Netflix gebruiken op je iPhone, iPad of iPod touch

Lees meer over Netflix-functies op de iPhone, iPad of iPod touch en over het instellen en uitloggen van je account. Raadpleeg het gedeelte 'Netflix instellen' als je niet zeker weet of Netflix werkt op je apparaat.

Netflix instellen
Netflix-functies
Uitloggen bij Netflix

De Netflix-app is beschikbaar op iPhone, iPad en iPod touch met iOS 16 of hoger en is compatibel met apparaten met iOS 5 of hoger waarop de Netflix-app al is gedownload.

Opmerking:
Op apparaten met iOS 5 of hoger kun je een eerdere versie downloaden< als je de Netflix-app in het verleden hebt gedownload.

Wil je je iPhone, iPad of iPod touch koppelen aan je Netflix-account? Begin dan op het startscherm en volg de onderstaande stappen.

1. Open de App Store.

2. Selecteer Zoeken.

3. Typ Netflix in het zoekvak en tik op de knop Zoeken.

4. Selecteer het zoekresultaat Netflix.

5. Selecteer Downloaden of tik op het cloudpictogram.

6. Tik op het Netflix-pictogram op het Home-scherm.

7. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.

8. Selecteer Inloggen.

Het apparaat is nu gekoppeld aan je Netflix-account.

Ondersteunde apparaten bevatten de volgende streamingfuncties voor Netflix:

Zoeken
Zoek rechtstreeks in de Netflix-app naar series en films wanneer je je iPhone, iPad of iPod touch gebruikt.

Ondertiteling en alternatieve audio
iPhone- en iPod touch-modellen ondersteunen streamen tot 720p in iOS 7.0 en hoger, en 480p in iOS 6.0 en lager. Rechts zie je een optie waarmee je ondertiteling kunt inschakelen, indien beschikbaar.

Downloads
Download series en films die je offline wilt kijken met iOS 9 of hoger.

Video-uitgang
Op iPhone-, iPad- en iPod touch-modellen wordt een video-uitgang via een aantal compatibele, Apple-specifieke kabelverbindingen ondersteund. Meer informatie is beschikbaar op de ondersteuningssite van Apple.

Beeld in beeld (vereist iOS 14)
Op bepaalde iPad- en iPhone-modellen kun je Beeld in beeld gebruiken om Netflix te kijken terwijl je andere apps gebruikt. Ga voor gedetailleerde informatie over Beeld in beeld naar de ondersteuningssite van Apple.

Ruimtelijke audio (vereist iOS 14.6 of hoger)
Het Netflix Premium-abonnement ondersteunt ruimtelijke audio op compatibele iPad- en iPhone-modellen met een AirPods Pro- of AirPods Max-koptelefoon. Ga naar de ondersteuningssite van Apple voor gedetailleerde informatie over ruimtelijke audio.

Opmerking:
Ruimtelijke audio wordt ondersteund tijdens het streamen van content. Gedownloade series en films maken gebruik van stereo- of binauraal geluid.

High Dynamic Range (HDR)
Bepaalde iPhone- en iPad-modellen kunnen Netflix afspelen in Dolby Vision of HDR. Ga naar het onderstaande gedeelte als je wilt controleren of je mobiele apparaat HDR ondersteunt.

Opmerking:
Op sommige mobiele apparaten kun je mogelijk niet altijd in HDR kijken, zelfs niet als er een HDR-label wordt weergegeven, bijvoorbeeld als de batterij van het apparaat bijna op is of als je een mobiele verbinding gebruikt.

Compatibele modellen en resolutie

iPhone

iPhones die HDR ondersteunen, moeten de meest recente versie van iOS bevatten om Netflix af te spelen in HDR.

Model

Resolutie

iPhone 4

iPhone 4S

iPhone 5

iPhone 5C

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6S

iPhone 7

iPhone SE (eerste generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

720p (iOS 7 en hoger)

iPhone 6 Plus

iPhone 6S Plus

iPhone 7 Plus

1080p

iPhone 8

iPhone SE (tweede generatie)

iPhone XR

iPhone 11

720p

High Dynamic Range

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone SE (derde generatie)

iPhone 14

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro Max

iPhone 15

iPhone 15 Plus

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

1080p

High Dynamic Range

iPad

iPads die HDR ondersteunen, moeten de meest recente versie van iPadOS bevatten om Netflix af te spelen in HDR.

Model

Resolutie

iPad 2

iPad mini (eerste generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

720p (iOS 7 en hoger)

iPad (derde en vierde generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

1080p (iOS 7 en hoger)

iPad (vijfde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende generatie)

iPad Air (eerste, derde en vierde generatie)

iPad Air 2

iPad mini 2

iPad mini 3

iPad mini 4

iPad mini (vijfde en zesde generatie)

iPad Pro 9.7"

iPad Pro 12.9" (eerste generatie)

1080p

iPad Pro 10.5"

iPad Pro 11" (eerste, tweede en derde generatie)

iPad Pro 12.9" (tweede, derde, vierde, vijfde en zesde generatie)

1080p

High Dynamic Range

Opmerking:
Op een iPad met iPadOS 13 of hoger kunnen leden ook Netflix kijken via de Safari-browser.

iPod touch

Model

Resolutie

iPod touch (derde generatie)

iPod touch (vierde generatie)

480p (iOS 5 en iOS 6)

iPod touch (vijfde generatie)

iPod touch (zesde generatie)

iPod touch (zevende generatie)

480p (iOS 6)

720p (iOS 7 en hoger)

Je kunt op twee manieren uitloggen bij Netflix op je iPhone, iPad of iPod touch:

Uitloggen vanuit de Netflix-app

1. Open de Netflix-app.

2. Tik rechtsonder op Mijn Netflix .

3. Tik rechtsboven op Menu .

4. Tik op Uitloggen en tik ter bevestiging nogmaals op Uitloggen.

Sluit de Netflix-app af en reset deze

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm als je wilt bekijken welke apps je momenteel hebt geopend.

• Druk bij apparaten met de knop Home snel twee keer hierop.

2. Veeg naar links of rechts totdat je de Netflix-app ziet.

3. Swipe omhoog over de preview in de Netflix-app om deze te sluiten.

• Houd in iOS 6 je vinger op de app totdat er een rode badge met een lijn erdoor wordt weergegeven. Tik vervolgens op de badge om de app te sluiten.

4. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

5. Selecteer Instellingen.

6. Veeg omlaag totdat je de Netflix-app ziet.

7. Selecteer Netflix.

8. Schuif de knop Opnieuw instellen naar de positie Aan.

Opmerking:
    Als je de Netflix-app reset, worden alle titels verwijderd die je via de app hebt gedownload.
  9. Druk op de knop Home om terug naar het startscherm te gaan.

10. Selecteer Netflix.

11. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Netflix in.