Netflix gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch

Welkom bij Netflix op je iPhone, iPad of iPod touch. Lees dit artikel als je meer wilt weten over Netflix-functies en over het instellen van en afmelden bij je account. Als je niet zeker weet of Netflix wordt ondersteund op je apparaat, volg je de stappen op het tabblad Netflix instellen (Set up Netflix) om de Netflix-app te zoeken.

Netflix-functies
Netflix instellen
Afmelden bij Netflix
Netflix in Dolby Vision

Netflix is beschikbaar op veel iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen met iOS 5.0 of hoger. De huidige versie van de Netflix-app vereist iOS 9.0 of hoger. Raadpleeg de ondersteuningssite van Apple voor instructies om te bepalen welke iOS-versie je hebt.

Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Ondersteunde regio's:

Netflix is beschikbaar op ondersteunde iPhone-, iPad- en iPod-modellen in alle regio's waar de Netflix-service beschikbaar is.

Navigatie:

met de Netflix-app voor de iPhone, iPad en iPod touch kun je bladeren door rijen met onze beste selecties voor jou in elk genre. Er is ook een rij met titels die je onlangs hebt gekeken, dus je kunt altijd weer verderkijken vanaf waar je was gebleven. Er is een zoekoptie beschikbaar als je de naam van de serie of film weet die je wilt kijken.

Resolutie:

iPhone- en iPod touch-modellen ondersteunen streamen tot 720p in iOS 7.0 en hoger, en 480p in iOS 6.0 en lager. De iPhone 6 Plus en iPhone 7 Plus ondersteunen streamen tot 1080p. iPads ondersteunen streamen tot 720p in iOS 7.0 en hoger, en 480p in iOS 6.0 en lager. iPads met Retina-schermen ondersteunen streaming tot 1080p.

Ondertiteling, alternatieve audio:

tik tijdens het afspelen van een serie of film op het scherm om afspeelopties weer te geven. Rechts zie je een optie waarmee je ondertiteling kunt inschakelen, indien beschikbaar.

Downloads:

download geselecteerde titels die je wilt kijken als je niet online bent op iOS 9.0 of hoger. Raadpleeg ons artikel over downloads voor meer informatie.

Airplay:

met iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen kun je streamen naar Airplay-apparaten met behulp van wifi via Airplay Mirroring. Op het AirPlay-apparaat heb je een internetverbinding nodig. Airplay biedt op dit moment nog geen ondersteuning voor gedownloade titels. Ga naar de ondersteuningssite van Apple voor gedetailleerde instructies voor het inschakelen van Airplay Mirroring op je iOS-apparaat.

Video-uitgang:

op iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen wordt een video-uitgang via een aantal compatibele, Apple-specifieke kabelverbindingen ondersteund. Meer informatie is beschikbaar op de ondersteuningssite van Apple.

Wil je je iPhone, iPad of iPod touch koppelen aan je Netflix-account? Ga dan naar het startscherm en volg de onderstaande stappen.

Opmerking:
Voor de huidige versie van de Netflix-app is iOS versie 9.0 of hoger vereist. Klanten in de VS, Canada, Latijns-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland die iOS 5.0 of hoger gebruiken, kunnen een eerdere, compatibele versie van de Netflix-app downloaden.
  1. Open de App Store.

2. Selecteer Zoeken (Search).

3. Typ Netflix op de zoekbalk.

4. Selecteer Zoeken (Search).

5. Selecteer het zoekresultaat Netflix, Inc..

6. Selecteer Downloaden of tik op het cloud-pictogram.

7. Tik op het Netflix-pictogram op het Home-scherm.

8. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

9. Selecteer Aanmelden (Sign In).

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account. Veel plezier!

Je kunt je op twee manieren afmelden bij Netflix op je iPhone, iPad of iPod touch:

Meld je af vanuit de Netflix-app

1. Tik linksboven in de app op het pictogram Menu.

2. Scrol omlaag en selecteer Afmelden.

• Als je Afmelden (Sign Out) niet ziet staan in het menu, selecteer je Start (Home), scrol je helemaal naar beneden in de app en selecteer je Afmelden (Sign Out).

Sluit de Netflix-app af en reset deze

1. Druk tweemaal op de knop Home.

2. Veeg naar links of rechts totdat je de Netflix-app ziet.

3. Veeg omhoog over het voorbeeld van de Netflix-app om dit te sluiten.

• Houd in iOS 6 je vinger op de app totdat er een rode badge met een lijn erdoor wordt weergegeven. Tik vervolgens op de badge om de app te sluiten.

4. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

5. Selecteer Instellingen (Settings).

6. Veeg omlaag totdat je de Netflix-app ziet.

7. Selecteer Netflix.

8. Schuif de knop Opnieuw instellen (Reset) naar de positie Aan (On).

Opmerking:
    Als je de Netflix-app opnieuw instelt, worden alle titels verwijderd die je via de app hebt gedownload.
  9. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

10. Selecteer Netflix.

11. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

Netflix is beschikbaar in Dolby Vision op de onderstaande iOS-apparaten:

Opmerking:
Dolby Vision wordt pas goed afgespeeld als de meest recente versie van iOS is geïnstalleerd op de apparaten.
  • iPad Pro (2e generatie)

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone X