Netflix gebruiken op je iPhone of iPad

Lees meer over de Netflix-functies op iPhone or iPad, waaronder hoe je je account instelt en hierop uitlogt. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

De meest recente versie van de Netflix-app is beschikbaar op iPhone en iPad met iOS/iPadOS 17 of hoger. Lees hoe je de versie van je apparaat achterhaalt.

Opmerking: Je kunt de Netflix-app downloaden op iOS-apparaten met iOS 5 of hoger als de app al eerder is gedownload. Lees hoe je apps opnieuw kunt downloaden vanuit de App Store.

Volg de onderstaande stappen als je Netflix wilt downloaden op je iPhone of iPad.

1. Open de App Store.

2. Selecteer Zoeken.

3. Typ Netflix in de zoekbalk en tik op de knop Zoeken.

4. Selecteer het zoekresultaat Netflix.

5. Selecteer Downloaden of tik op het cloudpictogram.

6. Tik op het Netflix-pictogram op het startscherm.

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in en selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Zoeken
Zoek rechtstreeks in de Netflix-app naar series en films wanneer je je iPhone of iPad gebruikt.

Ondertiteling en alternatieve audio
Tik op het scherm als er een serie of film wordt afgespeeld om afspeelopties te bekijken. Rechts staat een optie waarmee je ondertiteling kunt inschakelen, indien beschikbaar.

Downloads

Je kunt series en films downloaden die je offline wilt kijken op iOS-apparaten met iOS 9 of hoger.

Video-uitgang
iPhones en iPads ondersteunen een video-uitgang via een aantal compatibele, Apple-specifieke kabelverbindingen. Meer informatie is beschikbaar op de ondersteuningssite van Apple.

Beeld in beeld (vereist iOS 14)
Op bepaalde iPad- en iPhone-modellen kun je Beeld in beeld gebruiken om Netflix te kijken terwijl je andere apps gebruikt. Ga naar de ondersteuningssite van Apple voor gedetailleerde instructies over het gebruik van deze functie.

Opmerking: Beeld in beeld is niet beschikbaar voor abonnementen met reclame.

Ruimtelijke audio (vereist iOS 14.6 of hoger)
Het Netflix Premium-abonnement ondersteunt ruimtelijke audio op compatibele iPad- en iPhone-modellen met een AirPods Pro- of AirPods Max-koptelefoon. Ga naar de ondersteuningssite van Apple voor gedetailleerde informatie over ruimtelijke audio.

Opmerking: Ruimtelijke audio wordt ondersteund als er content wordt gestreamd. Gedownloade series en films maken gebruik van stereo- of binauraal geluid.

High Dynamic Range (HDR)
Bepaalde iPhone- en iPad-modellen kunnen Netflix afspelen in Dolby Vision of HDR. Ga naar het onderstaande gedeelte als je wilt controleren of je mobiele apparaat HDR ondersteunt.

Opmerking:Op sommige mobiele apparaten kun je mogelijk niet altijd in HDR kijken, zelfs niet als er een HDR-label wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de batterij van het apparaat bijna op is of als je een mobiele verbinding gebruikt.

Compatibele modellen en resolutie

iPhones die HDR ondersteunen, moeten de meest recente versie van iOS bevatten om Netflix af te spelen in HDR.

Model

Resolutie

• iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S

• iPhone 6, iPhone 6S

• iPhone 7

• iPhone SE (1e generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

720p (iOS 7 en hoger)

• iPhone 6 Plus, iPhone 6S Plus

• iPhone 7 Plus

1080p

• iPhone 8

• iPhone SE (2e generatie)

• iPhone XR

• iPhone 11

720p

High Dynamic Range

• iPhone 8 Plus

• iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max

• iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

• iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

• iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

• iPhone SE (3e generatie)

• iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

• iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

• iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max

1080p

High Dynamic Range

iPads die HDR ondersteunen, moeten de meest recente versie van iPadOS bevatten om Netflix af te spelen in HDR.

Model

Resolutie

iPad (4e generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

1080p (iOS 7 en hoger)

• iPad (5e, 6e, 7e, 8e, 9e en 10e generatie)

• iPad Air (1e, 3e en 4e generatie)

• iPad Air 2, iPad mini 2

• iPad mini 3

• iPad mini 4

• iPad mini (5e en 6e generatie)

• iPad Pro 9.7"

• iPad Pro 12.9" (1e generatie)

1080p

• iPad Pro 10.5"

• iPad Pro 11" (1e, 2e en 3e generatie)

• iPad Pro 12.9" (2e, 3e, 4e, 5e en 6e generatie)

1080p

High Dynamic Range

Opmerking:Op een iPad met iPadOS 13 of hoger kunnen leden ook Netflix kijken via de Safari-browser.

Model

Resolutie

• iPod touch (6e generatie)

• iPod touch (7e generatie)

480p (iOS 6)

720p (iOS 7 en hoger)

Je kunt op twee manieren uitloggen bij Netflix op je iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix.

3. Tik rechtsboven op Menu.

4. Tik op Uitloggen en tik ter bevestiging nog eens op Uitloggen.

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm als je wilt bekijken welke apps je momenteel hebt geopend.

• Druk op apparaten met de knop Home snel twee keer hierop.

2. Swipe naar links of rechts totdat je de Netflix-app ziet.

3. Swipe omhoog over de preview in de Netflix-app om deze te sluiten.

• Houd in iOS 6 je vinger op de app totdat er een rode badge met een lijn erdoor wordt weergegeven. Tik daarna op de badge om de app te sluiten.

4. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

5. Selecteer Instellingen.

6. Swipe omlaag totdat je de Netflix-app ziet.

7. Selecteer Netflix.

8. Schuif de knop Opnieuw instellen naar de positie Aan.

Opmerking:Als je de Netflix-app opnieuw instelt, worden alle titels verwijderd die je via de app hebt gedownload.

9. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

10. Selecteer Netflix.

11. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.