Kan ik Netflix kijken in Ultra HD?

Ultra HD-streaming is beschikbaar op Netflix!

Wat heb ik nodig om Ultra HD te streamen?

• Een tv waarop je Netflix-titels in Ultra HD kunt kijken. Zie hieronder voor meer informatie.

• Een abonnement waarmee je in Ultra HD kunt streamen. Op Netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt en je abonnement upgraden.

• Een stabiele verbindingssnelheid van 25 megabit per seconde of hoger. Zie hieronder voor meer informatie.

• Streamingkwaliteit ingesteld op Automatisch (Auto) of Hoog (High). Meer informatie over instellingen voor de beeldkwaliteit vind je in ons artikel Instellingen voor afspelen.

Kan ik Netflix op andere apparaten kijken in Ultra HD?

De volgende apparaten ondersteunen streamen in Ultra HD. Ze moeten via HDMI zijn verbonden met een poort op je Ultra HD-tv die 60 fps ondersteunt. Zowel de HDMI-kabel als de HDMI-poort op je tv moet HDCP 2.2-gecertificeerd zijn voor een goede weergave van Ultra HD-content. Als je wilt weten of de poort aan deze criteria voldoet, kun je de gebruikershandleiding van je tv raadplegen of contact opnemen met de fabrikant.

Opmerking:
Ultra HD wordt pas goed afgespeeld als de meest recente firmware is geïnstalleerd op apparaten.

Kan ik Netflix in Ultra HD kijken op mijn computer?

Netflix is momenteel beschikbaar in Ultra HD op Windows-computers met:

Hoe snel moet mijn internet zijn als ik titels in Ultra HD wil kijken?

Je kunt het beste een internetverbinding van minstens 25 megabit per seconde gebruiken om titels in Ultra HD te kijken. Zie ons artikel Aanbevolen snelheid van internetverbinding voor meer informatie.

Hoe vind ik titels in Ultra HD?

Als je Netflix in Ultra HD kunt kijken op je tv en je een abonnement met Ultra HD hebt, kun je op Netflix op de termen '4K' of 'UltraHD' zoeken naar titels die beschikbaar zijn in Ultra HD.

Opmerking:
Bij series zijn mogelijk niet alle seizoenen beschikbaar in Ultra HD.

Waarom zie ik geen titels met het Ultra HD-pictogram op mijn 4K HDTV?

Ultra HD 4K-streaming via Netflix is alleen beschikbaar op specifieke modellen tv's en streamingapparaten. Zie hierboven voor meer informatie.

Daarnaast is Ultra HD 4K-streaming via Netflix alleen beschikbaar bij abonnementen waarmee je titels in Ultra HD kunt kijken. Op netflix.com/ChangePlan kun je bekijken welk abonnement je op dit moment hebt.

Als je een tv, apparaat en abonnement hebt dat Ultra HD 4K ondersteunt, maar nog steeds geen titels met het Ultra HD-pictogram ziet, is er mogelijk een verbindingsprobleem tussen het apparaat en je tv. Sluit je apparaat direct aan op je tv om dit probleem op te lossen. Je kunt dit doen door de HDMI-kabel van het apparaat los te koppelen van eventuele ontvangers of stereoapparatuur en aan te sluiten op je tv. Als je apparaat al rechtstreeks op je tv is aangesloten, kun je een andere HDMI-ingang proberen. Zowel de HDMI-kabel als de HDMI-ingang op je tv moet HDCP 2.2-gecertificeerd zijn. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je tv of de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

globe