Leeftijdsclassificaties kiezen of series blokkeren

Wanneer je een leeftijdsclassificatie voor een profiel instelt, worden in dat profiel alleen series en films weergegeven die voldoen aan die classificatie. Je kunt ook specifieke series en films blokkeren voor afzonderlijke profielen.

Leeftijdsniveaus instellen voor een profiel

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Open de instellingen van Profiel en ouderlijk toezicht voor het profiel dat je wilt beheren.

3. Wijzig de instelling Kijkbeperkingen.

4. Voer je Netflix-wachtwoord in.

5. Stel de leeftijdsclassificatie in voor de series en films die je wilt toestaan in dat profiel.

6. Klik op Opslaan. Series en films buiten de geselecteerde leeftijdscategorie worden verwijderd uit het profiel.

Raadpleeg Ik kan de leeftijdsclassificatie in het Netflix Kids-gedeelte niet wijzigen als je problemen hebt met het wijzigen van leeftijdsniveaus voor een Kids-profiel.

Series of films blokkeren of deblokkeren

1. Ga in een webbrowser naar de pagina Account.

2. Open de instellingen van Profiel en ouderlijk toezicht voor het profiel dat je wilt beheren.

3. Wijzig de instelling Kijkbeperkingen.

4. Voer je Netflix-wachtwoord in.

5. Typ onder Titelbeperkingen de naam van de serie of film en klik op de titel zodra deze wordt weergegeven.

• Selecteer de X naast de titelnaam als je een titel wilt verwijderen uit de lijst met beperkte titels.

6. Klik op Opslaan. Rood gemarkeerde series en films onder Titelbeperkingen worden verwijderd uit het profiel.

Opmerking:
Je moet het apparaat mogelijk verversen voordat de bijgewerkte instellingen worden doorgevoerd. Dit doe je als volgt:
– Schakel over naar een ander profiel en schakel weer terug.
– Of log uit op je apparaat en log daarna weer in.

Als je volledig wilt profiteren van ouderlijk toezicht op Netflix, installeer dan de nieuwste versie van ouderlijk toezicht.