Aanbevolen snelheid van internetverbinding

Hieronder zie je de aanbevolen downloadsnelheid per stream voor het afspelen van series en films via Netflix.

• 0,5 megabit per seconde - Vereiste snelheid van breedbandverbinding

• 1,5 megabit per seconde - Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding

• 3,0 megabit per seconde - Aanbevolen voor SD-kwaliteit

• 5,0 megabit per seconde - Aanbevolen voor HD-kwaliteit

• 25 megabit per seconde - Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit

Kijk Netflix in HD

Om Netflix in HD te kijken, heb je een HD-abonnementnodig. Daarna stel je je videokwaliteit in op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Je kunt titels in HD kijken als je een verbindingssnelheid hebt van minstens 5,0 megabit per seconde of sneller.

Netflix-bandbreedteverbruik beheren

Video's van hogere kwaliteit gebruiken meer bandbreedte dan video's van lagere kwaliteit. Als je serviceprovider een bandbreedte- of datalimiet heeft ingesteld voor je internetservice, kun je het bandbreedteverbruik beheren door de instellingen voor videokwaliteit te wijzigen in Laag (Low) of Gemiddeld (Medium). Je verbruikt dan minder data.

Je verbindingssnelheid controleren

Je kunt van veel apparaten de verbindingssnelheid controleren in de Netflix-app. Volg de onderstaande stappen om je verbindingssnelheid te controleren.

Opmerking:
Als je gebruikmaakt van een mobiel apparaat of een computer, ga dan naar Fast.com om je snelheid te testen.
  1. Begin op de startpagina van Netflix.

2. Ga omhoog en selecteer Instellingen (Settings) of het tandwielpictogram .

• Als je het tandwielpictogram niet ziet, dan wordt deze functie niet ondersteund op dit apparaat.

3. Selecteer Controleer je netwerk (Check your network).

4. De Netflix-app controleert of je verbinding kunt maken met het internet en contact kunt maken met de Netflix-servers. De app controleert ook je verbindingssnelheid.

5. Zorg dat je snelheid voldoet aan onze bovenstaande aanbevelingen voor internetsnelheid als de test eenmaal is uitgevoerd.

Als je verbinding langzamer is dan verwacht, probeer dan het oplossen van problemen met de verbinding om je te helpen je snelheid te verbeteren.