profielen maken met aangepaste leeftijdsclassificaties.

1. Ga naar de pagina Profielen beheren.

Opmerking:
    Profielen kunnen worden toegevoegd op apparaten die na 2013 zijn gemaakt.
  2. Selecteer Profiel toevoegen.

3. Wijs een naam toe aan het profiel. Selecteer Kids als je het Kids-gedeelte wilt gebruiken.

4. Selecteer Doorgaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Ga op een computer naar de Netflix-website en volg de bovenstaande stappen als je geen profiel kunt maken op je apparaat of als je een mobiele browser gebruikt.

Wat is het Netflix Kids-gedeelte?

Een Netflix Kids-profiel:

• heeft een eenvoudigere lay-out;

• Verwijdert directe toegang tot accountinstellingen.

• bevat alleen series en films die met zorg zijn geselecteerd voor kids.

Je kunt het Netflix Kids-gedeelte kiezen door Kids te selecteren wanneer je een profiel maakt. Of ga naar de instelling Kijkbeperkingen en selecteer Geef het Netflix Kids-gedeelte weer met titels voor kids.

Als je een leeftijdsclassificatie selecteert die het toegestane niveau voor het Netflix Kids-gedeelte overschrijdt, kan de classificatie niet meer worden toegepast op dat profiel.

Opmerking:
Je apparaat moet mogelijk worden vernieuwd om de bijgewerkte instellingen op te halen. Dat doe je als volgt:
– Schakel naar een ander profiel en schakel weer terug.
– Of log uit op je apparaat en log weer in.

Als je volledig wilt profiteren van ouderlijk toezicht op Netflix, installeer dan de nieuwste versie van ouderlijk toezicht.