Aanbevolen snelheid van internetverbinding

Dit zijn de aanbevolen downloadsnelheden om series en films via Netflix af te spelen.

Aanbevolen megabit per seconde

Breedbandverbinding

1,5

Minimum: 0,5

Standaarddefinitie (SD)

3

High Definition (HD)

5

4K/Ultra HD (UHD)

25

Je hebt het volgende nodig om Netflix in HD te kijken:

Netflix-bandbreedteverbruik beheren

Als je serviceprovider een bandbreedte- of datalimiet heeft ingesteld, kun je de instellingen voor videokwaliteit instellen op Laag of Gemiddeld, zodat je minder data verbruikt.

Verbindingssnelheid controleren

Vanuit de Netflix-app kun je je verbindingssnelheid op veel apparaten controleren.

Opmerking:
Als je een mobiel apparaat of computer gebruikt, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer de link Instellingen of het tandwielpictogram .

• Als je het tandwielpictogram niet ziet, wordt deze functie niet ondersteund op je apparaat.

3. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

4. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met internet en contact kunt maken met Netflix. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

Als de verbindingssnelheid langzamer is dan verwacht, moet je contact opnemen met je internetprovider voor verdere hulp.