Profielen maken met een specifieke leeftijdsclassificatie

Als je wilt bepalen welke soorten series, films en games mensen binnen je Netflix-account kunnen kijken of spelen, kun je afzonderlijke profielen maken met aangepaste leeftijdsclassificaties. Je kunt profielen toevoegen op apparaten die na 2013 zijn gemaakt.

1. Ga naar de pagina Profielen beheren.

2. Selecteer Profiel toevoegen.

3. Wijs een naam toe aan het profiel. Selecteer Kids als je het Kids-gedeelte wilt gebruiken.

• Kids-profielen hebben een logo () op het profielpictogram zodat je ze makkelijk kunt herkennen.

4. Selecteer Doorgaan. Het nieuwe profiel wordt weergegeven in de lijst met profielen binnen je account.

Ga op een computer naar de Netflix-website en volg de bovenstaande stappen als je geen profiel kunt maken op je apparaat of als je een mobiele browser gebruikt.

Netflix Kids

Een Netflix Kids-profiel:

• heeft een eenvoudigere lay-out;

• Verwijdert directe toegang tot accountinstellingen.

• Bevat alleen series en films die met zorg zijn geselecteerd voor kids.

• Bevat geen Netflix Games.

• Heeft een logo () op het profielpictogram zodat je het makkelijk kunt herkennen.

Je kunt het Netflix Kids-gedeelte kiezen door Kids te selecteren wanneer je een profiel maakt. Of ga naar Kijkbeperkingen van het profiel en selecteer Geef het Netflix Kids-gedeelte weer met titels voor kids.

Als je een leeftijdsclassificatie selecteert die het toegestane niveau voor het Netflix Kids-gedeelte overschrijdt, kan de classificatie niet meer worden toegepast op dat profiel.

Opmerking:
Je apparaat moet mogelijk worden vernieuwd om de bijgewerkte instellingen op te halen. Dat doe je als volgt:
– Schakel naar een ander profiel en schakel weer terug.
– Of log uit op je apparaat en log weer in.

Stel de nieuwste versie van ouderlijk toezicht in om deze functie op Netflix optimaal te benutten.