Hoe stel ik een pincode in voor ouderlijk toezicht?

Als hoofdgebruiker heb je twee opties om kijken op je account met een pincode te beheren:

Een pincode instellen voor specifieke leeftijdsclassificaties

• Stel een 4-cijferige pincode in die moet worden ingevoerd om series en films boven de geselecteerde leeftijdscategorie te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind geen content bekijkt die in een hogere categorie valt dan de geselecteerde leeftijdscategorie.

Een pincode instellen voor specifieke series of films

• Stel een 4-cijferige pincode in die moet worden ingevoerd om specifieke series en films te kijken, ongeacht welk profiel je gebruikt. Een pincode zorgt ervoor dat je kind specifieke series of films niet kan bekijken.

Een pincode instellen om kijken boven een geselecteerde leeftijdsclassificatie te beperken

Volg deze stappen om een pincode in te stellen voor specifieke leeftijdsclassificaties of om het niveau van pincodebescherming bij te werken. Je kunt geen pincodes instellen op oudere apparaten die vóór 2013 zijn gemaakt.

1. Ga naar je Account-pagina met je webbrowser.

2. Klik op de link voor Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).

3. Voer op het scherm je Netflix-accountwachtwoord in.

4. Voer in het pincodeveld vier cijfers in (geen letters). Dit wordt je pincode.

5. Kies je niveau voor pincodebescherming uit de volgende opties:

• Peuters en kleuters: alle leeftijden

• Oudere kinderen: 7+, sommige 13+

• Tieners: 13+

• Volwassenen: 16+, 18+

Opmerking:
    Voor omschrijvingen van de niveaus voor pincodebescherming, bekijk je de leeftijdsclassificaties voor jouw land.
  6. Klik op Opslaan (Save).

Je wordt nu iedere keer dat je een titel boven het niveau voor pincodebescherming wilt afspelen gevraagd om je pincode in te voeren.

Een pincode instellen om het afspelen van een specifieke serie of film te beperken

1. Ga naar je Account-pagina met je webbrowser.

2. Klik op de link voor Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).

3. Voer op het scherm je Netflix-accountwachtwoord in.

4. Voer in het pincodeveld vier cijfers in (geen letters). Dit wordt je pincode.

5. Stel pincodebescherming voor een specifieke titel in door de titel in te voeren in de balk voer naam van serie of film in (enter show or movie name) en op de titel te klikken wanneer deze verschijnt.

6. Klik op Opslaan (Save).

Je wordt nu iedere keer dat je een titel met pincodebescherming wilt afspelen gevraagd om je pincode in te voeren. Als je in het vervolg een item wilt verwijderen uit je lijst met geblokkeerde titels, ga je terug naar je instellingen voor ouderlijk toezicht en klik je naast de titel op de X.

Je pincode invoeren

Je wordt gevraagd om je pincode in te voeren als je een beperkte titel of aflevering probeert af te spelen of als je een volgende aflevering wilt kijken die een andere classificatie heeft. Wanneer een pincode is ingevoerd, is deze actief totdat je je afmeldt, van profiel wisselt of enige tijd geen interactie meer hebt met de service.

Je moet je pincode invoeren om titels te downloaden op een mobiel apparaat wanneer het niveau van pincodebescherming van je account wordt overschreden.

• Voor iOS-apparaten moet je je pincode invoeren als je een titel wilt downloaden waarop pincodebescherming van toepassing is.

• Op Android-apparaten en in de Windows 10-app is het mogelijk om titels te downloaden zonder je pincode in te voeren. Je moet dan je pincode invoeren als je een titel probeert af te spelen waarop pincodebescherming van toepassing is.

Een vergeten pincode achterhalen

Als je je pincode nodig hebt om je gekozen titel te kijken maar je je pincode bent vergeten, klik je op de blauwe link Pincode vergeten? (Forgot PIN?).

Nadat je op de blauwe link Pincode vergeten? (Forgot PIN?) hebt geklikt ...

...

word je naar de aanmeldingspagina van Netflix geleid:

meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord en voer een nieuwe pincode in in het veld Pincode (PIN) op het volgende scherm.

je wordt gevraagd om op dezelfde pagina je wachtwoord in te voeren

voer je wachtwoord in en voer een nieuwe pincode in het veld Pincode (PIN) in op het volgende scherm.

Een pincode van je account verwijderen

1. Ga naar je Account-pagina met je webbrowser.

2. Klik op de link Ouderlijk toezicht (Parental controls) in het gedeelte Instellingen (Settings).

3. Voer op het scherm je Netflix-accountwachtwoord in.

4. Stel je beperkingsniveau voor inhoud in op het hoogste niveau: volwassenen. Je kunt dan iedere titel van elke classificatie bekijken zonder dat je een pincode hoeft op te geven.

globe